Jednoduchy Audio Interface

Interní a externí zvuková rozhraní
bassline

Jednoduchy Audio Interface

Příspěvek od bassline »

Zdar, planoval som si povodne zaobstarat kartu audiophile 2496 ale kedze som zistil ze to nema sluchatkovy vystup tak som nuteny sa obzriet po niecom inom. Nemozem do toho teraz investovat velke prachy takze hladam nieco v ludskej cene ale zaroven nech to ma kvalitnejsi zvuk ako SB 128 :) ...narazil som na tento jednoduchy AI http://www.behringer.com/FCA202/index.cfm?lang=ENG ... nema s tym niekto nahodou skusenosti? Zaujimalo by ma hlavne ci je zvuk z toho lepsi a hra 'pravdivo', kdezto som pocul nazory ze obycajna SB karta ma nepravdivy zvuk ktory je dokraslovany a nevhodny na produkciu....

aum generator

Příspěvek od aum generator »

mne prijde ze SB nema dokraslovany zvuk, ale je len proste nekvalitnejsia a preto hra horsie a je nevhodna na produkciu...

ten behringer ma kamarat (aj ked nie na produkciu ale na pocuvanie) a podla mna, ked nemozes investovat vela penazi, tak ti to posluzi dobre. Co si ale niesom isty je, ze ci to ma ASIO drivere...
jihad on riaa & soza.

bassline

Příspěvek od bassline »

aum:...dik

kexik

Příspěvek od kexik »

FCA202 samozrejme ma nativne asio drivery a ide dobre aj na malych latenciach. poshook nan urobil taku mikrorecenziu:
http://forum.muziker.sk/viewtopic.php?t=1057

bassline

Příspěvek od bassline »

jeej super dakujemm

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ještě je možnost si k Audiophile 2496 koupit malý sluchátkový zesilovač.
Tomu bych já dal přednost. Ta 2496 zní velmi slušně a její největší výhoda je, že šlape i v totálních šunkách (mě běží na Pentiu 200MMX a nahrávání všech 4 stop současně 44,1kHz/24bit není problém :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

bassline

Příspěvek od bassline »

tudy: a aka firma to vyraba ako sa to vola, headphone amplifier? ...asi to nebude moc bezna vec...

rastika

Příspěvek od rastika »

napriklad kto iny ako behringer vyraba tri typy a je dalsich najmenej
desat firiem ktore ich robia.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

bassline: jasně. A jestli máš hluboko do kapsy, tak pro začátek můžeš jít do Behringera: http://shop.audiopro.cz/katalog/zesilov ... HA_400.htm
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

bassline

Příspěvek od bassline »

tudy: diky.....hmm no zaujimave je to.....teraz sa neviem rozhodnut, sakra :)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

A co M-AUDIO revolution 5.1? Jestli nechceš primárně nahrávat z analogu, tak je to lepší volba než Audiofilka, se sluchátkovym výstupem a za míň peněz.

bassline

Příspěvek od bassline »

Zle som urobil...nemal som kupit ziadne FCA202...ale ako som mal vediet...

Pri prehravani zvukov windowsom (systemove zvuky, winamp, media player, atd.) sa na zaciatku zvuk zasekne, prerusi sa, ale potom uz ide dalej...pri prehravani v nejakej audio aplikacii cez ASIO ale nie je problem...skusal som nahodit novy system uplne nanovo, bez service packu 2 a nepomohlo...skusal som aj iny port firewire, taktiez nepomohlo...updatoval som bios nepomohlo, stiahol som najnovsie ovladace pre ten interface a tiez nepomohlo...ach jaj, mam zbytocne kopu starosti, stratil som 2 dni instalaciou, a nemam vlastne funkcny audio interface :evil: ...nestretol sa s tymto problemom niekto nahodou?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ja som mal s firewire zvukovkou po nainstalovani problem (aj ked dost iny) sposobeny windowsom a jeho podporou firewire, ale poinstaloval som par patchov stiahnutych z microsoft.com a pomohlo. uz nemam linky na tie patche ale mam ich stiahnute. mozem poslat do mailu (posli mi tvoju adresu ako private message ked chces)

kamarat mal iny problem a tiez to nakoniec poriesil reinstallom windowsu a opatchovanim. mi prijde ze 90% problemov co ludia maju s FW zvukovkami su problemi kvoli windowsu :/

(este sa mozem skusit spytat kamarata co ma behringera o ktorom som pisal vyssie...aj ked on ma Mac, takze to asi nema moc zmysel)
jihad on riaa & soza.

bassline

Příspěvek od bassline »

cau, no pouzial som jeden patch od microsoftu, je to aktualizacia kb885222, ta opravuje firewire po service packu 2...o inych neviem, ale ak nejake este poznas, tak daj vediet cez pm, budem dost rad. No zatial som moju situaciu poriesil tak, ze ako vychodiskovku kartu vo windowse pouzivam moju staru SB ( cize na systemove zvuky, media player, vsetko zalozene na MME). FCA202 teda pouzivam vylucne iba na audioaplikacie s ASIO driverom...nasiel som aj ASIO output plugin pre winamp, takze aj audio subory si mozem cez FCA prehravat, hoc na zaciatku je male opozdenie, neviem preco, ale chvalabohu nezhltne to zaciatok pri prehravani ako ked pouzivam MME ovladace...inac stava sa mi obcas ze v reasone pri toceni knobmi mi na pol sekundy knob zamrzne...netusim cim to moze byt....predtym sa to nestavalo..

bassline

Re: Jednoduchy Audio Interface

Příspěvek od bassline »

bassline píše:Zdar, planoval som si povodne zaobstarat kartu audiophile 2496 ale kedze som zistil ze to nema sluchatkovy vystup tak som nuteny sa obzriet po niecom inom.
No ja som VOL, toto je presne to co som potreboval, preco som to predtym kua nenasiel http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=62&page=1

nechce kupit niekto to FCA202?

Odpovědět