zvuk v tanecni clubovy hudbe

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 bře 2005 13:00

Neboj, tohle je vazne vyjimka, nemam prakticky zadnej cas, krome par chvilek na vykecavani se na forech ;-) jako odpocinek a kdyz uz sem delal prakticky zbytecnou skladbu jako predvedeni principu, tak sem to sem uz hodil (vsimni si casu, kdy sem to posilal).

Este par poznamek. Me de hodne o to, aby ta vec mela urcitou dynamiku, tj aby ty udery kopaly a nebyly to jenom UUUUUUUhhh ctverce, ktery nemaj zadnou silu. Jen tak drobne sem tu svoji ukazku ted porovnaval s ruznejma referencema a rozhodne je na tom este co delat. Je to malicko "sedy" a tak se tam nejaky to eqcko este objevi, ale nebude to drasticky vzhledem k tomu, ze to zase neni tak daleko od toho, co bych z toho nakonec chtel dostat. Kdyz se kouknes na ty savle (inserty), tak je jasny, ze je tam hodne prostoru na doladeni.

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 28 bře 2005 13:21

no doufam v to, ze i jiny lidi sem budou chtit neco hodit...treba to jak neco "navrstvili" protoze to je vec, ktera me fakt zajima..
kdo nema cas, tak at se tim nezabejva ze,)
casu jsem si vsim moc dobre neboj:)
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 bře 2005 13:32

no kdyz neco vrstvim tak jedine v Battery 1 - normalne se to posila do jednoho audiokanalu, nevim proc to komplikovat. V te dvojce uz je to nejale slozitejsi. Anebo mi vyhovuje sazeni samplu primo do audiostopy, je to pekne videt, co kde mas. V tomhle pripade to chce pridat dalsi stopy a tam nasazet dalsi samply v mistech, kde uz jsou ty puvodne.....presne tak jak to nakreslil Matucha. Jeste tady u toho zpusobu by se hodilo rict, ze to chce vychytat zacatek samplu aby to neznelo jako dvojudery.......tohle se zase pohodlneji dela v Baterce a taky je to lepsi, kdyz uz mas skoro hotovy track a zjistis ze tam chces jiny kick. V baterce vymenis sampl, v audiostope musis vsecko znova manualne.....takze kombinuju ty dva zpusoby.

Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

Příspěvek od Atrei » 28 bře 2005 13:46

peteness: když to pošleš na jeden audio kanál, tak potom nepověsíš EQ, Filter a další věci třeba na druhou vrstvu kopáku. Mimo to třeba upravovat kopák, snare, hithat dohromady je docela na prd:-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 bře 2005 13:55

no hodit kick, snare a hh do jednoho kanalu a spolecne to filtrovat, efektovat, EQ je na prd, to máš pravdu........no nic, tohle mi staci

Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

Příspěvek od Atrei » 28 bře 2005 14:01

Peteness: Tak se nečil, to byl jenom joke :lol:

DJ Wire (of the freeze)
Příspěvky: 27
Registrován: 04 úno 2005 20:51

Příspěvek od DJ Wire (of the freeze) » 28 bře 2005 14:03

2Matheo: ja si priznam ze to neumim... chtel sem jit jen proste prikladem (i kdyz asi blbym:-)))))

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 bře 2005 17:45

Tohle sem chtel poslat Etien, ale nejak mu nesel attachment, takze to za nej posilam ja. Je to schema, ktery nakreslil jeden typek pred nejakym casem na Gearslutz, kdyz byla rec o produkci r'n'b a hiphop veci... samozrejme je to princip, kterej plati pro veskerou moderni produkci.

Ale je tu jedna zmena oproti tomu, co delam ja... totiz je to z pozice ciste michaciho clovicka, kterej nema moc vliv na prvotni vyber zvuku a je vicemene jeho povinnosti ty puvodni zachovat a pak to teda vypada takhle asi no ;-)

tomasEXetien
Příspěvky: 41
Registrován: 15 bře 2004 18:30

Příspěvek od tomasEXetien » 28 bře 2005 18:12

jak rek matous je to model na michani uz pripravenejch zvuku, kdyz neni cas na hledani dalsich podpurnejch bubnu. proto je tam vsude SPL transient designer, kterej je schopnej udelat zmeny v obalce bubnu a tim mu udelat treba atack nebo ho zkratit.
ruzny odnoze tohodle zarizeni existujou samozrejme i v softu [ waves, logic, nebo freeware digitalfishphones]

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 28 bře 2005 19:42

to matucha: ten Fairchild comp. je nejakej zazracnej nebo jak?.)
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 bře 2005 19:52

zazracnej? nevim asi ne, ale ma neco do sebe... aspon tady v tom pripade urcite, nakonec sam muzes posoudit, co to udelalo...

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 28 bře 2005 20:12

no je to velkej rozdil...co to udelalo...jak si ho nastavil...?dik
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 bře 2005 01:21

nastavil sem ho podle ucha, aby to neco delalo... moc prace to nezabralo... sup sup... zni dobre, lip, hur... beru... a bylo

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 29 bře 2005 11:06

no nic:)
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 29 bře 2005 13:17

K puvodnimu slapaku se prida MDA SubSynth a to konkretne.....48Hz. Pozor , at vam to neutrhne repraky.

Odpovědět