zvuk v tanecni clubovy hudbe

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

lupo: a to je co?? ja chci aby mi to urvalo repraky :lol:
tramtadadaaaa

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

tady je mas. je to ten co se jmenuje subbas synthesizer. http://mda.smartelectronix.com/effects.htm

je to overeny a funguje to.

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

diky!!! doufam ze pojedou pod Live, dam vedet co mi to udelalo:)
tramtadadaaaa

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

48Hz? hm... nevim, vzhledem k tomu, ze ty kopaky casto maj dost dost energie dolu do 30 i niz... tak raci najdu nejakej, kterej tahle hodne duni nez subsynth. Nadruhou stranu uznavam, ze nekdy je to nejjednodussi, co se da udelat, zvlast, kdyz uz je beat postavenej a doplacavat tam dalsi kopak ruco by bylo velmi komplikovany.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

MDA subsynth je dost humus... 48Hz je nejake magicke cislo? :)
(ale moze byt, nehovorim ze nie)

mne sa ale zda ze kazdy sa bavi o inom kopaku... taky ten naslapany, vyssie posadeny z ktoreho sa vlni tricko je nieco ine ako ten podsadity huuum hom z ktoreho brni v crevach

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

ale kdyz je vhodne spojis obadva ;-) (a pridas vhodnou basu), tak to dela vsechno naraz ;-)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

tohle je postup, kterej sem videl pouzivat Vetrovce (monkey business zvukar), pripadne pochybnosti prijimam, ja jen vim ze to funguje. Samozrejme, tohle je pomucka tam, kde ty basy proste nejsou a je to lepsi nez je tahat nahoru equalizerem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

no on ten subsynth tak akosi funguje, vygeneruje v peaku sum prehnany notchom naladenym na trebars 48... skusal som sa s tym bavkat a sa mi zdalo ze to na nic neni... no ale asi lepsie ako eq to bude, eqckom z toho vytiahnes len take huhnave blato (harmonicke)
este ma napada pouzit jedno pasmo z multibandu naladene na tych 60 Hz ako expander? skusali ste dakto? ze to proste v spicke primysli daky bas

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

nepřimyslí, multiband pracuje jenom s tim, co tam je (stejne jako eq) a na spodni pasma je dost hrubej narozdil od eq, ktery muze bejt pomerne precizni.

Na expanzi asi raci doporucit takovy ty transient designer veci... na bici, ktery nekopou je to urcite hodne dobrej vynalez

Cyril
Příspěvky: 5696
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

matucha: nenapsal bys prosim naky priklady transient designeru? (software) Diky moc!

Cyril
Příspěvky: 5696
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

matucha: Jeste mam otazku, uz jsi tady na foru nekde psal, ze transient je velmi rychla zmena dynamiky signalu, tech prvnich par vlnek, typicky napr. snare. Na co presne ale je transient designer? .) Umele dodava (pripadne zvyraznuje) nejakymu zvuku perkusivni charakter nebo co? dik

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo »

a co kdyz mam uz hutnej kopak..jak to pak poresit s bassou? hipass na kolika?80?60?
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

Treba waves transX, swordfishtrombones, v logicu je taky (enveloper), pro powercore Sony transient modulator ci co... Waves a swordfish sou fajn, ty sem zkousel a pouzivam.

Transient, neopakujici se signal... ale vicemene de o to, ze to najde jakkoli nahlas/potichu hrajici perkusi a tu to zvyrazni nebo zatlaci podle vaseho nastaveni. Oproti kompresoru je to nezavysly na hlasitosti.

Matheo: No popravde to se neda generalizovat, ja delam kopak hodne sirokej (frekvencne), aspon si to teda myslim... a basa se do nej rozhodne da napasovat. Jakmile ti oboji hraje, tak slysis, jestli fungujou nebo ne a pak budto ten kopak vymenis nebo zmenis pomery tech jeho soucasti tak, aby fungovaly.

Cyril
Příspěvky: 5696
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

matucha: diky moc, jo a muzes mi klidne tykat .)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

matucha píše:nepřimyslí, multiband pracuje jenom s tim, co tam je (stejne jako eq) a na spodni pasma je dost hrubej narozdil od eq, ktery muze bejt pomerne precizni.

Na expanzi asi raci doporucit takovy ty ... na bici, ktery nekopou je to urcite hodne dobrej vynalez
neber ma za slovicka... mal som na mysli ze proste zvyrazni tie frekvencie len v spicke, nie mimo nich, cim by sa rozondila basa... co su transient designer veci? priklad?

Odpovědět