Kabely na propojení zvukovky a mixpultu

Interní a externí zvuková rozhraní
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 22 led 2007 00:27

a ako to mam teda spravit? ist do obchodu so suciastkami, kupit trafo a co s nim? ja niesom elektrikar ani elektrotechnik... :/ (teoreticky sice chapem co trafo robi, ale prakticky sa nechcem pustat do nicoho, kade pojde 220V)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 10:24

poopravim nunu-ho, 100W mozbyt stacit nebude... treba kuknut na napajaci zdroj laptopu, potom pouzit nasobilku, podla nasledovneho prikladu:
zdroj vasho laptopu poziera 18V a 7A, maximalny prikon je teda 18x7=126W, pre istotu doprajeme trafu istu rezervu (ked totiz pracuje "naplno", ma velmi sytene jadro = hreje sa a bzuci) a kupime radsej 150W...
aum: ruky prec od toho, zozen si na to odbornika, alebo si kup trafo v krabici, ako toto
http://www.hw.cz/Firemni-clanky/Diametr ... 0.012.html

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 22 led 2007 13:58

pri notebooku by som sa nebal vybrat zem

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 22 led 2007 14:09

Jde o to, ze tu prodluzku muzes pouzit na cokoliv.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 22 led 2007 14:11

ved na nu napises ze nema zem .. nemusi to byt predlzovacka .. moze to byt 30cm kabel , so samcom a samicou .. atd ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 22 led 2007 16:28

kermitak: na nic ine sa nepouziva, len na toto. navyse ju na nic ine nepouzije clovek ani omylom lebo ked sa na nu pozrie tak na prve co si vsimne je ze chybaju koliky

kexik: dik za link

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 22 led 2007 16:30

teoreticky by ako zastrcka mohla byt dvojvidlica .. co by uz bolo uplne zrejme o co ide ..

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 22 led 2007 22:45

jak komu...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 23 led 2007 13:55

ok .. ina moznost je dat priamo dvojvidlicu na kabel k notebokovemu zdroju ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 23 led 2007 17:37

Taky se zapojím do diskuse. Nejsem elektrikář, nějak tomu nerozumím, ale jedna otázka. Oddělovací trafo zajistí i odstranění lupanečků jako když někdo cinkne na zvonek atp? To bych šel do toho trafa taky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 led 2007 17:44

peetr1 píše:Taky se zapojím do diskuse. Nejsem elektrikář, nějak tomu nerozumím, ale jedna otázka. Oddělovací trafo zajistí i odstranění lupanečků jako když někdo cinkne na zvonek atp? To bych šel do toho trafa taky.
nie... za pravidelne lupance moze zvukova karta a spol, bud mas prilis nizku latenciu (male bufre) alebo sa pokusa karta lockovat nejake vysoko nekvalitne digitalne audio (ak nieco pustas do digitalneho vstupu). pokial je to nepravidelne (ozve sa len obcas), tak netusim (vadne hodiny v karte???)

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 23 led 2007 18:43

Mno je fakt že s novou kartou jsem zatím nic nepostřehl, mám ji teprve 14 dní. Ale můj staříček Turtlebeach (pořiz cena 23 tis.Kč / 1995), prodejní 800 Kč včetně počítače :D toš tam to bylo maso

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 led 2007 19:53

Mam ted typicky 50Hz brum v bednach (nikoliv v nahravkach) a uvazoval jsem o oddelovacim trafu. Jenze ono to asi opravdu mrsi signal, ze?

Mate s tim nekdo prakticke zkusenosti (kvalita zvuku pred a po)?

Cca za rok se budeme stehovat do noveho bydleni, takze tam uz by ten problem nemusel byt, ale mozna je to problem meho hardware a ponesu si to s sebou.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 led 2007 21:16

Nemrsi to signal, bavime se o oddelovacim trafu na 230V.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 led 2007 21:34

nunu píše: Jinak jakekoliv trafo v signalove ceste zvuku uskodi.
Tak v signalove ceste je to celkem logicke. Ja jsem si jen chtel potvrdit, ze trafo na 230V pred napajecimi kabely nema zadny vliv na zvuk.
Nekde jsem, myslim, slysel/cetl, ze by to mohlo zpusobovat problemy. Mozna je to nesmysl.
Nejsem elektrotechnik, tak se ptam.

Odpovědět