1 zvukovka; 2 programy

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Zdravím,

mám menší problém. Myslím, že se tu už řešil, ale nepodařilo se mi nic najít. Googlení přineslo jen kusé výsledky.

Mám starší USB zvukovku a nejdou mi spustit dva programy, které by ji využívaly zároveň. Příklad: spustit si Pianoteq a video z Youtube.
Dá se s tím něco dělat? Některé zvukovky to prý umí samy.

Děkuji za případné rady!

Kelley
Příspěvky: 331
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Kelley »

Nenapsal jsi jakou zvukovku máš - "starší USB zvukovka" není dostatečná informace. Ale situace je jasná - tvoje zvukovka nepodporuje "multicilent", což je přesně to, co popisuješ. Takže buď to nějak propojit se zvukovkou na mainboardu (Youtube -> output ze základní desky -> line in na USB zvukovce) nebo to nějak znásilnit pomocí Virtual Audio Cable https://www.vb-audio.com/Cable/ (teď jsem to zrovna psal na HF). A nebo koupit novou, no.

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od chose »

Zdravim, tak tohle taky potrebuju vyresit.
Mam v ntb 2 programy – zdroje zvuku - Pianoteq a Matrix12 od Arturie a potrebuju, aby mi klavesy hraly tak, aniz bych jeden program nemusel zavrit, abych mohl hrat ten druhy. Zvukovka je interni asio4all. Ma to reseni? Nebo musim koupit externi zvukovku?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3670
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od MDudas »

Neni to zrejme trivialny problem. Na urovni Windows sa to moc neriesi. Steinberg vraj ma nejaky multi-client ASIO.

Bud to, co pise Kelley, alebo nieco podobne -
https://en.wikipedia.org/wiki/JACK_Audio_Connection_Kit

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Děkuju vám moc! To jsem přesně nechtěl slyšet :-(

Mám starou EMU 0404. Možná by to přes virtuální kabel šlo (zatim mi to nejde, ale zkusim). Nebo pak reálným kabelem: z integrované zvukovky do vstupu EMU. Přitom mám pocit, že o podobné využití zvukovky musí stát spopusta lidí.

biscuit
Příspěvky: 9760
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od biscuit »

až budeš příště kupovat zvukovku, zkus třeba myslet i na tohle...
https://www.forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=21585

jinak by ti mohlo vyřešit tvůj problém mít oba (nebo i další) pluginy v jednom hostu. možností je mnoho přes klasiku po nesekvencovaný hostitele (čistě "rack"). přijde mi to čistější řešení i z pohledu midi.

jedna z mnoha jednoduchých možností

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Doufal jsem, že se to tu obejde bez sousloví "kupovat zvukovku" :-) Ale asi nic jiného nezbývá.
Rack vypadá hezký (třeba na live). Dva pluginy nejsou problém. Respektive vystačím si v tomto ohledu s DAWem. Jde mi spíš o možnost zároveň si pustit tutorial na Youtube v Chrome a přitom mít k dispozici VSTi.

Takhle se musím podívat, jak někdo předvádí akordy na youtube, opsat si je do not a pak teprve si to zkusit zahrát, čímž video lekce ztrácí trochu smysl.

Díval jsem se na forech, že se rozlišuje ASIO a WDM driver, ale nijak mi to nepomohlo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

Ale pianoteq aj ten Matrix 12 nie su aj ako pluginy ? cize by si ich vedel pouzit v nejakom hoste ?

Inak ak treba viac programov aby hovorilo do jednej zvukovky , da sa pouzit DANTE VIA .. Mesiac sa da skusat zadarmo .. Ja to pouzivam aj pre Nuendo .. Lebo mi neche fungovat zvukovka v Nuende .. Tak v Nuende nastavim zvukovnu DANTE VIA a v nej nastavim vystup do mojej zvukovky .. a slape to ..

https://www.audinate.com/products/software/dante-via

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Pianoteq aj ten Matrix 12 jsou normální pluginy. Ať už v tom V playeru nebo v jakémkoliv DAWu půjdou spustit bez problému ať už na stejném midi kanálu aby hrály dohromady anebo každý na vlastním.

DANTE VIA vypadá zajímavě. Ale co jsem četl, má latenci navíc 10ms a to už je fakt dost.

Asi to vyřeším totálně diletantsky: do vstupu monitoru dám stereo rozdvojovací kabel, jedem kus půjde do zvukovky a druhý do počítače. Tím by se to mohlo vyřešit a bude to stát stovku. I když je to totálně buranské řešení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Pytkin »

Stardust : nie som si isty s tym dante via .. 10 msec je medzi komputrami .. Lokalne som nemal pocit nejakej latencie ..

Ale nechapem .. Preco to nepustis ako pluginy ? Naco to riesis cez 2 zvukovky ? To nemusis mat synchronne ..

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

ok, vyzkouším. Dík!

Asi se nějak pomíchaly linie rozhovoru :-) chose má problém se dvěma pluginy. To je snadné. Já se snažím zároveň spustit Chrome nebo Media Player a něco jiného (VSTi; DAW).

biscuit
Příspěvky: 9760
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od biscuit »

nechápu co řešíš. tutoriál ti snad nemusí běžet přes asio, ne?

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

No, je mi vcelku jedno přes co poběží, hlavně aby běžel :-)

Pokud se nepletu, nastavení prohlížeče se řídí nastavením Windows. A tam mám na výběr buď vestavěnou kartu nebo ASIO zvukovku. Ale nemůžu do zvukovky poslat dva zdroje tedy: tutorial a vsti. DAW si to vezme pro sebe a prohlížeč zmlkne. Nebo přepne na integrovanou zvukovku.

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od chose »

Tak jsem sel cestou V player 2 free vst host. Po instalaci jsem nacetl, presne podle videa, do prvniho radku pianoteq a do druheho matrix, potud radost. Ale vzapeti jsem zjistil, ze se raduju predcasne a jsem zase tam, kde jsem byl plus jeste neco navic, hraje mi jen ten program ktery jsem nacetl jako prvni(to se nezmenilo) a hraje ne pres klavesy, ale jen kdyz kliknu mysi na klaviaturu v programu. Co s tim?
Nemam DAW.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: 1 zvukovka; 2 programy

Příspěvek od Stardust »

Máš pro každý mástroj nastavený midi kanál?

Hraješ přes usb/midi keyboard? Měl by být v programu nastavený.

Odpovědět