Ale tie free DAW ako Reaper a pod . treba nejak manualne nastavovat, aby bolo jasnô.
Latence
Re: Latence
Ale tie free DAW ako Reaper a pod . treba nejak manualne nastavovat, aby bolo jasnô.
Nainštaloval som si Steinberg - Nuendo 3 .. a vyskúšal som tú automaticku opravu latencie
tak, že som si nahral úder na bicie na prvy track a potom na druhy track som nahral prehravku prveho tracku (na mojom xenyxe302, zapnutím Usb to main mix) je to moj spolahlivy test latencie ... potom som priblížením porovnal údery a sú posunuté voči sebe , nie velmi asi 11ms , tolko ale ja netolerujem 
Hladaj problem v tom behringeri..
... asi že sa nedá tak úplne vybodnúť na latenciu , ale treba pohľadať v programe aj manualne nastavenie , ktorým sa to ešte spresníhubert píše:No a co si tymto chcel povedat?
pytkin: možno že behringer xenyx 302 usb neni tá najlepšia volba , lebo tým programom nevysiela zašifrované informácie o svojej technickej latenčnej kondícii
Kazda zvukovka robi latenciu.. Ale asio driver tuto latenciu povie cubasu/nuendu, a on ju kompenzuje.. Takze vsetko je presne v synchrone..
2jazzym: ale ten tvůj test latence je nějaký divný - jak jsi nahrával přehrávané audio z jedné stopy do druhé? Udělal jsi kabelem smyčku z výstupu pultu do dalšího vstupu?
Nahraj si jednu stopu a pak podle ní nahrávej další....bude to spolu sedět bez ohledu na latenci. Pokud ne, je na čase (zřejmě) vyhodit ten tvůj Behringer a koupit něco pořádného
P.
Nahraj si jednu stopu a pak podle ní nahrávej další....bude to spolu sedět bez ohledu na latenci. Pokud ne, je na čase (zřejmě) vyhodit ten tvůj Behringer a koupit něco pořádného
P.
Ten xenyx302usb funguje tak, že si tlačítkom (from LINE/USB) zvolíš zmenu z (line in) na (usb) , to znamená , že miesto line in hrá line out (ako na zvukovke) a teda predchádzajúca stopa sa mi môže poslať bud do sluchadiel alebo do master mix - tlačitkom (usb to main mix/phones) , a ten main mix sa nahráva potom do dalšieho tracku v programe. .. urobí to vlastne tú tvoju smyčku ..
je to velmi šikovna mašinka
v audacity som si urobil "generate klick track" a nahral som si ho tým spôsobom do dalšej stopy , potom som si približil lupou vizualne rozdiel (posun stopy) a o tu vzdialenosť som opravil latenciu v nastaveniach. , je to najpresnejší spôsob , ked hráš naživo, nemusí sa ti to podariť tak presne.
je to velmi šikovna mašinka
v audacity som si urobil "generate klick track" a nahral som si ho tým spôsobom do dalšej stopy , potom som si približil lupou vizualne rozdiel (posun stopy) a o tu vzdialenosť som opravil latenciu v nastaveniach. , je to najpresnejší spôsob , ked hráš naživo, nemusí sa ti to podariť tak presne.
jazzym : a v Nuende si si vybral Behringer ASIO driver ?
diky pytkine
ešte by ste mi mohli rychlo povedať ako sa da vypnut monitoring aby sa mi nezapol automaticky ked stlacim REC, lebo potom musim myskou utekat na ten repračik a dovtedy mi to vazbí ( pri slučke)
jazzym : v nastaveniach .. mam pocit ze hned uplne v prvej zalozke je nieco ako MONITORING STYLE : a defaultne je TAPE TYPE .. cize simulacia magnetofonu .. cize normalne je pocut stopu , ked das RECORD ARM , tak pri stop pocujes input , pri recorde pocujes inout a pri play pocujes zaznam .. takto sa presne chova analogovy pas .. no a ten monitoring tam ma dalsie dve moznosti .. jedna je manual , co je to co chces .. ze si musis ten repracik mackat sam , ked chces pocut input .. a tu tretiu moznost si nepamatam 
Je to urcite v preferenciach .. Mari sa mi v prvej zalozke .. ak ne, preklikaj vsetky .. najdes to urcite ..
Je to urcite v preferenciach .. Mari sa mi v prvej zalozke .. ak ne, preklikaj vsetky .. najdes to urcite ..
Ano , našiel som to trochu aj za pomoci HTML Help , Preference/VST/Auto Monitoring
asi tu potvorku budem použivať častejšie , tak dik chlape hned to vyzera nadejnejšie s Nuendom 
btw. nezapominejte taky na vliv latence na mixdown.. napr. v cubase pri vysoke latency nestiha cubase rychle automatizace, takze se s tim musi pocitat popr. cely render je posunuty od zacatku locatoru. Overeno na 3 zvukovkach a ruznyh verzich win i cbs a ruznych pc.. proste jak jsem stridal hw. Ale jinak na nahravani krom monitoringu je to jedno.
Zpoždění renderu jsem nezaznamenal, ale ohledně automatizace je to pravda; akorát bych to neformuloval jako "nestíhá automatizaci", ale automatizace je posunutá o latenci.
P.
P.
2pavlii: Ano, správná formulace :c), ono "nestíhá" je z praxe, protože máš třeba rychle bypass 4 efektů nebo strmou křivku automatizace a když se opozdí, tak se to nestihne provést v moment, ve který je to nakreslené v křivce a člověk se pak diví, že ten render hraje jinak, než když si to pustí v DAW.