Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Interní a externí zvuková rozhraní
ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 01:59

Ahoj,

mám docela nově zvukovku MOTU Ultralite MKIII Hybrid, zapojenou přes FireWire kartu v PCI. Hlavní přední výstup, tedy Main Analog Out 1-2 funguje skvěle, ale když jsem připojil další reproduktory do dalších výstupů, za žádnou cenu z nich nedostanu zvuk. Snažil jsem se v mém DAW nastavit některé kanály na výstup Analog 1-2 a Analog 2-3, kde mám zapojeny přes nesymetrické kabely další aktivní monitory, ale žádný zvuk z nich nejde. Přední repráky jsou přes symetrické kabely, ale stejně tak centrální, z něhož také nejde zvuk. Zadní jsou přes nesymetrické.

Nevíte někdo prosím, jak tuhle zvukovku nastavit, aby když pouštím stereo soubor ve Winampu, hrálo všech 5 připojených reproduktorů? Od toho se bude snad odvíjet i nastavení mého DAW, tak snad to někdo budete vědět. Předem díky.

ULEX

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 08:48

Neni podstatne, ci si pouzil symetricke alebo nesymetricke kable. V daw si musis nastavit vystup 5.1 a nasmerovat ho do konkretnych vystupov zvukovky. V cubase/nuendo sa to robi v F4 zalozka output.. V inych daw to z hlavy neviem ..

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 09:58

Tak v ASIO nelze nastavit 5.1. Nasměrování do konkrétních výstupů jsem již zkoušel (ve FL Studio). Prostě jsem nástroji přiřadil v mixéru kanál 3 a tomu nastavil Output Analog 3-4 a nefunguje to.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 10:00

FL nepoznam. S tym ti neviem poradit. V nuende to funguje na supu.

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 10:51

To je škoda :(

No já četl manuál k FL Studio 10 a zmínky o 5.1 zvuku tam jsou. Stačí prý jen preset s 3D panner pluginem, který udělá akorát to, že vyvolá X-Y VST plugin, jenž nemá přiřazeny žádné hodnoty. Ty mu musím přiřadit já přes Mixer a to, jak se to dělá, jsem už napsal a tak to nefunguje :( Studoval jsem pasáže o 5.1 zvuku ve FL Studio manuálu fakt pečlivě a nic z toho v praxi nefunguje (nebo dělám něco špatně), nehledě na to, že ty pasáže jsou velmi krátké, stručné a strohé a tudíž i nesrozumitelné. Nicméně z nich vyplývá, že FL Studio umí 5.1 monitoring určitě.

Pokud někdo ví, jak rozchodit 5.1 monitoring ve FL Studiu (10, nebo jiné verzi), budu rád.
Naposledy upravil(a) ulex dne 22 čer 2011 10:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 10:54

No. Zacni s tym ci ti vobec tie vystupy hraju. V control paneli v sound setupe si men jednotlive vystupy a pustaj v mediaplayeri daku muziku, ci ti budu hrat postupne vsetky repraky.

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 10:58

Repraky hraji, zadni i centralni. Ale nehraji vzdy vsechny, musim nastavit zvlast vystup, aby hraly ty pary reproduktoru, ktere chci. Takze ve Winampu nastavim misto Main Analog Out 1-2 (coz jsou predni stereo reproduktory) vystup Analog Out 1-2 (to jsou zadni reproduktory) a to pak hraje. To same funguje, kdyz nastavim Analog Out 3-4 (kde mam centralni repro a subwoofer). Ale aby to hralo ve Winampu dohromady, to neumim udelat.

Ve spravci zvuku se zkratka ty vystupy zobrazuji jako jednotlive stereo zvukove karty, tudiz po "windowsacku" nelze lehce nastavit, ze to jsou 5.1 reproduktory. To se asi da udelat nejakym routovanim v MOTU ovladacim panelu, ale ja nevim jak, nikde jsem to nevycetl. A i kdybych tohohle dosahnul, neresi to monitoring ve FL Studiu, to by byl akorat upmix ze sterea do 5.1 pro nahravky, ktere nejsou 5.1. Ale ve FL Studio je mi to k nicemu, jelikoz tam potrebuju 5.1 nahravky naopak vytvaret. Jasne, rad bych mel v provozu jak upmix, tak regulerni 5.1 vystup z FL Studia, ale nevim, jestli mi s tim tady nekdo poradi. Zatim to vypada, ze asi nikdo s takovou specifickou konfiguraci nema zkusenost.
Naposledy upravil(a) ulex dne 22 čer 2011 11:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 11:02

Vo winampe to urcite ide dako nastavit. Mozno treba daky addon .. Google napovie.. Ak nie, tak vo foobare to pojde na 100%.

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 11:06

Myslis, ze ve Foobaru se mi neukazi vsechny vystupy zvukovky jako separatni stereo vystupy? Ja muzu nastavit Main Analog Out 1-2 i ve Winampu, kde pokud bych nastavil spravne nejake vnitrni routovani v MOTU panelu, asi by to vsechno hralo. Ale obavam se, ze toto nepujde ani pres Winamp plugin, ani pres Foobar. Presto, jdu to zkusit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 11:11

No ved potrebujes v prehravaci dako povedat, aby to slo do vsetkych kanalov. Mozes zapnut trebars prologic dekoder.. Alebo nieco podobne..

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 11:21

Ve Foobaru to tedy taktez nefunguje, ted jsem to zkousel. Zkusil jsem i stahnout DSP plugin pro Winamp Blade DolbyMP Encoder, ale to je jen DSP plugin s nulovym nastavenim a ne reseni output pluginu, ktery by zajistil spojeni tech kanalu, tudiz to taktez nefunguje. Prosim nejake dalsi tipy?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 11:31

Google je tvoj kamarat.. Nie si prvy co toto riesi ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od kexik » 22 čer 2011 11:37

vo FL v prvom rade NIE JE ROZDIEL medzi master busom a hocakym inym, ma to open routing... takze staci oznacit prvych 6 FX trackov v mixeri ako FR, FL, RR, RL, C, SUB a ides... pre kazdy z nich si navolis prislusny out, mastru stiahnes hlasitost alebo ho zamutujes a je to... v novej verzii mas templat pre novy projekt, kde uz su tie FX stopy vytvorene... na routovanie do jednotlivych kanalov sa potom s vyhodou pouziva interny x-y kontroler, ktorym mozes zdroj zvuku umiestnit kam chces do L-R/F-R

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2011 11:46

A do centra posle ako?

ulex
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2011 21:06

Re: Jak nastavit MOTU Ultralite na 5.1 přehrávání?

Příspěvek od ulex » 22 čer 2011 12:18

Mne to v tom nastavovani na FX tracky jde jen po dvou kanalech, cili "Analog Out 1-2, Analog Out 3-4" atd. Pricemz pokud pouziji 5.1 Panner z FL 10, tak mi take hraje jen predni kanal, nebot je na prednim kanalu nastaven Main-Out 1-.2. Ani pokud nastavim na jednotlivych kanalech vystupy na korektni OUT (cili v mem pripade Analog Out 1-2, Analog Out 3-4"",tak to nefunguje, hraji stale jen predni dva kanaly, ktere maji nastaven Main-Out 1-2 a kdyz se tam pokusim neco zmenit, na jiny OUT, nehraje vubec nic.

No, ja fakt nevim co s tim...zjistil jsem, ze ta MOTU CueMix na PC umoznuje navolit preset 5.1 nebo 7.1, ale v tom pripade zacnou akorat hrat predni reproduktory uplne nejvic nahlas, zadni nehraji standardne vubec a nejde nijak regulovat hlasitost. Tudiz temto nastavenim v MOTU CueMix vubec nerozumim. Zkousel jsem take ruzna routovani v Mixu, ale nic zadni reproduktory nerozzvucelo.

Rozzvucit zadni reproduktory a cental a sub se mi podarilo jedine pomoci Winampu, kde jsem vybral prislusny vystup. Pluginy, ktere jsem pro pozadavky upmixu do surroundu nasel, bud neobsahovaly nastaveni jednotlivych kanalu, nebo slo jen o DSP efektory zajistujici virtualni 5.1 zvuk pro sluchatka / repro. Takze ani v tom jsem neuspel :( Jedina pozitivni zprava je, ze mam vse pripojeno dobre a ze pokud se mi ty softwarove problemy podari vyresit, tak to bude fungovat. Ale sam to vyresit nedokazu, tak prosim o pomoc. Ani Google mi nepomohl :(

Odpovědět