AES/EBU to SPDIF converter

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

AES/EBU to SPDIF converter

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 16:38

Technicky dotaz:

Na sve zvukovce M-Audio Audiophile A192 mam SPDIF I/O. Jak to vyresit, kdyz bych k ni chtel pripojit externi AD prevodnik s AES/EBU konektory?

Doufam, ze neni nutne kupovat nejakou krabicku jako je treba tahle:

http://www.midi-classics.com/h/h28803.htm

a postaci obycejny kabel, jako je tady...

http://www.joshwoodward.com/mod/news/sl ... le_id=4148

Nema pouziti toho kabelu nejaka technicka uskali?

U Thomanna jsem ale chvili podobny kabel hledal a nenasel.

Diky,
Fova

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 16:42

Tohle me ponekud zneklidnuje:

http://www.amazon.com/HOSA-COAXIAL-SPDI ... B000068OGS

Zrejme to neni tak jednoduche.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 16:49

ja pouzivam na to len impedancne trafka 75<->110 ohm .. uz sme to tu riesili .. tu na obrazku je to vidiet .. take sulceky .. zhora ide coaxial , dole je uz symetrika ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 06 kvě 2008 16:57

Jo, to má i Carloff ve studiu (propojené s Lavry), jednoduché a bez problémů ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 17:23

hodne aes prevodnikov zozerie aj spdif, ten ma uroven 2V, aes 5V, hranica medzi 0 a 1 je v TTL logike tusim 1,8V... ale je to len tak tak. o impedancie ani tak nejde (pri jednom prepojeni), skor o tie napatia. v podstate to riesi male trafko, ktore sa mimochodom da najst v niektorych starych cdromoch (pomer 1:2,5, vstupna impedancia ca 220ohm), ktore este nemali digitalny vystup TTL, ale riadny spdif. v tych pytkinovych sulcekoch su prave take trafka

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 19:13

Pytkine, muzes mi dat odkaz na nejaky web, kde se to traficko da koupit?
Jak se to jmenuje presne, abych to nasel v nejakem katalogu?
Chapu to spravne, ze je to mezikus mezi optickym a symetrickym kabelem?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 19:16

medzi koaxialom a symetrickym...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 19:23

Jasne, preklep.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 19:31

a moc ti to hladanie u tomikov neslo ;)
http://www.thomann.de/gb/neutrik_naditb ... dapter.htm
http://www.thomann.de/gb/neutrik_naditbncmx.htm
je aj samec aj samica xlr... akurat si budes musiet zohnat/vyrobit kabel bnc-cinch... to uz je ale banalita, to su len konektory a koaxial s lankom, co sa pouziva na pripojenie telky v miestnosti (75ohm)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 20:01

kexik uz dal linky na thomann .. ja tu mam AJA a CANARE .. myslim ze ale ten neutrik co dal kexik je v pohode .. a mozno aj lacnejsie .. Ak by si chcel typy , mozem to ist pozriet ..

aha .. a este nepotrebujes kabel .. staci redukcia BNC/CINCH .. to na to nasrobujes a uz rovno zastrcis bezny spdif kabel s cinchom ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 21:01

Takze, jeste jednou to shrnu, jestli to chapu spravne:

Do jakehosi prevodniku...
Obrázek
...zastrcim tohle:
Obrázek
a do toho zastrcim nejaky takovy kabel:
Obrázek
ktery pak pujde do SPDIF IN zvukovky:
Obrázek

Right?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 21:09

Pytkin píše: aha .. a este nepotrebujes kabel .. staci redukcia BNC/CINCH .. to na to nasrobujes a uz rovno zastrcis bezny spdif kabel s cinchom ..
Myslis tohle?

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 21:13

fova : ano presne to myslim ..

a ten setup o ktorom pises , ten by mal fungovat ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 21:16

Pytkin: Diky

A dalsi dotazy:

Pouziji-li bezny audio kabel s cinch konektory, muze to mit nejaky vliv na kvalitu prenosu dat?

V pripade, ze poridim opravdu high-end prevodnik, muze ho Audiophile nejakym zpusobem omezovat?
Je nejakym zpusobem zduvodnitelny upgrade na jinou kartu?
Neresme ted kvalitu vystupu z Audiophile - tedy DA sekci. Mozna ji casem take budu nejak resit dalsim prevodnikem.
Ted mi jde o to, jestli A192 muze nejak negativne ovlivnovat signal mezi mikrofony a sekvencerem.
To je spise asi otazka pro specialisty jako je nunu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 21:20

fova : ak ten kabel bude kratky , nemalo by to mat vliv ..

audiophile ta nebude nijak ovlivnovat .. jedne snad ze nema wordclock .. to je jediny dovod , preco by malo zmysel menit kartu ..

Odpovědět