Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od freecoolin » 24 čer 2013 20:55

dobrý den pánové,

mám zvukovou kartu focusrite saffire 6 usb, přes kterou bych chtěl přehrávat a nahrávat zvuk, chci ji používat přesně jako je uvedeno na obrázku.
Obrázek
V biosu jsem zakázal interní zvukovou kartu, která je na motherboardu.
Ovladač pro saffire jsem stáhnul přímo od výrobce http://global.focusrite.com/usb-audio-i ... /downloads
Bohužel ze saffire nemohu nic dostat.
V ovládacích panelech v záložce zvuk mám navoleno saffire 6 usb, ale u podzáložky hlasitost a záznam zvuku nemohu nastavovat hlasitost viz obrázky
Obrázek
Obrázek

Dále když se dívám do správce zařízení, je tam spousta ovladačů viz obrázek, nevím zdali tem není zakopán pes

Obrázek

můžete mi prosím poradit, zadali vůbec lze použít saffire 6 usb pro pouštění zvuku z PC ?


motherboard mám ASUS P4P800, procesor intel pentium 4

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od pavlii » 24 čer 2013 21:35

A co ovládací panel/konzole samotné Saffire? Měla by být nějak v pravém dolním rohu (=Systray); dovedu si představit, že to nějak "přemosťuje" tenhle Win přístup ke zvuku....

P.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od freecoolin » 24 čer 2013 21:51

bohužel nictakového přímo pro saffire tam není, taky jsem to hledal. Mám tam jen nějaké SoundMax ovládání zvuku, když to rozklepnu vypadá to takto, nic ale nejde nastavovat

Obrázek

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od freecoolin » 24 čer 2013 22:08

dívám se do zprávce zařízení , kde jsem skusmo odinstaloval ovladač pro zvukové zařízení na sběrnici high definition audio a při restartu to po mě chce ovladač, nevím k čemu tam to zvukové zařízení na sběrnici high definition audio driver download vlastně je, a SoundMAX (ikonka na ovládání zvuku, která s high definition audio driver fungovala) je stále nefunkční.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od pavlii » 25 čer 2013 08:15

No High Definition Audio je IMHO ta on-board zvukovka a SoundMax je utilita k ní. Je možné, že to nějak blokuje Saffire6. Zkusil bych zase v BIOS tu integrovanou kartu zapnout (není žádný důvod jí vypínat) a doinstalovat znovu ovladače k ní. Pak by měly být dvě možnosti pro výběr zvukového zařízení pro Win.

Osobně doporučuji pro Win mít tu integrovanou a pro tvoje záměry (=práce s muzikou a zvukem) mít Saffire, kterou zadáš jako defaultní v tebou používaných programech.

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od dusanmsk » 25 čer 2013 16:09

Nemam najmensi problem s pouzivanim saffire6 ako primarnej zvukovky pre windows a zaroven v DAW, takze tu by som problem nehladal. Zaroven som z nej ale nikdy nenahraval inak ako cez ASIO drivery, takze by som skusil sosnut Reaper, nastavil tam vstupy a vystupy ako Saffire USB ASIO a pokusne to nahral tymto sposobom. Predpokladam, ze vsetky knoby a tlacitka na prednom paneli suvisiace so vstupom mas navolene spravne. Daj vediet vysledok a nasledne mozeme skumat dalej.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od freecoolin » 25 čer 2013 16:22

v biosu jsem povolil interní zvukovku, doinstaloval high definition audio driver
v Abletonu jsem to nastavil takto.

Obrázek

Ve Windows to mám navoleno takto

Obrázek
Výstupy ze Saffire jsem propojil se reprobednama, zvuk do Abltonu leze a zvukovka nahrává a přehrává super, hlasitost reprobeden mohu ovládat jen knoflíkem na zvukovce, softwarově to jde jenom v Ableton na master hlasitosti, nikde nemám možnost ovládat pomocí klasického software ovladače.
Uvědomil jsem si ale, že bych potřeboval další pár beden na přehrávání zvuku z interní zvukovky, což není uplně to co jsem si představoval,
Lze nějak nastavit, abych na nahrávání používal Saffire, a na přehrávání používal interní zvukovku a měl pouze jeden pár beden, který budou píchlý do interní zvukovky?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od pavlii » 25 čer 2013 21:17

Jak psal dusanmsk - obvykle není problém mít tu jednu zvukovku (zde tedy Saffire6) pro všechno; zkus jí nastavit tedy i pro Win - viz obrázek výše, volba "Saffire 6USB". Pokud vše půjde OK, nebudeš druhý pár beden potřebovat.

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od dusanmsk » 25 čer 2013 21:39

A najma - obe zvukovky budu mat roznu latenciu, co moze v niektorych pripadoch dost vadit (live monitoring atd...)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od pavlii » 25 čer 2013 22:14

Ale o to tady vůbec nejde, obě zvukovky za normálních okolností stejně nemůže používat, čili tahle poznámka je malinko od věci ;-)

P.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od freecoolin » 26 čer 2013 09:35

pavlii píše:Jak psal dusanmsk - obvykle není problém mít tu jednu zvukovku (zde tedy Saffire6) pro všechno; zkus jí nastavit tedy i pro Win - viz obrázek výše, volba "Saffire 6USB". Pokud vše půjde OK, nebudeš druhý pár beden potřebovat.

P.
ok, ještě vyzkouším. Chápu správně že potom musím mít reprobedny zapojeny do Saffire?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite saffire 6 usb - nezní zvuk

Příspěvek od pavlii » 26 čer 2013 10:22

Ano, tak jest.

P.

Odpovědět