Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 13:03

a pouzil si ten template ?

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 13:48

ano, i v kombinaci template 5.1 ve FL Studio a v MOTU CueMix.....porad hraji jen predni...zadni jen na vyzadani....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 14:29

nuz neviem .. prejdi na cubase :) tam ti poradim .. alebo pockaj , ci ti daco poradi kexik .. FL je jedno salka kavy ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od PELF » 22 čer 2011 14:53

pokud máš skutečně aktivní všechny potřebné výstupy v MOTU Audio Setupu (tedy alespoň 1-6), tak zkus přidat do foobaru http://www.foobar2000.org/components/view/foo_ac3 a otestuj ho nějakou 5.1 nahrávkou v AC3 formátu http://www.lynnemusic.com/surround.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 16:09

Hmm...tak upmix v pripade prehravani nahravek / DVD pro me neni tak podstatny, jako samotne vytvareni / mix zaroven s 5.1 monitoringem takove produkce.

No, kdyz se neobjevi nejaka zazracna rada pro FL Studio, tak asi koupim Cubase nebo Nuendo a pokusim se to tam nejak nastelovat, pripadne se tedy zeptam pak tebe Pytkine znovu na stejnou vec, pokud tam nebudu schopen sam 5.1 monitoring zprovoznit.

Kazdopadne spis nez v DAW vidim problem v nastaveni me MOTU UltraLITE MKIII Hybrid, kterou jeste neumim uplne detailne nastavit (umim ji hardwarove k bednam pripojit, k PC taky, nastavit hlavni a sluchatkovy vystup, eq a tim to celkem hasne). Jsou tam specialni funkce pro 5.1, ktere by mohly byt kompatibilni s jakymkoliv DAW, takze bych spis potreboval radu od majitele teto karty (nebo jeji starsi verze), nez zacnu kupovat Cubase, s kterym moc neumim.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od PELF » 22 čer 2011 16:21

ulex píše:Hmm...tak upmix v pripade prehravani nahravek / DVD pro me neni tak podstatny, jako samotne vytvareni / mix zaroven s 5.1 monitoringem takove produkce.
a proč myslíš, že jsem ti navrhl nejdřív vůbec otestovat/zprovoznit přehrávání 5.1 na Motu... bez možnosti monitoringu toho asi moc nevytvoříš
jinak já to tipuju na neaktivní výstupy ve zmiňovaném audio setupu motu
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 16:41

Výstupy jsou aktivní, jen ne dohromady. Zkoušel jsem každý stereo výstup zvlášť přes Winamp a pokud je takto zvolím zvlášť, hrají kanály jak mají, jen ne dohromady. Tím pádem vím, že je vše funkčně připojeno. Ale není to připraveno pro upmix z 2.0 do 5.1 ani na reprodukci 5.1 nahrávek. To nevím, jak zprovoznit.

V MOTU audio panelu (CueMix konzole) mám vše odmutované, nastavené na monitor, a pokud pouštím z toho WinAmpu nějaké ty zadní / sub. a centr, vidím v mixeru, že se to korektně přehrává na příslušných výstupech. Takže tam není zamutované nic, jen je možná celkově špatně pro upmix 2.0 do 5.1, případně monitoring v 5.1, ten MOTU CueMix špatně nastaven. Ale já netuším, co kde je co špatně.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 17:39

ked pustas zadne a sub/center pises ze vidis v cuemixe .. ale aj repraky pocujes hrat ?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od PELF » 22 čer 2011 18:01

ulex píše:Výstupy jsou aktivní, jen ne dohromady. Zkoušel jsem každý stereo výstup zvlášť přes Winamp a pokud je takto zvolím zvlášť, hrají kanály jak mají, jen ne dohromady.
možná to souvisí s tlačítky monitor na výstupech v cuemixu http://www.youtube.com/watch?v=48vYfBl3 ... age#t=396s
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 18:05

Ano, i repraky pocujem hrat, jen vzdy v pripade, ze zvolim ten vystup manualne. Nikdy nehraji 5.1 surround dohromady.

Prikladam screen z Cubase 5.1, kde se mi taktez nejak nedari ten druhy synth (Mystic 01) povesit na zadni reproduktory, hraje jen v prednich. A to jsem nastavil Cubase sablonu na 5.1 zvuk, tudiz o5 nevim, kde delam chybu.
cubase.jpg
cubase51
cubase.jpg (359.6 KiB) Zobrazeno 213 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2011 00:51

ulex : vo VST CONNECTION (F4) si sprav 5.1 vystup .. tu stopu so syntakom musis poslat potom do toho vystupu .. das si surround PAN na tej stope a potom si to poslat , kam potrebujes .. na poslednom obrazku vidno , ze tam mas OUTPUT : STEREO ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od kexik » 23 čer 2011 07:24

MAS V TOM FL NASTAVENY VYSTUP NA MIXAKOVYCH KANALOCH PRE REAR A SUB/CENTER??? ak ano, MUSI TO HRAT, ak nejaky insert narutujes do tychto kanalov!!! rutovanie do ineho FX kanala ako do mastra sa robi vyznacenim dotycneho kanala a naslednym kliknutim na kanaly, do ktorych chces vystup z neho naroutovat v dolnej casti, kde je taka obdlznikova ikonka so sipkou hore. ked na to kliknes lavou mysou, pribudne ti nad nou knoflik, ktorym regulujes uroven signalu do oneho kanala. tymi cudlikmi si potom regulujes kolko dotycneho nastroja ti pojde do predu, do zadu a do centra... tie knofliky sa potom aj automatizuju (knoflik pre predne kanaly sa nastavi na kontroler priamo, knoflik pre zadne kanaly s inverziou, cize s funkciou -1, cize ked tocis kontrolerom doprava, predku pribuda a zadku ubuda)

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 23 čer 2011 08:23

Díky za rady, zkusím oboje ve FL Studio i v Cubase.

Ale ve FL Studiu jsem příslušný nástroj přiřadil dejme tomu na Insert 3 a tomuto insertu jsem jako výstup zvolil ten, kde mám připojený zadní reproduktory. A nefungovalo to. Znělo to pořád jen z předních, ze zadních nic. Když tak později hodím screen i z FL Studia.

Zatím díky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od kexik » 23 čer 2011 09:17

a mas vo FL spravne nakonfigurovany driver??? musis tam mat nastavene asio

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 23 čer 2011 09:31

Ano, mam to jedine pres ASIO. V pripade DirectSound a podobnych se ani nezobrazi vsechny vstupy a vystupy karty (ukaze se jen MOTU S/PDIF vystup), v pripade ASIO se zobrazi vsechno. Cili samozrejme, ze se to pokousim zprovoznit jedine pres ASIO.

Odpovědět