Hlasitost nahrávání u M-Audio FAST TRACK je hrozně nízká...

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 12 kvě 2007 18:53

Tak zkusím jak to nahraje přehrávač. Uvidíme. Baterka je v poho. Ale přece to musí bejt chopný nahrát i pasivní nástroj. Normální elktrická kytara je taky pasivní a musí to jít nahrát. A pasivní basu mi to nenahraje skoro vůbec....

Jo a tu basu chci nahrát přímo čistej signál nepoužívám, žádnej efekt nic.... Takže chci přesně to co jde do tý zvukovky.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 12 kvě 2007 19:14

Tak jsem zkusil nahrát ten CD přehrávač z jeho line out a nahrálo to naprosto v pohodě. Jedinej problém, na kterej jsem opět narazil bylo to, že mi to nahrávalo jenom do pravýho kanálu a nevím proč to nenahrálo stereo. Přitom jsem to měl všechno tak jak by mělo.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 12 kvě 2007 19:19

Tipujem, ze ten nastrojovy input je mono, takze ked nahravas do stereostopy, nahra sa to do jedneho kanalu. Zopakujem sa - holy nastroj treba prehnat preampom, aby sa dal nahrat do vstupu na zvukovke. To, ze sa ten vstup vola instrument znamena, ze je mono a ze je osetreny tak, ze netreba pred neho dibox. Ale preamp nema. Ani aktivna basa ho dostatocne nvybudi, ako si sam skusil. Je to NORMALNE.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 12 kvě 2007 22:00

No jo tak už tomu rozumím.

Tak mě napadá, že bych si místo toho koupil Maya 44. Není to top kvalita, ale mě to bude naprosto stačit. Mám akorát trochu problém. Je pár věcí co mi nejsou jasný.

Když budu nahrávat tak bude nástroj nebo mikrofon píchnutej do komba Laney CK 165 a z toho bych si linkou vytáhl signál do zvukovky. Jestli to všechno chápu dobře tak mi to na kartě zabere dvě díry jack, aby to bylo stereo.
Pak bych potřeboval stereo výstup do zesáku k bednám (což mi zabere další dvě díry na stereo výstup). No ale pak bych ještě chtěl, abych si při nahrávání mohl nasadit sluchátka a poslouchat to co jsem už nahrál. Jenže jestli to dobře počítám tak už je nebudu mít kam zapojit.

Tzn. že když budu chtít použít sluchátka tak musím vytáhnou zesák a píchnou tam sluchátka?

Jo a ještě jedna věc. Pojede tahle karta na Adobe audition 2? Je to jedinej soft ve kterým aspoň trochu umím....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 14 kvě 2007 08:30

Nejlepší máš koupit nějakej mixáček jako signálovej distributor:
mix-zvukovka, zvukovka-mix, mix-zesilovač-bedny, mix-sluchátka. To by ti ten problém asi vyřešilo. Nehledě na to, že s tím mixákem získáš ještě minimálně dva byť velice průměrný preampy, který stejně potřebuješ...

Koukni na Soundcraft CompAct 4 nebo meší TAPCO (Mix 100). Pro tvůj HW asi dostačující...
http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1
http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1 - lepší routing

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 11:28

Ivan86 píše: Když budu nahrávat tak bude nástroj nebo mikrofon píchnutej do komba Laney CK 165 a z toho bych si linkou vytáhl signál do zvukovky. Jestli to všechno chápu dobře tak mi to na kartě zabere dvě díry jack, aby to bylo stereo...
Aj spev, aj basu, aj elektricku gitaru budes skorej nahravat vzdy mono, nejake stereo (napriklad s reverbom... ) s tym budes robit az dodatocne pri mixazi...
Ivan86 píše:...nebo mikrofon píchnutej do komba Laney CK 165....
Ak myslis mikrofon na spievanie, urcite by som ho nepichal do gitaroveho komba, ale poriesil by som na to mikrofonny preamp.
Ivan86 píše: Když budu nahrávat tak bude nástroj píchnutej do komba Laney CK 165 a z toho bych si linkou vytáhl signál do zvukovky....
Pokial by som hral s gitarou do komba, asi by som ho radsej nazvucil mikrofonom od repraku...
Ivan86 píše:...
Pak bych potřeboval stereo výstup do zesáku k bednám (což mi zabere další dvě díry na stereo výstup). No ale pak bych ještě chtěl, abych si při nahrávání mohl nasadit sluchátka a poslouchat to co jsem už nahrál. Jenže jestli to dobře počítám tak už je nebudu mít kam zapojit. ..
Asi by sa Ti hodil nejaky maly mixpult. Poskytne Ti nejake mikrofonne preampy, sluchatkovy vystup...
Ivan86 píše:...
Jo a ještě jedna věc. Pojede tahle karta na Adobe audition 2? Je to jedinej soft ve kterým aspoň trochu umím....
Pokial nepotrebujes nahravat vela vstupov naraz (viacej nastrojov spolu, cele bicie apod.), zvukovku mas vyhovujucu. Nepoznam ten soft., ale myslim si, ze mu je jedno, aku pouzivas zvukovku. Zaklad je, aby vedel ASIO a input monitoring. Ak nie, nauc sa radsej nejaky iny...

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 14 kvě 2007 11:49

Zkoušel jsi laborovat s MIC vstupem?? nebo jsi používal pouze LINE/INST??? U mikrofonního vstupu by jsi snad neměl mít problém s vybuzením, spíše s přebuzením a to by měl vyřešit DIbox. Pokud by jsi přidával další preamp, tak jedině z důvodu podstatně vyšší kvality preampu, laciný mix je z tohoto pohledu vyhazování peněz.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 12:03

Vlastne hej - mic preamp je na tom M-Audiu. Ten mix ma tam napadol, ako som cital o tom sluchatkovom vystupe. Ale jak teraz pozeram, tak Fast Track ma aj sluchatkovy vystup...

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 14 kvě 2007 16:35

Já jsem používal jenom line in vstup. Nemám doma mikrofon.... No stereo jsem si to vždycky nahrával tak, že jsem si prostě na kabelu co šel do zvukovky přemostil ten mono signál i na druhej kanál na jacku. A dělal jsem to proto abych mohl v softu natavit balance mezi pravým a levým reprákem a různe si s tím hrál... (vím, že to je asi prasárna, ale tak mě to přišlo nejednodušší a na on-board kartě mi to bylo tak nějak jedno)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2007 17:02

rastis píše:Aktivita z nastroja nikdy nespravi to, co linka z CDplayera...
nepodstatne, zmyslom mojej rady bolo otestovat zvukovku, ci nieco vnutri neodislo.
ale myslim ze chalan strkal basu do linkoveho vstupu a to je blbost...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 17:29

Ivan86 - skratka ak strcis tu basu do instrument vstupu, nahras ju do mono stopy a zavesis na to nejaku simulaciu basoveho aparatu, budes mat uroven akurat. Po panorame si stym mozes behat ako potrebujes, nato nepotrebujes nahravat do sterea. Ak chces z nejakeho dovodu pouzit uplne suchy signal rovno z basy, musis ho niecim predzosilnit alebo strcit do mikrofonneho vstupu na karte, tam budes mat mozno este opacny problem s urovnami...

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 14 kvě 2007 20:34

Ivan86 píše:Já jsem používal jenom line in vstup. Nemám doma mikrofon.... No stereo jsem si to vždycky nahrával tak, že jsem si prostě na kabelu co šel do zvukovky přemostil ten mono signál i na druhej kanál na jacku. A dělal jsem to proto abych mohl v softu natavit balance mezi pravým a levým reprákem a různe si s tím hrál... (vím, že to je asi prasárna, ale tak mě to přišlo nejednodušší a na on-board kartě mi to bylo tak nějak jedno)
to není o tom jestli máš mikrofon, myslel jsem zapojit nástroj do mikrofonního vstupu a samozřejmě do mono stopy.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 14 kvě 2007 22:16

Jo jasný pochopil jsem to tak. Zkusím to....
A není to divný za pojovat nástroj do mic vstupu..? Jako jestli to nemá vliv na výslednej zvuk?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 kvě 2007 07:52

Ivan86 píše:A není to divný za pojovat nástroj do mic vstupu..? Jako jestli to nemá vliv na výslednej zvuk?
Tak si představ, že tam máš napsaný INSTRUMENT... Je to jedno, jde jen o to, že ten vstup má preamp, takže ti to zesílí úroveň vstupního signálu.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 15 kvě 2007 09:30

Ajo tak to jo . Tak teď nevím jestli si tuhle tu M-audio nechat a nebo si teda koupit tu MAYA 44 :? :? Jestli si tuhle tuto nechám tak musím příijít na to jak v tom Adobe nastavit abych si mohl pohrát s tím panorama pravá levá strana. Ale to se nějak vykoumá...

Odpovědět