Ferrofish A16

Interní a externí zvuková rozhraní
studiohitmakers
Příspěvky: 12
Registrován: 28 kvě 2013 17:01

Ferrofish A16

Příspěvek od studiohitmakers » 27 led 2015 16:24

Jaký na to máte názor?
Do jaké třídy se to řadí?(RME,Apogge AD-16,Motu.........)
Jaká je zkušenost se spolehlivostí?
Původně jsem pošilhával po starší Apogge ad-16, ale toto má i AD převodník což je určitě výhoda do budoucna.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Fractal » 28 led 2015 09:52

Na vlastní oči jsem to viděl pouze jednou, tu nejnovější verzi. Na vlastní uši jsem to bohužel neslyšel, ale z uživatelského a cenového hlediska je to naprostá bomba. Kvalitativně bych to řadil do třídy RME. Podle mě to bude převádět jedna báseň.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Ivo » 28 led 2015 10:05

Měli jsme jich tady několik - je to zvuková úroveň zhruba RME (čili velice solidní) ovšem za poněkud jinou cenu vzhledem k počtu kanálů :wink: Propojení je ovšem pouze přes ADAT (nebo optické MADI) - což mě samotnému to zabraňuje to používat (mám jen AES EBU propojení), jinak bych o tom uvažoval jako o doplňkovém AD DA když je potřeba víc kanálů. Všichni kdo to mají si to zatím velmi pochvalují ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Kermitak » 28 led 2015 10:52

studiohitmakers píše:Původně jsem pošilhával po starší Apogge ad-16, ale toto má i AD převodník což je určitě výhoda do budoucna.
A Apogee AD-16 nema AD prevodnik? :] (ano, vim ze jde o preklep, ale nedalo mi to ;)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Liquid Sound » 28 led 2015 11:00

To bude asi překlep. Myslel DA.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Hammond » 28 led 2015 13:25

Ivo: Vies o nejakych kvalitativnych rozdieloch medzi MK-I a MK-II, okrem teda toho, ze MK-II ma MADI a ide az do 192kHz? A ten editacny sof komunikuje cez midi? Inak firma, ktorej sortiment predstavuju dva prevodniky a jeden zvukovy modul mi pride trochu"nezvycajna" :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Fractal » 28 led 2015 14:00

ta nezvycajna firma není nic jiného než bývalé Creamware

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Ivo » 28 led 2015 14:08

Hammond: myslím že aktuální model je MKII, s MKI jsem se nesetkal ...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Hammond » 28 led 2015 15:53

Ivo: Vdaka. Pytal som sa preto, lebo som ich kedysi videl predavat sucasne oba u Thomanna a predpokladam, ze 192kHz malokto bezne pouziva, takze ci to prip. ta MKII stoji za (hoci nie velky) cenovy rozdiel.

Fractal: Ano to viem, ze je to byvaly Creamware, (zaujimal som sa kedysi o ten organovy modu) len ten sortiment je taky zvlastny. Keby vyrabali napriklad niekolko prevodnikov s roznym poctom kanalov, alebo roznymi rozhraniami a pod, tak je to pochopitelne, ale prevodnik a zvukovy modul to je taky celkom ulet, nie? Sorry za OffTopic.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Ivo » 28 led 2015 15:55

O to více se pak tomu produktu můžou věnovat :)

studiohitmakers
Příspěvky: 12
Registrován: 28 kvě 2013 17:01

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od studiohitmakers » 28 led 2015 19:23

Omlouvám se. Myslel jsem DA převodník.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Milan » 28 led 2015 22:28

Kdybyste někdo chtěl lehce jetý (asi měsíc) Ferrofish mkII, tak je k dispozici...Se zárukou, možnost odzkoušení, jako nový. Debaty o ceně atd kdyžtak do SZ...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Hammond » 16 dub 2015 15:35

Dovolim si upozornit na tuto horucu novinku: Ferrofish A32. Vyzera to super a zrejme sa to bude snazit dychat na krk Orionu 32 od Antelope. Som strasne zvedavy na cenu, pretoze ten Orion nasadil latku pomeru cena/vykon neskutocne vysoko. Naviac, toto na rozdiel od Antelope nema vlastny clock a je to iba prevodnik, nie interface s vlastnym softom, takze k tomu treba dalsiu kartu s Adat alebo Madi, co moze byt ale napokon v kombinacii napr. s nejakou RME este lepsie riesenie, co sa tyka stability, latencie a routingu.
Ferrofish_A32_Front_Back.png
Ferrofish_A32_Front_Back.png (512.62 KiB) Zobrazeno 472 x

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Hammond » 16 dub 2015 16:07

JO.... takze predpokladana cena 1850Eur bez DPH... to znamena, ze Antelope stale nema konkurenciu.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Ferrofish A16

Příspěvek od Ivo » 16 dub 2015 16:20

Antelope je dražší: http://www.velvetsound.net/cz/antelope- ... ter-clock/

Ale samozřejmě je třeba ještě interface ...

Odpovědět