E-MU 0404 usb

Interní a externí zvuková rozhraní
nurus
Příspěvky: 10
Registrován: 30 pro 2007 09:33

E-MU 0404 usb

Příspěvek od nurus » 17 srp 2008 15:37

Chtel bych pozadat o radu. Potrebuju zvukovku a v uvahu pripada tahleta. Pozadavky jsou: externi, k notebooku, na kytaru, zpev a klavesy, cena do 4ooo,-.
Nekde jsem se ale docet ze prave k notebooku to neni pravy orechovy (nevim proc?)
Jsou mozne nejake alternativy? Popr. dalo by se nejak vhodne nahravat i pres roland fantom x6, je tam sampler ale to je asi nesmysl(?).
jsem nahravaci amater tak do me prosim nezne.a dik za rady

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 srp 2008 16:19

alternativy su ale 0404 nie je spatny napad...

nurus
Příspěvky: 10
Registrován: 30 pro 2007 09:33

Příspěvek od nurus » 19 srp 2008 01:11

diky ale k tem otazkam.snese se s notebookem? konkretni alternativa?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 19 srp 2008 01:21

0404 USB je skvělá karta, kup jí, já bych jí chtěl také...0404 USB je právě dělaná pro notebooky a vůbec přenosné věci s USB, ber jí, je fajn...
pokud chceš mermomocí sampler, tak to k tomu dostaneš (tuším Emulalor X nebo Proteus X, teď nevim), ale osobně doporučuji sampler NI Kontakt 3....na HW sampler bych se vys*al ;)

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 19 srp 2008 09:28

E-MU 0404 USB mám už asi 3/4 roka a spokojnosť ... používam ho hlavne na notebooku ... zvukovo je výborný a zatiaľ som s ním nemal najmenší problém ... z pribaleného SW používam len Proteus VX ... príjemné zvuky ale ešte som si nezvykol na ovládanie ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 09:41

Taky mam 0404 USB uz pres rok a musim rict, ze je nejbezproblemovejsi, ze vsech, ktere jsem mel... Zvukove slusny, na to, kolik stoji (samozrejme drazsi hrajou slysitelne lepe) a ma hodne dobry preampy. Prijemne je, ze ma na vsechno zvlastni knoflik

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 09:42

Ale jeste bych pripomnel, ze narozdil od M-audia nedokaze prehravat najednou MME a ASIO aplikace, to je zas trosku nevyhoda

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 srp 2008 10:04

tankista píše:Ale jeste bych pripomnel, ze narozdil od M-audia nedokaze prehravat najednou MME a ASIO aplikace, to je zas trosku nevyhoda
Asi budu za blba, ale co to znamena v praxi? Premyslim o ni, tak abych potom nebyl necim nemile prekvapen :)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 11:10

Wohma píše:
tankista píše:Ale jeste bych pripomnel, ze narozdil od M-audia nedokaze prehravat najednou MME a ASIO aplikace, to je zas trosku nevyhoda
Asi budu za blba, ale co to znamena v praxi? Premyslim o ni, tak abych potom nebyl necim nemile prekvapen :)
Ze kdyz mas spustenou nakou audio aplikaci (at uz jakejkoliv syntak nebo daw jako Ableton ci Cubase), tak uz ti to neprehraje nic z winampu nebo z webovy stranky, ani z CD, dokud to nezavres...

Ale tohle neumi karty zadnych vyrobcu s vyjimkou M-audio, Esi a udajne snad jeste RME (to vyzkousene nemam)

Teda plati to cele v pripade, ze pouzivas PC, jestli mas Mac, tak zadne ASIO nepotrebujes, pouzijes Core Audio i na profi audio aplikace a neni zadnej problem s zadnou kartou

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 11:15

Coz me privadi k myslence, ze bych se rad zeptal, jak je to u Windows Vista, kde je nove snad nejake "Vista Core Audio" Mate s tim uz nekdo zkusenost, da se to pouzit misto ASIO? Ne ze bych teda chtel na Visty prejit, to fakt zatim ani nahodou, ale jen by me to zajimalo...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 19 srp 2008 12:49

používám Emu Tracker Pre ve Windows Vista a občas se vyskytuje tradiční problém (stejně se chovala 0202 USB, což je vlastně totéž), že když spustím Vuplayer a pak něco z Webu, tak nehraje nic :-(, tedy nejspíš to co popisuje tankista
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 srp 2008 13:27

to nie je problem windows, ale ovladaca. asio ovladac obsluhuje priamo procak, ma kernel streaming. windows pouziva wdm ovladac a ten je vzdy multiclient. treba nadavat na toho spravneho a tentokrat to nie je bill

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 14:53

kexik píše:to nie je problem windows, ale ovladaca. asio ovladac obsluhuje priamo procak, ma kernel streaming. windows pouziva wdm ovladac a ten je vzdy multiclient. treba nadavat na toho spravneho a tentokrat to nie je bill
Jak se to vezme, taky uz mohly mit Windows davno neco rozumnejsiho nez wdm :-)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 srp 2008 15:15

Tak jeste rozsiruju seznam - s pustenym Cubasem bez problemu prehravam foobarem na mym Presonus Firepodu

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 19 srp 2008 16:34

Wohma píše:Tak jeste rozsiruju seznam - s pustenym Cubasem bez problemu prehravam foobarem na mym Presonus Firepodu
Fakt? Tak to je zajimava informace, to jsem zatim neslysel, ze by to umeli i Presonusy a uz se to tu parkrat probiralo... To je zajimava informace, skoda ze jsem to nevedel driv, zrovna jsem si koupil na zivy hrani (kde chci pouzivat na notebooku winamp a zaroven soft sampler) Esi DuaFire, mozna bych byval zvazil FireBox, ma lepsi moznosti routingu a vzadu 4 jacky, ne cinche...

Odpovědět