2 a viac ASIO zvukoviek v jednom PC pod Windows

Interní a externí zvuková rozhraní
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

2 a viac ASIO zvukoviek v jednom PC pod Windows

Příspěvek od aum generator » 27 úno 2006 22:47

zaujimalo by ma ci niekto nepoznate sposob ako rozchodit dve rozdielne zvukovky v jednom PC v jednom software. vacsina audio-softwareu chce v nastaveniach nech vyberiem jeden device. (preco?)

neexistuje nejaky fake ASIO driver? ze driveru by som povedal ze tieto 3 zvukovky chcem pouzivat. on by ich len routoval (vsetky s latenciou tej najhorsej samozrejme)...a v audiosofte by sa to uz tvarilo len ako jedna zvukovka a audiosoft by bol spokojny a ja tiez...

(pod linuxom toto ALSA myslim v pohode riesi....?
pod windowsom viem len o tom ze SONAR 5 podporuje aj viac zvukoviek naraz.)

problem mam konkretne taky, ze mam zvukovku s ktorou som spokojny (m-audio quattro usb + m-audio omni i/o preampy k tomu) ale chyba mi tam spdif vstup/vystup ktory by som potreboval, tak si chcem dokupit nejaku dalsiu jednoduchu zvukovku ktora spdif bude mat (napr pci audiophile), ale chcel by som ju pouzivat spolu s Quattrom (mi prijde zbytocne predavat pod cenu cele m-audio quattro+omniIO ktore mam rad a kupovat vsetko znova, ked mi chyba len spdif)

vdaka

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 27 úno 2006 22:59

dando vo windowse to nevyriesis (mozno fakt len vtom sonare), pod osx je to dopohody cez device aggregation.
predaj quattro a zaries emu, tam mas ad/da, preampy, spdif, adat ..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 27 úno 2006 23:11

wir: no toto je presne to co som nechcel pocus ;) lebo quattro dnes predam za par tisic a za EMU dam niekolko krat viac, a okrem toho spdif by to pre mna nebol moc posun dopredu (co sa tyka kvality zvuku alebo cohokolvek ineho...mozno by to bol dokonca posun smerom dozadu napr co sa preampov tyka) a minul by som kopec penazi.

ak nepojde inak, tak to vyriesim sonarom alebo linuxom.
ale najprv este skusim pohladat/zistit ci by to neslo riesit nejako elegantne a softwareovo pod windows....ved toto mi prijde ako uplne zakladna a jednoducha vec. nechapem ze v com je problem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 úno 2006 23:46

no vie to vela softwarov .. trebars Cubase.Nuendo .. Samplitude .. Uz spominany Sonar/Cakewalk .. tak isto Cooledit .. atd ..

otazne je , ako budes mat tie zvukovky synchronizovane .. Maudio syncuje Delta seriu .. PCI karty .. Kedze mas quatro , to je USB .. to asi syncovane nebude .. Tvoj proble je v tom , ze ked audio pustis , tak sa ti audio stopy na jednotlivych kartach rozbehnu od seba ... takze je to dost nepouzitelne ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 úno 2006 00:57

uff no to mi ani nenapadlo ze aj taketo problemi s tym mozu byt...
neskusal to tu nahodou niekto? je to az taka tragedia s tym synchronizovanim? ide o odychlky par samplov, par milisekund, alebo este horsie?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 28 úno 2006 01:54

Neviem ci k veci.. ale mne chodila svojho casu m-audio fw 410 a terratec 24/96 naraz v pohode.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 úno 2006 02:01

v pohode ako v pohode...napr reaktoru proste nevysvetlim ze vystup 1-4 ma byt analog out na quattro a vystup 5-6 ma byt spdif out na audiophilovi. lebo on chce odomna jeden konkretny audio device/audio driver na ktory to ma posielat.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2006 07:46

2Pytkin: to se mi ale nezdá - přece nastavuješ jen jeden ovladač, takže pokud ten není psán pro více zvukovek pospolu, neuděláš podle mě nic. Jak psal aum - jak bys řekl v Cubase, aby několik stop routovala do jedné zvukovky a několik do jiné, když zadáváš ovladač v Device Setup jen pro jednu, tudíž se ti busy/vstupy/výstupy od druhé nikde nenabízí? Já se jen ptám, mě tohle nepálí - ale zajímá mě to teda, jak jsi to myslel.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 úno 2006 09:36

v cooledite sa na kazdy track zadaval audio divajs podla lubovole, samostatne.... ale dve pci sracky naraz sa rozchadzali, bolo to pocut pri dlhsich trackoch... a samozrejme to slo len s mme drivermi a malo to brutalne latencie (500ms)

keby aj niekto napisal nejaky asio merger, bolo by to zasa o tom istom, pokial by sa na oboch zvukovkach neprepojili hodiny nejako (cez spdif, wc, atd)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 úno 2006 09:39

ja mam inak pocit ze z quatra by slo vyviest spdif... maloktory audio chip totiz spdif IO nema, vyrobcovia ho len casto nevyvedu, z komercnych dovodov; dorabal som si tak spdif na lacnu yamaha karticku

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2006 10:26

2kexik: ahha, tak takhle by to teoreticky šlo - pokud by se dalo pro každou stopu zadat "divajs" :-)

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 úno 2006 10:36

pavlii: no s tym fake asiom by to fungovalo jednoducho: ako device by si si nastavil ten asio merger a v nom by vystupovali I/O z oboch kariet. ale nijako by taky driver neriesil sync, o to ide... mna dost zaujima jak sync riesi osx s device aggregation, a mam podozrenie ze nijak ;)

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 28 úno 2006 10:44

Me delal kamos SPDIF jeste davno na Soundblastra,pripajel k tomu taskovej malej plosnak a bylo to.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2006 11:14

2kexik: checht ;-)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 28 úno 2006 14:47

www.asio4all.com
nepomoze ? Celkom sikovy sw.

Odpovědět