E-MU 0404 usb

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 358
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Obousměrně dokola!! Ale jinak poťáky v pohodě.

2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid »

Zdravím,

máme s kamarádem takovej problém, kterej zhruba odpovídá tomu co se řešilo v tomhle tématu. zakoupili sme k notebooku e-mu tracker pre..instalace proběhla v pořádku..připravili sme si bicí v Fl studiu a chtěli nahrát kytaru a následně vokál v Sound Forge..bohužel tady v podstatě začíná celej problém..a to že sound forge nebyl schopnej nahrávat při současně spuštěnym fruitu..tudíž jsem si vyexportoval projekt s tim že ho budu přehrávat z winampu či wmplayer, ale problém se opakoval...zkusil sem si ho tudíž otevřít pouze v SF ale ani to se nezdařilo...chtěl jsem se zeptat jestli je nějaké řešení tohodle problému...mám takový nepříjemný tušení, že nejspíš ne a nedokážu si představit že bychom si museli podklady přehrávat ve sluchátkách z nějakýho externího přehrávače..díky za postřehy.

Honza

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Nešlo by nahrávat přímo do Fruity?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3346
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

2aoid: Tak znova a obecně: pokud není ovladač zvukovky typu "multiclient", což ne vždycky bývá, tak je výše popsané chování naprosto v pořádku. Není možné, aby v tom případě jeden audio HW obsluhovaly dvě aplikace.

Poznámka od TAP je hodně k věci; FL neumí audio stopy, že jste to chtěli takto drobit do SF? Nevidím v tom osobně přínos....

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

pavlii píše:2aoid: Tak znova a obecně: pokud není ovladač zvukovky typu "multiclient", což ne vždycky bývá, tak je výše popsané chování naprosto v pořádku. Není možné, aby v tom případě jeden audio HW obsluhovaly dvě aplikace.

Poznámka od TAP je hodně k věci; FL neumí audio stopy, že jste to chtěli takto drobit do SF? Nevidím v tom osobně přínos....

P.
Fakt? Tož to neni žádný DAW.

http://flstudio.image-line.com/documents/what.html
Tady píšou že umí record audio.

Tak potom Nahrávat v nějakém opravdu DAWu a FL si připojit jako VST nebo přes REWIRE. Aby bylo splněno co píš Pavli.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Ale vsak pavlii pise, ze by to FL melo umet ;)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP »

Kermitak píše:Ale vsak pavlii pise, ze by to FL melo umet ;)
Krev je po obědě v žaludku.
Už mlčim :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

FL vie audio paradne. ma dokonca niekolko vychytavok v tomto smere, o ktorych moze cubase len snivat (opakovane nahravanie medzi lokatormi s automatickym pomenovavanim tejkov - nie bezny punch in). musi to byt ale Fruity studio Producer Edition, nie fruityloops edition (ta audio nema). Podmienka nahravania je ovsem ASIO driver, bez neho fruity nenahrava (neponuka vstupy), kedze nepouziva mme driver, len directx (ten nepodporuje nahravanie) a ASIO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3346
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

Jj, to je pravda - Cubase dělá vždycky jen jeden audio soubor a rozděluje ho do rgeionů/eventů. Separátní fajly by byly lepší (přehled, manipulace).

P.

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: Ale u vícestopého nahrávání a následné práce se stopami, jsi říkal, že je FL Studio horší, než Cubase, ne?

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: E-MU 0404 usb

Příspěvek od psk501 »

Zdravim
Mam tuhle zvukovku ale zaboha s ni nemuzu poradn rozchodit dj software jako Traktor, Mixvibes atd.. Konkretne mam na mysli variantu do beden jeden signal, do sluchatek odposlech. Kdyz sem mel PC a audigy 2 tak to normalne slo, zarazi me ze u o dost sofistikovanejsi karty to nejde. Ma nekdo radu jak na to?
Diky

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: E-MU 0404 usb

Příspěvek od psk501 »

psk501 píše:Zdravim
Mam tuhle zvukovku ale zaboha s ni nemuzu poradn rozchodit dj software jako Traktor, Mixvibes atd.. Konkretne mam na mysli variantu do beden jeden signal, do sluchatek odposlech. Kdyz sem mel PC a audigy 2 tak to normalne slo, zarazi me ze u o dost sofistikovanejsi karty to nejde. Ma nekdo radu jak na to?
Diky
nikto nič?

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: E-MU 0404 usb

Příspěvek od Jindy2 »

A je ten sluchatkovy out jako separatni kanal? Jestli jo, tak by nemel byt problem to nastavit v PatchMixu, jestli se k tomuhle teda take dodava. Jestli tam PatchMix mas, tam bych se koukal, pripadne do manualu. Nebo pockat az se ozve nekdo, kdo ji ma, ja mam interni 1212m a ta sluchatkovy out nema, takze tezko poradim. Jestli ten sluchatkovy out ale neni separatni stereo kanal, tak si myslim, ze to muze byt trochu problem, ale verim, ze to nejak musi jit.

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 531
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: E-MU 0404 usb

Příspěvek od Settler »

Pred par tydny jsem ji tady resil jako jednu z moznosti pro obcasny zkusebnovy recording a jako out pro malinka klubova podia.. vysledkem bylo to, ze po zapujceni jsem ji prave z tohoto duvodu musel z kandidatky vyradit.. Out jde u 0404 delit na dva.. bohuzel ale pouze jen jakozto 1x analog stereo + 1x digital..
Takze ano.. tvuj problem s Traktorem je dan zvukovkou, ktera nemumi dva separatni stereo vystupy..

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: E-MU 0404 usb

Příspěvek od psk501 »

No v tom pripade by to melo jit vyresit emu na ven a integrovana zvukovka v notbuku na odposlech ale tuhle moznost proste na vyber nemam.

Odpovědět