Zvuk DNB

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Synchro

Zvuk DNB

Příspěvek od Synchro »

Tak opet jsem dvam dalsi loop.Snad uz s lepsim zvukem nez doposud.Sehnal jsem si lepsi samply na bici.Zacal jsem delat i v Abletonu ke kteremu jsou i hezke tutorialy na vrstveni a eq bicich.A taky se to v nem nesrovnatelne lepe dela nez v Reasonu.Diky analyzeru spektra, vymakanymu Eq, filtru, a posouvani startu samplu na graficky zobrazenym samplu.Tady Reason hodne zaostava.Basa je delana ale v Reasonu, na ty syntaky jsem zvyklej a pridou mi hooodne fajn.Z Abletonu jsem jeste zadnej syntak nezkousel ani pluginovej.
Je to ciste beat a basa.Snad to bude po zvukovy strance fajn a bude mit cenu dal dodelavat dalsi nastroje a aranzovat.Ta subbasa je doufam lepsi nez jak mi dosud Brooklyn psal.Budu vitat kazdej tip kterej me posune dal.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Zvuk DNB

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Synchro píše: Je to ciste beat a basa.Snad to bude po zvukovy strance fajn a bude mit cenu dal dodelavat dalsi nastroje a aranzovat.Ta subbasa je doufam lepsi nez jak mi [/soundcloud]
neni ;] minimalne pomerove je tak na polovine az tretine hlasitosti, kterou by vuci zbytku mela mit. kdyz uz mas v abletonu analyzer, tak to muzes hezky ... analyzovat. :]

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Predem diky za trpelivost :?

Tak dal jsem ji jednou tolik na hlasitosti.Me to ale pride na poslech dost.A kdyz se mrknu na analyzer tak to tedkom dost vycuhuje nad zbytek, v oblasti kolem 45Hz.Mrkl jsem se na profi track co jsem si prehral z vynilu a tam tahle oblast je taky sice nehlasitejsi ale nevycuje tolik nad zbytek.

Tady je vysledek:
Ja osobne bych tomu nedal vic nez takhle, ale hadat se nebudu :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jo, ten druhej uz je v pomeru.

RuSh

Příspěvek od RuSh »

Synchro: Hej, ten druhý je už OK. Skús ale teraz sa pohrať čisto s vnútornými pluginmy Abletonu.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

To Rush:Mam v planu zkusit operator+effekty na subbas podle tohodle tutorialu Na seznameni s operatorem to zatim staci :)Ale zajimalo by me proc ty si myslis, ze bych to mel delat ciste v Abletonu??

Ale urco by se tomu dalo vytknout vic nez jen ten nepomer subbasy...
Naposledy upravil(a) Synchro dne 18 úno 2012 13:00, celkem upraveno 1 x.

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

sory za offtopic, ale "myslys" mě při sobotě fakt dostalo :-D

Synchro

Příspěvek od Synchro »

TTT31: :shock: opraveno, asi jsem zrovna nemyslel... a ted neco ontopic :P

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Mně to přijde dost dobrý,bicí supr.Klidně bych to rozvinul,začal aranžovat...možná trochu zhutnit,zabarvit subbasu a nějak tomu udělat trošku větší "prostor".Neporadím ti jak,sám začínám.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

To longsleeper:Dikes.No on ten samotnej sinus tak nejak divne rusive huci, to me na ty sub base asi vadilo, ted jsem ji zabarvil podobnym zpusobem jak v tom tutorialu a uz mi to pride jak v jinejch trackach.Pri stejny hlasitosti uz tak nehuci divne, dal bych ji ted i o kousicek vic volume.
Ale na aranz se mi jeste nechce :) zaprvy sem linej, a za druhy nemam vychytany cinelky napriklad.V tomhle loopu pouzivam svoje cinelky+vysamplovanej loop z DNB vinylu.Proste kdyz pustim na zacatku tracku samotny cinelky tak to zni hrozne oproti temhle treba (Ty sou uz i hipasnuty):

RuSh

Příspěvek od RuSh »

Synchro píše:To Rush:Mam v planu zkusit operator+effekty na subbas podle tohodle tutorialu Na seznameni s operatorem to zatim staci :)Ale zajimalo by me proc ty si myslis, ze bych to mel delat ciste v Abletonu??

Mám taký názor že je najideálnejšie poznať jeden program ale na úrovni, ako viacej a povrchne. Sám sa zameriavam na Logic, a v rámci voľného času sa venujem len jemu. Ale zas na druhej strane, na el. hudbu, a hlavne pre mňa aj DnB ako i ty, mi jeden hudobník odporúčal Ableton Live, aby som to v ňom skúsíl, aspoň niekoľko projektov a potom budem vedieť. Takže chcem skúsiť i ten, len viac voľného času keby bolo :)

Ale napr. taký DnB producenti čo viem, tak tiež pracujú napr. v tom Reasone, a potom často je tam Logic, niečo tiež Ableton Live.

Ale ten Live má silnú budúcnosť, odídenci z Abletonu vytvárajú niečo podobné:

http://bitwig.com/bitwig_studio.php

Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre a bude to mať dobré vychytávky...

matucha

Příspěvek od matucha »

Soft je uplne jedno. Cokoli co ti vyhovuje je to VONO ;).

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

RuSh píše:
Synchro píše:To Rush:Mam v planu zkusit operator+effekty na subbas podle tohodle tutorialu Na seznameni s operatorem to zatim staci :)Ale zajimalo by me proc ty si myslis, ze bych to mel delat ciste v Abletonu??

Mám taký názor že je najideálnejšie poznať jeden program ale na úrovni, ako viacej a povrchne. Sám sa zameriavam na Logic, a v rámci voľného času sa venujem len jemu. Ale zas na druhej strane, na el. hudbu, a hlavne pre mňa aj DnB ako i ty, mi jeden hudobník odporúčal Ableton Live, aby som to v ňom skúsíl, aspoň niekoľko projektov a potom budem vedieť. Takže chcem skúsiť i ten, len viac voľného času keby bolo :)

Ale napr. taký DnB producenti čo viem, tak tiež pracujú napr. v tom Reasone, a potom často je tam Logic, niečo tiež Ableton Live.

z DNb Receptor FL studio, Chase and status Cubase, Spor FL studio, Loki Reason, někteří pro tools někteří Logic ....... jestli chceš hrát live např tekno a spol tak Ableton se k tomu nabízí, jestli chceš dělat tracky, je uplně jedno v čem hlavně že to sounds good :) Nechcu shazovat Reason, protože jsem slyšel opravdu šílené věci z něj, ale vzhledem k tomu, že chybí podpora VST, mi tam opravdu některé věcii chyběly, např pořádný EQ nebo frekvenční analyzér, takže bych se přiklonil k něčemu co VST podporuje(všecko ostatní :P ).

Synchro píše:To longsleeper:Dikes.No on ten samotnej sinus tak nejak divne rusive huci, to me na ty sub base asi vadilo,
samotnej sinus nemůže divně rušivě hučet!!! :wink: Teď sedím u noťasu tak nemůžu soudit jak je to v tvém případě, ale jestli ti subbasa divně hučí tak to bude např. efektem na final mastru nebo přebuřením nebo že to není suchá sinusovka, nebo špatně harmonicky sladěné s mid bassou... zítra na to kuknu

ten bitvig vypádá zajímavě, ale moc bych se do toho ze startu nepouštěl.Lepší počkat než to doladí a vzhledem k množství tutorialu k stávajícím DAW a vzhledem k možnosti kolaborace tracků v stávajících DAW bych opravdu zůstal u ověřených prográmků :) ALe třeba jsem moc konzervativní kdo víí :)

Synchro

Příspěvek od Synchro »

samotnej sinus nemůže divně rušivě hučet!!! :wink: Teď sedím u noťasu tak nemůžu soudit jak je to v tvém případě, ale jestli ti subbasa divně hučí tak to bude např. efektem na final mastru nebo přebuřením nebo že to není suchá sinusovka, nebo špatně harmonicky sladěné s mid bassou... zítra na to kuknu
Ok ok, efekt na masteru nemam.Ja sem to mozna blbe napsal, on ten sinus je takovej hodne vyraznej, nemam rad kdyz to moc huci, prehuci to ostatni, a ten zabervenej to nedela.I v jinejch trackach sem pozoroval ze ten jejich sub je necim narezanej.Ale prosim jukni na to pro jistotu.Zajimalo by me to jak na to harmonicky slazeni, nebo jak se vyvarovat toho aby to bylo neslazeny.Diky

RuSh

Příspěvek od RuSh »

TTT31 píše:
RuSh píše:

z DNb Receptor FL studio, Chase and status Cubase, Spor FL studio, Loki Reason, někteří pro tools někteří Logic ....... jestli chceš hrát live např tekno a spol tak Ableton se k tomu nabízí, jestli chceš dělat tracky, je uplně jedno v čem hlavně že to sounds good :) Nechcu shazovat Reason, protože jsem slyšel opravdu šílené věci z něj, ale vzhledem k tomu, že chybí podpora VST, mi tam opravdu některé věcii chyběly, např pořádný EQ nebo frekvenční analyzér, takže bych se přiklonil k něčemu co VST podporuje(všecko ostatní :P ).

Synchro píše:To longsleeper:Dikes.No on ten samotnej sinus tak nejak divne rusive huci, to me na ty sub base asi vadilo,

ten bitvig vypádá zajímavě, ale moc bych se do toho ze startu nepouštěl.Lepší počkat než to doladí a vzhledem k množství tutorialu k stávajícím DAW a vzhledem k možnosti kolaborace tracků v stávajících DAW bych opravdu zůstal u ověřených prográmků :) ALe třeba jsem moc konzervativní kdo víí :)

Doplnil by som Nu:Tone - Reason + Cubase, Gmorozov - Logic, John B - Logic.

Odpovědět