Integrovaná ALC887

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
moomoo
Příspěvky: 1
Registrován: 14 srp 2023 14:17

Integrovaná ALC887

Příspěvek od moomoo »

Zdravím,
mám 2x aktivní studiové monitory KRK RP6 G2, připojené XLR kabely přes ART DTI galvanický izolátor (bez něj byl slyšet občasný šum) do PC jedním kabelem 2x XLR zredukovaným na 3.5 mm jack, aktuálně na integrované zvukové kartě Realtek ALC887. Dříve jsem měl zvukovku Soundblaster Z, se kterou byly neustále problémy (zabarvený zvuk, samovolná změna nastavení zvuku na 5.1 z 2.0), starší Asus Xonar DX toto nedělala jen jednou umřela.

Bude nějaký rozdíl v kvalitě zvuku, když bych ty monitory připojil k lepší zvukovce ? Hodně se doporučuje Focusrite Scarlet 2i2 nebo Asus Xonar Essence STX II, ale nikdy jsem je neměl. Má někdo zkušenost s ALC887 nebo podobnou a přechodem na lepší ? Mám trochu obavy z karet s vlastními zesilovači, tím že ty bedny již mají vlastní a upřímně nevím zda je lepší vést zvuk do PC audio kabelem nebo přes USB (čekal bych že audio kabel bude lepší).
Děkuji za rady a omluvte prosím moji neznalost

biscuit
Příspěvky: 10591
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Integrovaná ALC887

Příspěvek od biscuit »

Od konce.
- Vést zvuk do PC audio kabelem nebo přes USB - dva světy, porovnáváš neporovnatelné (data vs. analogový signál).
- Zvukovka se zesilovačem? Neznám seriózní zvukovku se zesilovačem (výkonovým, jaký je uvnitř aktivního monitoru).
- Doporučuje se - co třeba přemýšlet nad tím, proč se co doporučuje a vybrat čistě na základě vědění? Doporučení můžeš sledovat až budeš mít dvě obdobné karty a nebudeš věcně vědět jaká je lepší. Na začátku by měla být nějaká tvoje představa o tom, na co kartu chceš a jak ji budeš provozovat (co od ní potřebuješ - výstupy, vstupy, předzesilovače pro nástroje nebo mikrofony atd.).
- 3,5 mm stereo jack jako výstup je sám o sobě ukazatel kategorie a určení. Nemusí to znamenat, že zvuk z karty pro tebe bude nakonec méněcennej nebo při přímým srovnání s jinou, dražší kartou horší, ale přecejen to samo o sobě nějakou výpovědní hodnotu má.

jammix
Příspěvky: 751
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Integrovaná ALC887

Příspěvek od jammix »

OK tak máme tu KRK monitory a ART transformer ground isolator, tak povediac .. z tých profi zariadení.
Cestu zvuku by som si predstavoval z počítača von .. prípadne z vonku do počítača ... Kde je prosím level požiadaviek? ide o hranie hier alebo sa pán zaoberá tvorbou hudby ? .. na hranie hier tu nieje dostatok znalých ludí... pre hodnotenie soundblaster a i...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3823
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Integrovaná ALC887

Příspěvek od MDudas »

moomoo píše:
14 srp 2023 14:34
Bude nějaký rozdíl v kvalitě zvuku, když bych ty monitory připojil k lepší zvukovce ?
Pytas sa, ci externa zvukovka za 150€ bude mat lepsi zvuk, nez integrovana Realtek za cca 5-10 € ? :wink: Ja by som tipol, ze ano.

Odpovědět