Latence

Interní a externí zvuková rozhraní
jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 20 črc 2013 18:25

:D no to su mi dneska vychytáfky , ja mam latenciu za odvekého nepriatela , zvláštne že tie staré zvukové karty na hry kedysi nemali latenciu ani pri SW monitoringu :roll: a us-béčka bác 40ms

Ale tie free DAW ako Reaper a pod . treba nejak manualne nastavovat, aby bolo jasnô.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 25 črc 2013 12:42

Nainštaloval som si Steinberg - Nuendo 3 .. a vyskúšal som tú automaticku opravu latencie :roll: tak, že som si nahral úder na bicie na prvy track a potom na druhy track som nahral prehravku prveho tracku (na mojom xenyxe302, zapnutím Usb to main mix) je to moj spolahlivy test latencie ... potom som priblížením porovnal údery a sú posunuté voči sebe , nie velmi asi 11ms , tolko ale ja netolerujem :roll:

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Latence

Příspěvek od hubert » 25 črc 2013 12:49

No a co si tymto chcel povedat?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Latence

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 12:50

Hladaj problem v tom behringeri..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 25 črc 2013 13:06

hubert píše:No a co si tymto chcel povedat?
... asi že sa nedá tak úplne vybodnúť na latenciu , ale treba pohľadať v programe aj manualne nastavenie , ktorým sa to ešte spresní :? malo by to ísť v tak drahých programoch.

pytkin: možno že behringer xenyx 302 usb neni tá najlepšia volba , lebo tým programom nevysiela zašifrované informácie o svojej technickej latenčnej kondícii :wink: ale na tvojom mieste by som si to nejak podobne skontroloval , možno budeš prekvapený že tvoja predražená zvukovka robí nevnímatelnú latenciu tiež :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Latence

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 14:11

Kazda zvukovka robi latenciu.. Ale asio driver tuto latenciu povie cubasu/nuendu, a on ju kompenzuje.. Takze vsetko je presne v synchrone..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Latence

Příspěvek od pavlii » 25 črc 2013 17:06

2jazzym: ale ten tvůj test latence je nějaký divný - jak jsi nahrával přehrávané audio z jedné stopy do druhé? Udělal jsi kabelem smyčku z výstupu pultu do dalšího vstupu?

Nahraj si jednu stopu a pak podle ní nahrávej další....bude to spolu sedět bez ohledu na latenci. Pokud ne, je na čase (zřejmě) vyhodit ten tvůj Behringer a koupit něco pořádného 8)

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 25 črc 2013 17:31

Ten xenyx302usb funguje tak, že si tlačítkom (from LINE/USB) zvolíš zmenu z (line in) na (usb) , to znamená , že miesto line in hrá line out (ako na zvukovke) a teda predchádzajúca stopa sa mi môže poslať bud do sluchadiel alebo do master mix - tlačitkom (usb to main mix/phones) , a ten main mix sa nahráva potom do dalšieho tracku v programe. .. urobí to vlastne tú tvoju smyčku ..
je to velmi šikovna mašinka :wink:

v audacity som si urobil "generate klick track" a nahral som si ho tým spôsobom do dalšej stopy , potom som si približil lupou vizualne rozdiel (posun stopy) a o tu vzdialenosť som opravil latenciu v nastaveniach. , je to najpresnejší spôsob , ked hráš naživo, nemusí sa ti to podariť tak presne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Latence

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 20:59

jazzym : a v Nuende si si vybral Behringer ASIO driver ?

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 25 črc 2013 21:45

:oops: a jeej .. no tak ked som vybral teraz behringer USB drivre , tak to funguje jak voči :lol: .. no fajn , ale že tam tych nastavení je .. :roll:
diky pytkine

ešte by ste mi mohli rychlo povedať ako sa da vypnut monitoring aby sa mi nezapol automaticky ked stlacim REC, lebo potom musim myskou utekat na ten repračik a dovtedy mi to vazbí ( pri slučke) :?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Latence

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 22:44

jazzym : v nastaveniach .. mam pocit ze hned uplne v prvej zalozke je nieco ako MONITORING STYLE : a defaultne je TAPE TYPE .. cize simulacia magnetofonu .. cize normalne je pocut stopu , ked das RECORD ARM , tak pri stop pocujes input , pri recorde pocujes inout a pri play pocujes zaznam .. takto sa presne chova analogovy pas .. no a ten monitoring tam ma dalsie dve moznosti .. jedna je manual , co je to co chces .. ze si musis ten repracik mackat sam , ked chces pocut input .. a tu tretiu moznost si nepamatam :)
Je to urcite v preferenciach .. Mari sa mi v prvej zalozke .. ak ne, preklikaj vsetky .. najdes to urcite ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Latence

Příspěvek od jazzym » 26 črc 2013 00:28

Ano , našiel som to trochu aj za pomoci HTML Help , Preference/VST/Auto Monitoring :D asi tu potvorku budem použivať častejšie , tak dik chlape hned to vyzera nadejnejšie s Nuendom :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Latence

Příspěvek od TOM-Thak » 26 črc 2013 07:14

btw. nezapominejte taky na vliv latence na mixdown.. napr. v cubase pri vysoke latency nestiha cubase rychle automatizace, takze se s tim musi pocitat popr. cely render je posunuty od zacatku locatoru. Overeno na 3 zvukovkach a ruznyh verzich win i cbs a ruznych pc.. proste jak jsem stridal hw. Ale jinak na nahravani krom monitoringu je to jedno.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Latence

Příspěvek od pavlii » 26 črc 2013 09:27

Zpoždění renderu jsem nezaznamenal, ale ohledně automatizace je to pravda; akorát bych to neformuloval jako "nestíhá automatizaci", ale automatizace je posunutá o latenci.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Latence

Příspěvek od TOM-Thak » 26 črc 2013 09:32

2pavlii: Ano, správná formulace :c), ono "nestíhá" je z praxe, protože máš třeba rychle bypass 4 efektů nebo strmou křivku automatizace a když se opozdí, tak se to nestihne provést v moment, ve který je to nakreslené v křivce a člověk se pak diví, že ten render hraje jinak, než když si to pustí v DAW.

Odpovědět