ext. sound card

Interní a externí zvuková rozhraní
Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 16 lis 2007 02:31

safa píše:tusim spravne ze USB2 beha 400Mbps?
Dokonce 480Mbps, jenze je to jen teoreticka rychlost. Prakticka zavisi na mnoha faktorech a hlavne je zpravidla VYRAZNE nizsi (neslysel jsem o nikom, kdo by se dostal pres 240Mbps stabilniho prenosu... a to jen pri kopirovani, tzn. data se nijak nezpracovavala). FireWire ma teoretickou rychlost niz, ale praktickou vys nez USB2.0. Ale co je hlavni - nezere tolik procesor a vubec systemovy prostredky. Rekl bych, ze USB2.0 se prosadilo na ukor FW jen diky zpetne kompatibilite s USB1.1 a lepsim marketingem, protoze nevim o zadne objektivni vyhode :O (teda snad az na tu zpetnou kompatibilitu)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 lis 2007 10:15

rozdiely su: usb protokol je "speak-when-spoken-to", cize zariadenie sa pouziva len vtedy, ak mu to umozni radic. fw zariadenie pracuje, ked ono chce. fw je obojsmerna zbernica, tj ma drot von a drot dnu. usb ma jeden drot a obojsmerna komunikacia prebieha na striedacku (= treba buffer na data von aj na data dnu priamo v usb radici). to su dovody preco je fw principialne lepsie na realtime pracujuce zariadenia ako su zvukove karty. ovsem princip a realita su dve rozne veci.
btw usb sa rozsirilo ciste koli lacnejsej licencii. fw vyvinulo apple = vydieracske ceny

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 17 lis 2007 23:02

Wohma píše: VYRAZNE nizsi (neslysel jsem o nikom, kdo by se dostal pres 240Mbps stabilniho prenosu... a to jen pri kopirovani, tzn. data se nijak nezpracovavala).
... mmno dobre, ale kolik potrebujes pro 4x IN 4xOUT treba dej boze na 96k ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 lis 2007 23:09

zoberme 16 stop in/out .. cize 32 stop .. 24bit .. 96kHz .. cize 96.000x32x24 = 73.728.000 ~ 70 Mbps

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 lis 2007 03:27

plus mys. midi kontroler, klavesnice, neco mozna net :))

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander » 25 lis 2007 13:53

Zdravim,
Ja mam v PC EMU 1212m > mPatch2 > Adam A7. Mam to jenom na poslech.

Uvazuju ze se zbavim PC a budu mit jenom notebook + doma dock. Jake byste doporucili reseni? Mam Lenovo T60, PCMCIA slot by tu mel byt, dok ma take USB+FireWire. Nicmene koukam ze treba echo indigo atd vystupujou z notebooku jako cihla, a musel bych ji tedy vzdy doma zandavat, coz se mi teda nechce :(
Diky!

Ohm
Příspěvky: 7
Registrován: 13 lis 2007 14:29

Příspěvek od Ohm » 19 pro 2007 03:58

Nazdar.Po dlhsom rozhodovani som zakupil predsa tu echo audiofire 2 ale mam dva problemy s ktorymi si nejak neviem rady. 1.problem je ten ze mi nejde nahravat midi stopu na ktorej mam ako out akekolvek vsti do wavka.Predtym som mal integrovanu zvukovku a asio ovladac a nahralo to midi do wav v pohode bez nejakych vacsich problemou akurat ze vysledny zvuk vo wavku bol trochu tichsi ako ked som pustil vsti cez midi stopu realtime.Tak neviem ci to netreba v cubase niekde nastavit v settings alebo co s tym nejak som sa k tomu nedopatral.
2.problem mam s nastavenim latencie.Neviem ake by malo byt optimalne nastavenie na echo zvukovke ale predtym som mohol robit na int. zvuk a asio docela v klude s latenciou okolo 15s a to som mal aktivnych okolo 7 vsti ako su [albino 3 ,dsp discovery,hypersonic 2, vanguard alebo z3ta co su dost narocne na cpu] avsak teraz na echo mam problem nastavit latenciu uz len ked mam aktivne 2 vsti aby to nechrcalo a nepraskalo a aj ked sa mi to podary stale cvilamy pocut nepriemne prasknutie.
Dufam ze som to napisal zrozumitelne a ze my niekto bude moct pomoct.Zatial diky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 pro 2007 13:36

Ad 1. problém: pokud je výstup MIDI stopy naroutován do VSTi (virtuálního nástroje), tak se do formy audio stopy převádí přes render, tedy Export Audio Mixdown při vysólované této MIDI stopě a se zatrženou volbou Import to Audio Track.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2007 14:01

ohm : neni to len vecou zvukovky ale celeho komputru .. ked je dobry setup , tak chodi dobre .. ked neni optimalna konfiuguracia , tak aj s dobrou zvukovkou mozes mat problemy .. daj si to pozriet niekomu , kto tomu rozumie ..

Odpovědět