Jakou zvukovku místo mixu

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
vladankaspar
Příspěvky: 20
Registrován: 24 led 2013 12:21

Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od vladankaspar »

Chtěl bych v triu používat zvukovku místo mixu,
Min 4 vstupy ideál 6
jedná se mi o to abych sebou nemusel tahat mixpult .hodlám podklady pouštět z pc +synchronizace texty potřebuju externí zvukovku tak jsem si myslel že bych tím ten mix obešel.
Naposledy upravil(a) vladankaspar dne 14 kvě 2013 10:51, celkem upraveno 1 x.

biscuit
Příspěvky: 9756
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od biscuit »

no a?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od Pytkin »

vladankaspar : tak to urob .. neboj sa ..

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od hawkens »

Nepises, ci chces nahradit kapelovy mix alebo DJ-sky, su tam nejake rozdiely. Ale je moznost mat oboje v jednom - mnoho mixov ma v sebe zabudovanu zvukovku, ci uz cez USB alebo FW, cize to funguje aj ako mix aj ako multitrack zvukovka. Nepriklad: Korg Zero 4 ( Zero 8 ), Yamaha N8 (N12), Roland M-16, vid obrazky, tych modelov je viac. Ten prvy spomenuty mam doma, celkom som s nim spokojny aj ked ma nejake mensie muchy, ak mas zaujem mozem to rozpisat.
Přílohy
Yamaha N8.jpg
m_16dx_top_gal.jpg
korg_zero4.jpg

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od TAP »

Já používám tuhle a nemůžem si ji vynachválit

http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3670
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od MDudas »

Fajn. Ale vladan nechce tahat mixpult. Ma podklady a texty v PC....

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od hawkens »

Aha. Nejako som to musel prehliadnut.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od Stan »

Něco jako tohle?

http://www.thomann.de/gb/256918tascam_us1800.htm

Neuvedl si cenu do který se chceš vejít a co od toho potřebuješ aby to umělo.
Naposledy upravil(a) Stan dne 14 kvě 2013 18:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3670
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od MDudas »

:o) To je dufam vtip....

Nechce vlacit mix! Zeby tuzil ho vymenit za rack modul ? :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od Pytkin »

tak je tozdiel nosit rack modul , alebo toto :

Obrázek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od Stan »

Asi tak nějak. :) To že je to do Racku neznamená že to musí mít v Racku. Navíc najít zvukovku se 6 vstupy která se ti vejde do kapsy je hodně těžké . Doporučil jsem tuhle jelikož i když hrajou jen 3 tak vstupů není nikdy dost a tahle levná zvukovka by mu mohla vyhovovat na to co popsal. Podle vybavení vypadá v poho a na live bude ideální. Nenapsal jaký má cenový limit tak jsem doporučil tenhle model a podle něho si může najít podobný model který mu bude nejvíce vyhovovat. Neposkytl moc informací. Samozřejmě že mu můžu doporučit něco v řádu tisíců Euro, ale to by bylo asi bezpředmětné. Podle toho co výrobce uvádí by to mohlo být to co hledá. Rack NErack. :)

Ted jsem trochu koukal po internetu a tahle levná zvukovka má dobrý ohlas. Navíc váží jen 3.1 kg.
Tak opravdu nevidím důvod proč se divíš.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 372
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od jusuf »

Tak aj TASCAM US-800 má 6 analog vstupov (+SPDIF) , je menšia, dá sa použiť off-line jak primitívny mix (iba hlasitosti), má 2 sluchátkové výstupy. Škoda, že sa nejak nedá napájať z notebooku cez port. "ma nejake mensie muchy, ak mas zaujem mozem to rozpisat."

vladankaspar
Příspěvky: 20
Registrován: 24 led 2013 12:21

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od vladankaspar »

Ten tascam vypadá dobře 800 i 1800 tak pokud máš nějaké bližší info budu rád.Jaká je kvalita Tascamu ?
nabízí se taky Presonus 1818VSL nebo AudioBox 44VSL

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,6801,!PVS,6801
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,6800,!PVS,6800

Potřeboval bych i solidní latenci hodlám občas něco brknout přes Halion 4.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od Stan »

TASCAM je sám o sobě kvalitní zavedená firma. US-1800 má na všech fórech 4-5 hvězdiček z 5-ti. Osobní zkušenost nemám ale podle toho co jsem četl je to dobrá zvukovka v této cenové relaci. Cena po přepočtu 7.875 zhruba je více než příznivá.
K latenci: já jsem si asi před 3 měsíci pořídil ke starému mac booku (OSX/W7) malou TASCAM US -122MkII a i když jí pořádně nakládám není problém. Jde o to mít správně nastavený systém a ovladače jsou v poho.

vladankaspar
Příspěvky: 20
Registrován: 24 led 2013 12:21

Re: Jakou zvukovku místo mixu

Příspěvek od vladankaspar »

Tak jsem koumal a nic nevykoumal budu se muset mrknout po nějakém mini mixu.dík všem za odpovědi.

Odpovědět