ESI Juli@ - praská

Interní a externí zvuková rozhraní
Huggy

Re: ESI Juli@ - praská

Příspěvek od Huggy »

Aha, já jsem stáhoval všechny drivery z netu, protože mám rozbitou cd-romku...Můžeš mi prosím napsat jaká je to verze co je na tom cdčku? Zkoušel jsem zatim ty novější, ale praská to úplně stejně i s nejstaršíma driverama.

Huggy

Příspěvek od Huggy »

Zkusil jsem přehodit kartu do druhého PCI slotu, který mám k dispozici a žádná změna, ale zjistil jsem zajimavější věc. Integrovaná zvukovka v základní desce totiž praská/lupe/píská úplně stejně, jenom je to daleko míň slyšet, musím dát master úplně na max, aby to bylo trochu slyšet, ale je to tam. Když zamutuju master, tak to nezmizí...

mkdaw

Příspěvek od mkdaw »

Huggy píše:Zkusil jsem přehodit kartu do druhého PCI slotu, který mám k dispozici a žádná změna, ale zjistil jsem zajimavější věc. Integrovaná zvukovka v základní desce totiž praská/lupe/píská úplně stejně, jenom je to daleko míň slyšet, musím dát master úplně na max, aby to bylo trochu slyšet, ale je to tam. Když zamutuju master, tak to nezmizí...
Jen tak pro zkoušku.Zkus odzemnit kolík od sítě.Jen co to udělá.Já třeba musím mít odzeměný noťas když ho připojuju na PAčko kde mě při tomto spojení dělala bordel integ zvukovka.

Logan

Příspěvek od Logan »

Špatná šalina dokáže divy. Je to samozřejmě jedna z variant, ale mě se to doma projevuje na kombu, na vysílačce, ale na komplu ne. Můj osobní tip je deska.
■ HW: ESI MAYA44e, Tapco S5
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe
■ Projekty: http://bandzone.cz/torment

c9000

Příspěvek od c9000 »

Mám ji už 2 roky na XPčkách, několikrát jsem přeinstalovával komplet systém a bez problémů. Ten bynčus ala praskaní atd bych tipoval také na elektřinu,
Takhle jsem stěhoval studio z nové části baráku (tam je nově vedená elektřina) do starý, kde je el. z 50tých let a hned jsem tam měl bordelu. Pohyb miší, nebo kliknutí ve firefoxu, to všechno na špatný elektrice poznáš. Ale nemělo by to bějt nějak rapidně silný.

dano

Příspěvek od dano »

Presne ako pise C9000. Zavisi od toho aku intenzitu to ma. Ak to pocujes pri beznej hlasitosti (+/-) tak to samozrejme treba riesit. Ak je to len pri naozaj extremnych hlasitostiach a nemiesa sa to do nahravky, tak nie je o com. Ked som mal AP2496 tak nebolo pocut vobec nic, ani pri najvacsej hlasitosti. Ked som ju vymenil za AP192 ktora je symetricka a citlivejsia, pri najvacsej hlasitosti a uchu na reproduktore je pri pohybe mysi a inych tahoch pocut jemne ruchy. Ale v nahravke to nie je (aj keby bolo tak je bez sance to pocut) a je to naozaj strasne jemne aj na najvyssej hlasitosti (ktoru nikdy nepouzijem a treba sa na to vyslovene sustredit aby to bolo pocut). Tak to neriesim...

Niekedy riesime mikroskopicke zvuky z PC a pritom nam ziape do ucha susedova pracka, alebo auta na ulici :-)
Naposledy upravil(a) dano dne 29 pro 2009 16:59, celkem upraveno 1 x.

c9000

Příspěvek od c9000 »

máš na vstpu/výstupu Jacky nebo Cinche?

dano

Příspěvek od dano »

ak to bola otazka na mna, tak AP2496 mala cinche a AP192 ma jacky...

c9000

Příspěvek od c9000 »

Na MKDaw, skusil bych pořádný kabely a Jackovou verzi karty, jestli je to sítí, tak by se IMHO mělo projevovat i po vypnutí pc a bordel by měl být lyšet při zapnutém zesilovači nebo akt. bednách, alespon u mě se to tak projevuje.

mkdaw

Příspěvek od mkdaw »

Tak já hodil jen návrh.Bylo by dobrý slyšet co to dělá.Třeba to nahrát a pak sem prdnout.Mě třeba stačí někde na jiným sále jinak zapojit PA.pulzní zdroje pak dvě smyčky a a u souseda na hov. termostat v boileru a praská a vrčí všechno.Myslím že by to chtělo slyšet tohle jsou jen ůvahy.

Huggy

Příspěvek od Huggy »

c9000: zvukovka začne dělat bordel, až po nainstalování driverů, po vypnutí PC je to v klidu. Až budu mít chvíli čas, tak sem hodim nahrávku toho co to přesně dělá.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Mno pokud je problém po nainstalovaní Dr. tak bych nečekal ani minutu a kartu reklamoval, bude to nejspíš špatný kus, jinak v normále i když vohulíš repro hodně na max tak nepouští ani šum. A drivery jsem upgradoval snad 3 krát a no problem.

Huggy

Příspěvek od Huggy »

Tak sem se dostal konecne k tomu, ze sem to nahral:

julia.mp3

Dejte si to hodne nahlas, jinak neni nic slyset. Je to nahrany z repraku, kdyz sem je dal na max. V repracich to tolik nevadi, ale kdyz mam sluchatka, tak je to nesnesitelny. Takovy to piskani, to dela, kdyz nejakej program shodim na listu. To klapani neni psani na klavesnici, ale ze zvukovky. Jestli se nenajde nejakej zazrak, kterej by to spravil, tak to ve stredu davam na reklamaci :(

OT: Nejspis hloupa otazka :p mam 2.1 repraky logitech, proc nehraje subwoofer, kdyz je pripojim do julie?

Odpovědět