1 zvukovka; 2 programy

Interní a externí zvuková rozhraní
chose
Příspěvky: 66
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od chose »

Hraju to pres jeden klaves - Roland piano 88. Mam ho v programu zakliknuty uplne stejne jako driv.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

Stardust píše:
07 dub 2020 12:31
Asi se nějak pomíchaly linie rozhovoru :-) chose má problém se dvěma pluginy. To je snadné. Já se snažím zároveň spustit Chrome nebo Media Player a něco jiného (VSTi; DAW).
Jasne .. tak to DANTE VIA robi paradne .. na lavo mas zdroje na pravo ciele ..
Screenshot 2020-04-07 at 16.43.40.png

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

chose musis ponastavovat midi

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

chose inak vela ludi pouziva na toto REAPER .. je v podstate skoro free .. proste mozes ho pouzivat free bez obmedzeni , az zistis , ze fakt stoji za to zaplatit $60 jeho developerom ..

chose
Příspěvky: 66
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od chose »

Midi jsem predtim nenastavoval, jen pripojil ntb ke klavesam a uz to hralo. Takze zase neco nastudovat, radeji hraju. Vubec nevim, kde to nastavit, nikde midi propojeni klaves s ntb v ntb nevidim. Nejspis se na to vyprdnu, zas tak moc to nepotrebuju.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3247
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od pavlii »

Pytkin tím myslel nastavit to v tom programu, kde chceš klávesy používat. Ne v systému. Pokud raděj hraješ a nestuduješ, tak holt hraj - ale musíš tomu přizpůsobit setup a ne hledat jiné možnosti (ty by sis musel totiž nastudovat) ;-)

Každému co jeho jest - bez urážky (=každý nemusíme umět všechno).

P.

biscuit
Příspěvky: 9510
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od biscuit »

Stardust píše:
07 dub 2020 14:07
No, je mi vcelku jedno přes co poběží, hlavně aby běžel :-)

Pokud se nepletu, nastavení prohlížeče se řídí nastavením Windows. A tam mám na výběr buď vestavěnou kartu nebo ASIO zvukovku. Ale nemůžu do zvukovky poslat dva zdroje tedy: tutorial a vsti. DAW si to vezme pro sebe a prohlížeč zmlkne. Nebo přepne na integrovanou zvukovku.
neblázni, přece mi nechceš tvrdit, že windejsy ti rvou zvuk z browseru přes asio :-) wokna ho na systémový úrovni ani nenabízej. asio využívaj jen speciální aplikace, ve kterejch si tu cestu do asio vybereš sám přímo v tý konkrétní aplikaci. přes systémovej direct sound ti bude hrát třeba 500 různejch zdrojů najednou.

já to neumím otestovat, mám x let multiclient asio zvukovku, ale když jsem měl v pravěku maudio, tak to tak určitě fungovalo. asio mohla využívat jen aplikace, která ho jako první obsadila, ale zbytek systému mohl hrát přes systémovou audio cestu (asio ji naopak ignoruje), ale fyzickej výstup zvukovky je pořád jen jeden.

btw integrovanou zvukovku zakaž v biosu, dělá ti v tom (ve windows) akorát chlív.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3257
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Oxyygen »

Ano, tohle staré levné zvukovky dělávaly, že v případě že jsi měl zaplé ASIO (DAW) nešel zvuk z windows. Nic s tim neuděláš. Zvukovka stojí už kolem 1000 Kč (behringer atd.) Opravdu není důvod se trápit s něčím prakticky neřešitelným. Za ten čas si radší na tu novou zvukovku vydělej :-) Je třeba si uvědomit, že ta tvoje je skoro 15 (!) let stará
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit
Příspěvky: 9510
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od biscuit »

jestli je to skutečně tak a není to jen věcí nějaké priority (hardwarové řízení - lock pro ostatní ovladače) ve windows, tak se omlouvám za neznalost. ale i v opravdovém pravěku na sounblasteru live! s asio driverem napsaným nějakými nadšenci, se mi karta chovala, jak popisuju výše - audio aplikace běžela na asio, (tehdy) winamp a prohlížeč současně přehrávaly přes windowsí cestu.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Díky všem za reakce. Je mi trochu (hodně) proti mysli vyhazovat plně funkční HW (už je to fakt 15 let? to šlo rychle..). Ale asi není zbytí.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Pytkin: teď budu za totálního blba. Nainstaloval jsem. Vypadalo to nejdřív dobře, ale hlásil problém v komunikaci se zvukovkou. Ok, stane se, zkusil jsem nejdřív "opravit" a pak odinstalovat a znovu nainstalovat. A to jsem neměl dělat. Teď má program pocit, že chci obejít těch 30 dnů testovací lhůty a odmítá se zaregistrovat. Možná zkusim vyčistit počítač a zkusit znova. Ale za těch 50 USD už je kus nové zvukovky.

biscuit
Příspěvky: 9510
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od biscuit »

četl jsi, co jsem ti psal? zkoušels to?
píšeš o tom, že nechceš něco vyhazovat, ale přijde mi, že to nejjednodušší ignoruješ.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22112
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

stardust : vytvoril si si konto nie ? tak je tlacitko na ziskanie licencie .. to je len cislo , ktore si tam nahodis .. na konte by si mo mal vidiet .. VIA mozes prehadzovat aj medzi komputrami , kolko krat chces .. Ano 50$ neni uplne malo .. Ono hlavne ty z toho pouzivas 5% toho , naco je to urcene :) .. Ak tvoj problem vyriesi nova zvukovka , tak by som urcite investoval radsej do nej ..

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Promiň, nechtěl jsem tě ignorovat. Spíš jde o to, že se přesně o tvoje řešení marně snažim od začátku. Windows mi nabízí dvě možnosti výstup: EMU a integrovanou. Když dám EMU, tak můžu využívat pouze jeden program. Když nastavím integrovanou, tak jde zvuk do vestavěného minireproduktoru respektive do integrovaného sluchátkového výstupu.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Pytkin: ok, vyzkouším.

Odpovědět