Zvuk DNB

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
TTT31

Re: Zvuk DNB

Příspěvek od TTT31 »

Synchro píše:
samotnej sinus nemůže divně rušivě hučet!!! :wink: Teď sedím u noťasu tak nemůžu soudit jak je to v tvém případě, ale jestli ti subbasa divně hučí tak to bude např. efektem na final mastru nebo přebuřením nebo že to není suchá sinusovka, nebo špatně harmonicky sladěné s mid bassou... zítra na to kuknu
Ok ok, efekt na masteru nemam.Ja sem to mozna blbe napsal, on ten sinus je takovej hodne vyraznej, nemam rad kdyz to moc huci, prehuci to ostatni, a ten zabervenej to nedela.I v jinejch trackach sem pozoroval ze ten jejich sub je necim narezanej.Ale prosim jukni na to pro jistotu.Zajimalo by me to jak na to harmonicky slazeni, nebo jak se vyvarovat toho aby to bylo neslazeny.Diky

nařezanej? tak to nevím co si mám pod tím představit... nemyslíš sidechain přes kick? trošku si pohraj s velocitou jednotlivých not té subbasy, mě se třeba nelíbí, jak ti na čtvrté době ta subbasa vyskočí hlasitostí nad celý mix. Jak ti to přijde moc ten subbas tak ho prostě ztiš. O tom harmonickém slazení jsem mluvil v kontextu s tím, že si psal, že ti to hučí. To může dělat když ta subassa má nějaké zabarvení, které si frekvenčně nesedí s mid basou, pak se dostávájí do různých kolizí fází a to divně hučí ( to samé když máš subasu na jiném tónu než mid basu, prostě to neladí :) . Každopádně sidechainem si uděláš víc místa pro kick a trošku ti to rozhýbe tu monotóní subbasu. btw co to tam máš za break, to sis dělal sám?

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Narezanej jakoze zredenej, ne-cistej sinus, necim obohacenej.S velocity jsem si pohral a nic to nedela.Velocity mi snad parkrat u neceho zabralo, ted uz nevim jestli u nejakyho samplu nebo synthu, ale jinak mi pride ze to vetsinou nema effekt, nekde delam chybu asi.Sidechain mam na ten sub a na mid taky, ale ne tolik jak na sub.
Ten break ja slepenej z ctyr brejku(Stahl jsem si nejaky Funkovy brejky, nektery jsou natural a nektery upraveny) + Ten Hajtkovej loop co jsem sem uploadoval + Kick,Snare,Hihats natukany+ Tedkom jsem dodelal cinel a nejaky tomy na prechody.
Cinelky mi samotny jeste neznej good, ty jeste predelam.

Jo a zacina mi zniceho nic litat do cervenejch jeden kanal.Vydava to zvuky jak stary videohry mixnuty s nejakejma mimozemstanama.Az sem se leknul se si pro me uz dou... Pomalu se to stupnovalo, napred sem si myslel ze se mi to zda, ale pak sem malem ohluchl... nevi nekdo o co de??

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Synchro píše:Narezanej jakoze zredenej, ne-cistej sinus, necim obohacenej.S velocity jsem si pohral a nic to nedela.Velocity mi snad parkrat u neceho zabralo, ted uz nevim jestli u nejakyho samplu nebo synthu, ale jinak mi pride ze to vetsinou nema effekt, nekde delam chybu asi.Sidechain mam na ten sub a na mid taky, ale ne tolik jak na sub.
Ten break ja slepenej z ctyr brejku(Stahl jsem si nejaky Funkovy brejky, nektery jsou natural a nektery upraveny) + Ten Hajtkovej loop co jsem sem uploadoval + Kick,Snare,Hihats natukany+ Tedkom jsem dodelal cinel a nejaky tomy na prechody.
Cinelky mi samotny jeste neznej good, ty jeste predelam.

Jo a zacina mi zniceho nic litat do cervenejch jeden kanal.Vydava to zvuky jak stary videohry mixnuty s nejakejma mimozemstanama.Az sem se leknul se si pro me uz dou... Pomalu se to stupnovalo, napred sem si myslel ze se mi to zda, ale pak sem malem ohluchl... nevi nekdo o co de??

Asi nemáš spřahnutou hlasitost s velocitou. V čem děláš tu subbasu?

To strašení muže být třeba zvuk, který ti koncem loopu nekončí a v dalším přehrání už ti hrajou ty zvuky dva, když k tomuhle připočítáš nějaké echo, tak tam můžeš mít po pár loopech v jeden okamžik třeba 1000 zvuků, což může něco co popisuješ klidně vyvolat, ale z tvého popisu těžko soudit. A nebo si už pro tebe doopravdy jdou :D

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Odpovědět