Ahoj, po roce bych rád obnovil staré, pro mě nedořešené téma. Omlouvám se za tak dlouhou pauzu..
Abych zopakoval můj problém:
Chci používat Zoom H4n jako externí zvukovku - při nahrávání několika stop postupně do Cubase le5 jsou stopy vůči sobě časově posunuté (způsob nahrání - nahraju první stopu, tu pustím - poslouchám a k ní přihrávám další, atd). Je tu ještě jeden problém - stopy byly pokaždé vůči sobě posunuty o různý čas. (I když to by mohlo být dáno příliš nízkým nastavením bufferu nyní je na 20 ms - jeho max a zatím je posunutí stop stále stejné.)
Použitý systém:
-
Zoom H4n + Cubase le5
-
počítač: MSI ms-6837d - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU, T5250 @ 1.50GHz, 2,00 GB RAM
-
buffer nastavený na 20ms (max. možnost) - aby zatěžoval počítač co nejméně (monitoring bych řešil přímo přes Zoom)
-
Asio Driver For Windows XP (32bit) Version 1.0.4 -
http://zoom.co.jp/downloads/h4n/software/
Napadlo mě udělat malý pokus:
- do Cubase jsem nahrál metronom
- dal jsem přehrávat a mikrofonem Zoomu nahrál výstup z reproduktorů (prakticky je to stejné jako bych zpíval do přednahráté hudby)
- výsledek je slyšet na nahrávce - do 6s nahrávky je pouze první stopa, po 6s se přidá druhá stopa - je velice dobře slyšet zpoždění (hlasů v pozadí si nevšímejte - nevýhoda garsonky

)
soubor wav
Snad ještě, volal jsem na technickou podporu do kytar.cz (obchod, ve kterém jsem kupoval Zoom). Řekli mi tam (možná jsme si jen špatně rozuměli), že to bude nejspíš počítačem a že se latence automaticky v DAW softwarech neupravuje - je potřeba stopu vždycky manuálně posunout. Vzhledem k tomu, co jsem vyčetl a co jste tu psali se stopa v DAWu kvůli latenci rozhodně manuálně neposouvá.
Takže se obracím zpátky na vás. Díky za jakoukoli reakci!