Zoom R8 , R16

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Zoom R8 , R16

Příspěvek od jazzym » 20 črc 2013 09:50

zdravíčko , chcel by som si kupit recorder , páči sa mi Zoom R8 , je také malé šikovné inšpiratívne nahrávadlo, trošku sa ale obávam či mi bude stačiť 8 liniek, neviete niekto či sa dá nejak jednoducho po nahratí všetkých 8 stôp masterovať do dvoch (stereo) a potom pridávať dalších 6 stôp :roll: alebo si mam radšej kupit R16 ku?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 11:18

to sa da na kazdom rekorderi vacsinou .. na to su tam virtualne stopy .. cize vzdy sa k tomu vies vratit .. neni to destrukcny proces , ako kedysi na kazetach :)

ale ako pozeram http://www.zoom.co.jp/products/r8/spec/ , tak tam nic nepisu o virtualnych stopach .. ale snad mozes spravit mix a otvorit do noveho projektu a natiahnut tu stereo stopu ako prve dva tracky a nahravat dalsich 6 ..

nastuduj navod , tam by to mohlo byt popisane .. http://www.zoom.co.jp/download/E_R8.pdf

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od jazzym » 20 črc 2013 12:09

nie , virtualne stopy su tam neni , je to lacny recorder , pomerne , R16 neni o moc drahšia ale neviem prečo ma to ťahá k tej čiernej R8, mám rád kompaktnosť jednoduchosť a rýchlosť nahrávania , myšleno : čo najmenej úkonov pri nahrávaní nového tracku , .. 8) , rozum hovorí , že by to malo ísť do tých dvoch mono stôp a potom pridávať dalších 6 , chce to ale skúsenosti majiteľa R8 ičky ,tak ak by ešte niekto .. :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 12:12

citaj ten navod .. tam to bude napisane .. vzdy ked kupujes dake zariadenie , je dobre si precitat navod .. tam sa dozvies vsetko !

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od jazzym » 20 črc 2013 12:54

:roll: hej čítal som trošku predtým aj som napozeral hodiny videi s R8 rôznych pozerov na youtube , moc anglicky neumím :? ale čo som aj teraz z toho návodu vyzistil je že to nemusí tak fungovať. Píše sa o nejakom mix down to master track , ktorý sa zobrazuje ako wav pre napálenie CD, ale či je to možné presunúť do noveho projektu ..? .Tomu master track moc nerozumiem , možno sa tam dá použiť niečo ako 2track na mixpultoch to by potom bolo možné použiť všetkých 8 stôp :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 13:00

no master track je zmixovany vystup .. do sterea .. ktory potom mozes dat na CD .. treba pozriet , ci mozes natiahnut wav do stop .. ak ano , tak urcite pojde dat aj ten z master tracku ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od jazzym » 20 črc 2013 13:09

je tam ešte taká záludnosť , že projekt ma svoju samplovaciu frekvenciu a bity , a nemôže sa do takeho projektu trebárs s 48kHz 24bit natiahnuť súbor s inou frekvenciou a bitmy . Master mix je v CD kvalite 41kHz 16bit :?
už som par krat naletel na moje domýšlanie toho čo som videl v návodoch , preto ešte poprosím do vzduchu ak tu niekto má R8 a vie to.. kludne aj o mesiac , ešte sa neponahľam s kúpou ,
inak dík za to čo sme zatial zistili 8)

kos99
Příspěvky: 8
Registrován: 03 led 2014 11:47

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od kos99 » 03 led 2014 11:50

cus
já osobně udělám zálohu na USB celého projektu v Zoom R 24 a doma to přenesu WAW do Cubase nechce se mi neustále přenášet zooma ze skušebny domů atd . funguje to v pohodě

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Zoom R8 , R16

Příspěvek od jazzym » 09 led 2014 00:22

dik , ja som medzičasom kupil R16 a to čo som tu chcel zistiť .. ako nahrať viac stôp ako dovoluje recorder ...sa dá funkciou bounce, proste si zvolim ktore stopy zmixujem do dvoch (stereo) a možem pokračovať nahravat do uvolnenych stop. Zatial som to ale pri R16 nepotreboval .
Pri tejto funkcii "bounce" sa da urobiť aj presun tracku z laveho kanala do praveho v realnom čase ..taka zaujimavosť .len treba stihať preklikavať editačne funkcie :wink:

Odpovědět