ext. sound card

Interní a externí zvuková rozhraní
Ohm

ext. sound card

Příspěvek od Ohm »

Zdar potreboval by som poradit ohladom kupy ext. zvukovej karty k notebooku.Problem je ze sa nemozem rozhodnut aku kartu zakupit ci USB alebo Firewire.A tak isto nemam ani potuchy jaky vyrobca by bol pre mna najvyhodnejsi.Bolo by to na tvorbu psytrance cize elektr. hudby.Nepouzivam ziaden hardware ale iba cisto vsti instruments a vst,dx effects.Jpresiel som viac stranok s ext kartami a rozhodujem sa medzi EMu 0404 USB2.0 alebo firewire - Echo AudioFire 2? alebo 4? alebo presonus firebox?tak isto firewire.Alebo viete poradit nieco lepsie? Problem je ten ze neviem ake moznosti by ta karta mala mat a zas nechcem kupit kartu z ktorej vyuzijem len cast funkcii.Takze moc by pomohlo keby mi niekto poradil kartu na miru.A taktiez ak ma niekto skusenosti s kartami co som uviedol tak ake ...?Novu zvukovku potrebujem pretoze stale pouzivam integrovanu zvukovku sound blaser a mam problemi s latenciou a s kvalitou zvuku,pistanie chrcanie atd...Za vase odpovede vopred dakujem

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kdyz uz nic, tak usb ti bude zrat vic procesor

Ohm

Příspěvek od Ohm »

A este jedna vec casom by som chcel zakupit USB midi controller tak aby to slo aj s nim este raz dik moc

kexik

Příspěvek od kexik »

ohm: ak nenahravas a robis s vsti, a pripadne by si rad z notebooku hral, a notebook ma pcmcia dieru, tak si kup staru dobru indigo dj... tam nemas ziadny problem so stabilitou, spotrebou cpu a neviem cim... jedine co ma karta, su dva stereo linkove vystupy, samozrejme samostatne routovatelne. ak potrebujes nahravat, je tam variant indigo IO, ktory ma namiesto druheho vystupu vstup.

Ohm

Příspěvek od Ohm »

Co dodat v jednoduchosti je krasa.
Ale nemam pcmicia ale expresscard.tak neviem :?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pokud budeš honit jenom setero ven a případně stereo dovnitř, tak jdi klidně do USB. E-mu je dobrá volba.

Ohm

Příspěvek od Ohm »

mne sa tiez javy ako najlepsia volba ale docital som sa ze je lepsie zakupit firewire nez usb?Zevraj usb karty maju horsiu latenciu atd. tak neviem moc by pomohla rada od niekoho kto ju ma doma.Ci je s nou spokojny a tak.Ja by som ju pouzival v kombinacii s cubase sx 3 a na platforme win xp.

hubert

Příspěvek od hubert »

To ze ma USB karta horsiu letenciu nieje zrovna generalna pravda.....je to otazka viacerych parametrov...samozrejme ze USB 1 zvladne naozaj len stereo von a stereo dnu....ale s akou latenciou je do istej miery (a pomerne velkej) dane aj tym ako ma napisany driver konkretna zvukovka a v neposlednej rade pod windows as deju niekedy prapodivne veci okolo USB...co tiez markantne ovplyvni vyslednu latenciu. Ale osobne som sa uz stretol s pripadmi kedy FW karta mal horsiu latenciu nez USB.... a vela krat som sa stretol s tym ze ASIO4ALL driver to zvlada lepsie nez nativny driver ku zvukovke.

Ohm

Příspěvek od Ohm »

Diky za odpoved.No prezrel som si uz asi vsetky prispevky na tomto fore co sa tyka ext kariet a dost casto sa objavuju pri emu problemy s ovladacmi a zas co sa tyka echo moc som toho nenasiel.Mam z toho taky pocit ci kupim emu alebo echo pri kazdej znich stale bude nejake to ale....Kazda z nich je v niecom lepsia alebo zas horsia.Nieco mi hovori ist skor do tej firewire ECHO audiofire 2.Snad to bude lepsie rozhodnutie nez usb a neolutujem.

hubert

Příspěvek od hubert »

Produkty ECHO su v pohode a maju celkom slusnu podporu (aspon teda v minulosti mali) Otazka uz je len aky mas cipset na FW radici, a pokial to nieje TI, ci s tym bude zvukovka dobre chodit....Niektore zvukovky nevedia dobre alebo dokonca vobec bezat s VIA chipom na FW radici. A niektore maju problem aj s NEC chipmi....myslim ze zrovna EMU. Toto treba vyskusat. Alebo rovno poriesit PCMCIA-FW radic s TI chipom a mas po probleme.

Ohm

Příspěvek od Ohm »

Hubert:Notebook mam asus Seriu F3JP a cipset:
Intel 945PM Express.A 1 x Express Card.Zvukovka int. Realtek hd audio.Myslis ze s tym budu nejake problemy?Napisal si ze problem by vyriesil PCMCIA-FW radic s TI chipom- nemam ani potuchy kde by som nieco take poriesil a ci by to vobec slo ked nemam PCMCIA ale express card?Zatial dik

hubert

Příspěvek od hubert »

V prvom rade sa pozri aky mas chip na internom FW radici, lebo o tom si nenapisal......co sa tyka express card tak nemam potuchy kto a ake FW radice pre toto rozhranie robi..... nasiel som napr. toto:
http://www.xcomputer.cz/firewire-radic- ... d68589.htm

ale nikde som sa nedozvedel aky je tam chip. Co viem tak produkty s oznacenim Billionton mali v sebe TI chip a fungovali na 100%, ale neviem ci sa da z toho zohnat aj Express card verzia.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

hubert píše: A niektore maju problem aj s NEC chipmi....myslim ze zrovna EMU.
E-mu žádné firewire zvukovky nedělá. A opakuji na stereo zvukovku bych klidně zvolil USB. Jednak je všude a druhak FW karta srovnatelných parametrů s E-mu 0404 na FW by stála výrazně víc.

hubert

Příspěvek od hubert »

No s tym EMU som si to poplietol.....nicmenej....ECHO je podla mna dobra volba...

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Ohm píše:lepsie zakupit firewire nez usb?Zevraj usb karty maju horsiu latenciu atd. tak neviem moc by pomohla rada od niekoho kto ju ma doma.
... pokud jsou na USB2 coz ta EMU 0404USB je tak v tom nevidim problem (tusim spravne ze USB2 beha 400Mbps?). Schvalne to jeste zejtra vyzkousim ale myslim, ze me v oraci behala urcite na 4ms...

Cili kdyz nepocitam propojeni zemi tak bych rek ze USB2 nebo FW je asi jedno...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět