jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster Live

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
tommas
Příspěvky: 3
Registrován: 21 úno 2011 21:53

jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster Live

Příspěvek od tommas » 21 úno 2011 21:56

Máte prosím někdo zkušenosti s používáním a nastavováním ovladačů KX Project ke zvukovým kartám?
Mám zvukovou kartu Creative labs model number CT4830 Sound blaster live!, reproduktory 5.1 (Genius SW - 5.1 3000) a chci rozchodit všech 5 repráků včetně subwooferu. Dělal jsem už nejrůznější experimenty, ale pokaždé se mi podaří rozchodit pouze 4 reproduktory, centrální (pátý) ne. Googlil jsem už vše možné a našel návody, ale na jiné verze SB Live!. Zamotávám se v záložce nastavení AC97 - konkrétně AX DSP, kde se dá nastavit provázanost signálu s jednotlivými reproduktory. Pokud je řešení zde, pak vůbec nevím, jak to nastavit.
Moc se omlouvám, pokud je někde jednoznačný návod, ale já ho vážně nenašel, s KXkem mám zkušenosti minimální a už si nevím rady.
Používám systém Windows 7 32 bitů.
Předem děkuji za radu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2011 23:50

a KX drivery idu pod windows 7 ? kedysi som to pouzival .. ale to je tak 5 rokov :) .. co konkretne chces ? chces dekodovat DD a DTS ? alebo proste hrat 5 kanalov z cubase ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od kexik » 22 úno 2011 07:20

neni ten 5ty jack zdielany s spdif? Mozno staci vypnut digital

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od feki » 22 úno 2011 07:37

Mám SB audigi live i 5.1. Normálně zvuk nastavím v mixu :
mix_creative.jpg
mix_creative.jpg (39.61 KiB) Zobrazeno 2405 x
Výstupy :
outSB.JPG
outSB.JPG (47.03 KiB) Zobrazeno 2405 x

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 08:55

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

tommas
Příspěvky: 3
Registrován: 21 úno 2011 21:53

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od tommas » 22 úno 2011 19:36

Takhle, chci je používat na běžné přehrávání (přehrávač, video, případně hry), nepoužívám audio editor či audio střižnu.
Zvukovou kartu jsem kupoval již použitou v aukci s tím, že k ní nebyly drivery.
Používám Windows 7 a zkusil jsem hledat Creative drivery. Sice jsem nějaké našel, ale nesnesly se s OSkem a jen dělaly potíže (při instalaci spustili nějakou chybu a musel jsem OSko obnovovat).
Tak jsem narazil na KX drivery, které se zdají v pořádku a plní svojí funkci. Až na to, že mi zprovoznily 4 reproduktory a ne pátý, center.
A jde mi právě o zprovoznění i toho 5.

Jinak díky za obrázky, ale ty mi moc nepomohou, protože tyhle drivery nemám. Spíš bych potřeboval poradit s instalací v KX driveru. Co jsem se díval, a jestli jsem pochopil správně, má zvukovka (SB Live! CT 4830) není verzí audigy ani audigy 2.
Navíc v KX driveru mi to nastavilo CT 4832, takže jestli není problém v odlišnosti.

Jak říkám, zkoušel jsem různé varianty, tedy kromě nastavování v AC97 - AX DSP. Prostě nepochopil jsem smysl a princip propojování mezi jednotlivými sběrnicemi a výstupy.

Co jsem na stránkách v češtině věnovaných KX driveru četl, center by měl být přiřazený k Wave 8/9, ale ten tam vůbec nemám (ostatní tam jsou).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:18

no .. ak ti ten driver ide pod windows7 , tak by to malo byt vsetko OK ..

CT4830 a 4832 by snad nemusel byt problem .. v tom patch paneli mas ten vystupny modul , kde su jednotlie vystupy .. ked na ne prides mysov , tak ti na ne pise tusim ze co to je .. front left , front right .. atd .. no a ty si to musis nadratovat , ako potrebujes .. bud s asio vystupmi alebo wave , alebo tam zaradis nejaky efekt .. co chces .. daj sem obrazky .. viac ti toho neviem povedat , ked to nevidim ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 20:31

trochu se obávám, že z týhle zvukovky dostaneš 5.1 jen tím digitálem... mrkni ještě sem http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/3/142611.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:44

ze by LIVE! CT4830 bola ta , co mala len 4 vystupy ? je fakt ze prva live mala len front a rear .. az ta dalsia live 5.1 mala aj center/sub ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 20:48

Pytkin: jj vzpomínám si, že jsem kdysi dávno měl nějaký model 4830 a tam se opravdu 5.1 zvuk dal dostat ven jen přes digital out, třeba do receiveru... ale je to už fakt pravěk, možná se pletu... tuhle kartu rvát do sedmiček mi přijde už tak dost masochismus :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:56

pelf : tiez mam ten dojem .. hlavne v dnesnej dobe , kde zvukovka na motherboarde bude asi menej problematicka ..

tommas : ok .. mam tu v supliku niekolko kusov LIVE 5.1 a 2 kusy Audigy 5.1 .. ak si pre ne prides , tak ti jednu dam ..

tommas
Příspěvky: 3
Registrován: 21 úno 2011 21:53

Re: jak rozchodit všech 5 reproduktorů 5.1 na Sound blaster

Příspěvek od tommas » 26 úno 2011 22:13

Díky vám všem.
Aha, takže vlastně podraz od výrobce.
No, pro běžné použití mi stačí 5.1, ale teď vidím, že mohu být rád za zprovoznění alespoň 4 reproduktorů.

To Pytkin: Děkuju moc, vážím si toho. Bratislava je pro mě trochu z ruky :-) Ale kdybych měl cestu, dám ti vědět.

Odpovědět