Apogee DUET

Interní a externí zvuková rozhraní
Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Apogee DUET

Příspěvek od Poshook »

dnes prisla tak par prvych dojmov.

HW velmi solidne urobeny, instalacia bez najmensich problemov, vsetko na supu.

zvuk v porovnani s Onyx400F je vacsi, "kremovejsi", detailnejsi (zase som objavil nove veci v profi mixoch a nie je ich malo), kristalovo cisty vo vyskach bez sklonu k ostrosti (pri 400F "vyrazne" ostrejsi a tensi), basy plne a pevne, velky priestor. fakt radost pocuvat, nebicko v uskach.
sluchadlovy vystup je tiez uplne ine kafe, na mojich HD580 je to ako hudobny kupel, velky, makky kremovy zvuk vsade naokolo, ziadne diery, ziadna chemia, nic studene.

latencne je to o tom istom, da sa ist pokojne aj na 32samplov, ale vyrazne narasta zataz na CPU. na 256samplov je to absolutne OK.

matucha
Příspěvky: 5701
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

fajn... a to je furt vlastne nejhorsi apogee prevodnik, kterej vyrabej ;-)

k mekbukovi ale urcite parada

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:fajn... a to je furt vlastne nejhorsi apogee prevodnik, kterej vyrabej ;-)

k mekbukovi ale urcite parada
teoreticky by to malo byt na urovni Ensemble

adam_kurutz
Příspěvky: 268
Registrován: 15 srp 2007 22:27

Příspěvek od adam_kurutz »

nie teoreticky,ale je to uplne ten isty prevodnik co je v ensemble

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

no a? vsak ensemble je presne ta ista uroven aj cenovo...

adam_kurutz
Příspěvky: 268
Registrován: 15 srp 2007 22:27

Příspěvek od adam_kurutz »

no sak to sedi,ja len reagujem na tvrdenie ze podobne prevodniky,tak su to tie iste...ak si reagoval na mna

matucha
Příspěvky: 5701
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

Ja si samozrejme delam trochu soufky, ale nedavno sem videl nejakou reakci jakoze ensemble je o kus nizsi level nez rosetta (ktera je nizsi level nez ad16x) a duet je este o kus jinde.

Tak ci tak myslim, ze je to mooooooc peknej kousek HW a rad bych ho mel ke svymu notebooku... az na to ze nemam apple (a nemam za to chut ted utracet).

adam_kurutz
Příspěvky: 268
Registrován: 15 srp 2007 22:27

Příspěvek od adam_kurutz »

no ja to predavam,takze ktokolvek by mal zaujem... :D
inak je to fakt svinucha...PRESNE ako si pisal Poshook,mal som tie iste dojmy - "kremovy" zvuk,a hlavne kopec detailov ktore som na RME HDSP Mltfc nepocul...co je zvlastne.tiez sa mi zda ze hra trochu menej kovovo,nie tak "tenko"....a hlavne ta stereo lokalizacia,aspon pre mna.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

matucha: nemusis mit apple, staci si na notebook nacpat OS X ;)

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:matucha: nemusis mit apple, staci si na notebook nacpat OS X ;)
hej, hackintosh je momentalne hodne popularny

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

dnes som skusal s DUET aj nahravat - hovorene slovo (mikrak AT4040). vysledok je na tak lacnu kartu priam excelentny. zvuk je absolutne cisty a prirodzeny, konecne pocujem hlas svojej priatelky tak ako ho realne poznam

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

poshook " to by snad malo fungovat aj s hocijakou lacnou M-Audio kartou , ne ?

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un »

poshook
myslis,ze je to "tak lacna karta"? som ju kupil tiez,lebo z nejakeho dovodu som sa uz skoro 2 roky trapil s Audiofire 2, sa mi zda,ze drivery nie su stale odladene...zvuk z duetu okrem toho,ze je krystalovo cisty je aj totalne stabilny,ziadne lupance,mrznutie,ani ked zapnem externy HDD
jedine s cim si zatial neviem pomoct,tak mam nainstalovane demo tohoto programu:
http://www.intermorphic.com/tools/noatikl/index.html

ked som mal audiofire,vsetko mi fungovalo...aj s Logicom aj s Abletonm,krasne
..len som zmenil zvukovky a uz mi zvuk mrzne,seka (len v tomto jednom pripade)...pritom apogee ovladace su urcite lepsie,uz som pisal vyvojarom do Intermorphic


chcem si v najblizsej dobe kupit mic,viacmenej na hovorene slovo,rap...spev moc nie,co sa da zohnat v naj pomere cena kvalita? AT4040 staci? se2200a?
nevies nahodou,na aky mic nahravali Filip,Lasica a spol? :)
Naposledy upravil(a) f.un dne 19 srp 2008 08:10, celkem upraveno 3 x.
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator »

f.un: sorry za OT, ale aky si mal problem s audiofire? ja uz skoro 2 roky pouzivam audiofire12 a bez problemov.
inak najprv hore pises ze duet je stabilny, ziadne lupance, a ze audiofire nema doladene ovladace, a nizsie pises presny opak / ze s audiofire ti vsetko krasne fungovalo a odkedy mas duet tak ti zvuk mrzne a seka.
(neviem o aopgee nic, ale o tom ze maju apogee lepsie ovladace odteraz nepochybujem, ked ti to s nimi funguje horsie:)
jihad on riaa & soza.

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un »

aum

ok,aby som bol presny ak to teda vyzera ze neviem co pisem
audifire mi blbla pod osx,pod windows som ju skusal len chvilu a necitil som problem (oba systemy na Imac)
mal som problemy s lupancami vo zvuku,samozrejme nie neustale,to by som ju nemal skoro 2 roky ale obcas ked sa system prebral zo sleepu,alebo som zapol Mybook,ktory bol na druhom firewire,tak zvuk zamrzol a musel som restrovat kartu (odpjit -pripojit firewire)
odkedy som ju mal(vlastne ju stale mam) tak som presne o tychto problemoch cital na forach (o problemoch s audiofire 2 a 4 a osx,najdes napr. na ableton fore)
z nedostatku casu som casto problemy pripisoval Revealom co som kupil z ebay,pretoze drivery som upgradoval a vzdy pisali,ze problemy tie a tie boli fixnute a u mna sa lupance objavovali stale nejake
karta bola napajana len cez firewire kabel,tak som ju nedavno napojil na adapter a chvilu sa tesil z uplnej stability,no ale teraz s apogee (mam ju len par dni,nechcem kricat hop :) ) viem,ze echo sa na mojom Imacovi s niecim nemalo v laske

k tomu,kde si akoze protirecim...tak s tym Noatikl pluginom( mimochodom hral som sa s tym len chvilu) sa mi podarilo vsetko rozchodit (midipipe+iac driver +nastavenie v DAW)ked som pouzival audiofire a teraz ked som vymenil karty tak mi to pri tych istych nastaveniach nefunguje,mrzne zvuk
inac vsetko je krasne stabilne,hlavne ked zapnem vypnem Mybook na druhom porte fw. to sa isla audiofire dogrcat
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Odpovědět