lexicon alpha

Interní a externí zvuková rozhraní
nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 29 zář 2008 13:07

aha ja nevedel, ze to mas do notasu. tak leda zakoupit usb ci rovnou usb/firewire radic do expresscard bo cardbus slotu (nevim, ktery tam mas).

jo a jinac lupo jednou poradil a nemel jenom stupidni kecy? miiiiiracle =) /noflame/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 zář 2008 13:24

nooly píše:aha ja nevedel, ze to mas do notasu. tak leda zakoupit usb ci rovnou usb/firewire radic do expresscard bo cardbus slotu (nevim, ktery tam mas).

jo a jinac lupo jednou poradil a nemel jenom stupidni kecy? miiiiiracle =) /noflame/
to ovsem takisto nepomoze, pcmciaa nema takisto dostatocne mocne napajanie. ovsem podobne karty maju vzdy pindolaka na adapter, podobne ako hub. niekedy staci do pindolaka strcit kabel usb-pindolak, ak taky kabel pride s pcmcia radicom. prud z dvoch usb uz stacit musi. sorry za nomenklaturu ale pindolak sa mi paci a napajaci konektor je dlhe

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 zář 2008 13:47

napisal, ci uz skusal iny port ?

Brúdr
Příspěvky: 48
Registrován: 03 kvě 2007 11:17

Příspěvek od Brúdr » 29 zář 2008 14:46

[quote="alquadim"]Ono to pri instalaci prave potrebuje otestovat pripojeni zvukovky do USB.

Nejprve chce vyjmout USB kabel a dalsi krok je takovy, ze vyzaduje pripojeni do USB a potvrzeni. Pokud pripojeni zvukovky nazjisti (i kdyz kabel je v USB), neda se pokracovat v instalaci.

Pak je tedy problem nejdrive nainstalit ovladace a pak ji pripojit.

Ten návod je napsán zmatene. Vynechej první krok a pokracuj az tím druhým.
Zkus to jak jsem ti ríkal uz dríve. Vsechno odinstaluj (co se týká zvukovky). Po restartu zacni instalovat drivery a az to bude chtít pripojit zvukovku, tak ji teprve pripoj.
Pokud ji pripojís jeste pred instalací driveru, XP ji nepoznají, nemají kam priradit a víc se tím uz nezabývají. Potom pri instalaci driveru prohledávají dalsí USB porty ale tomuto se vyhnou, protoze se tvárí jako uz obsazený jiným zarízením.
Jinak to co ríká LUPO muze být také jedna z prícin.

A na Visty se v**er!

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 16:34

Tak jsem z toho jelen.

Dle navodu jsem snazil odebrat co se dalo a nic. Proste ticho.

Pak jsem se to zase rozhodl preinstalit a ejhle, zarizeni bylo nalezeno. Tak jsem to zase nainstalil, ale po restartu zase nic. Tak aby toho nebylo malo, opet jsem to reinstaloval a po reinstalaci (se vsim vsudy, format a pod.) se pro zmenu ani nenasla alpha(mozna to bylo tim, ze jsem mel pri instalaci v USB Flashku - tedy zarizeni USB, ktere to mohlo bloknout).

Mno, jeste nejake napady? Jinak to asi bude problem nekde jinde.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 23:17

Tak jsem jeste k veceru vyrazil za kamaradem zkusit to jinde.

Testli jsme to na W Vista, lec stejny problem. Neco se najde, ale modry indikator na zvukovce nesvitil. Ani po instalaci zvukovky nenasel Lexicon Alpha.

Myslite, ze jsem skutecne chytil spatny produkt, nebo to muze skutecne byt nejakym nastavenim, ktere neznam?

Zitra to jeste ze zoufalstvi zkusim jinde na wxp, ale uz tomu neverim.

Pak zkusim koupit jiny produkt, tak snad uz to pak pojede.

Jinak diky za snahu a rady.

jackies

Příspěvek od jackies » 30 zář 2008 00:54

Jen blbý dotaz.
Vypínali jste ty kompy úplně ?
Často se stává, že nestačí jen restart.
Chce to to vypnout komplet vypínačem, a pro jistotu na chvilku i ze zásuvky.

Jako ty jsem instaloval jednou 4 hodiny tiskárnu,
než jsem kompa vytrhl vzteky ze šťávy a ejhle ono to pak normálně fungovalo.

Noxurall
Příspěvky: 22
Registrován: 17 pro 2007 14:02

Příspěvek od Noxurall » 01 říj 2008 15:28

mám taky alphu a má instalce na xp byla že sem jí dal do usb, pc jí okamžitě detekovalo a pak si počítač automaticky nainstaloval drivery z přiloženého cd a bylo. Možná si opravdu natrefil na špatný kus. Mi funguje jak na macu tak na pc bez problému.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 01 říj 2008 18:30

Tak pro informaci vsech, kteri mi byli ochotni radit a vsech vlastniku Alphy.

VADNY KUS! :)

Nejspis spatnz kontakt v USB na alphe, tezko rict.

Kolega, co pise naposled ma pravdu, proste se to jen strci do USB a Alpha za par sekund jede. Pak uz porad. No jsem rad, ze jede. Vsem jeste jednou diky.

Jeste jedna malickost. Po instalaci jsem zkousel FL Studio... Pustil jsem nejakou narocnou skladbu na hardware (plno hejblatek + sytrus atd.)...
S origo ASIO pro alphu je to celkem o nicem... hrozna latence a jeste ke vsemu se tam toho moc neda upravit (mluvim ze svych zkusenosti)...

nainstalil jsem te ASIO4ALL a vse se nadherne vyresilo... skladba jede, elektrika s efektem do toho taky (guitarrig), a jeste do toho valim nejaky narocnejsi sytrusovsky zvuk na MK461 (rozmanite akordy) a to vse v realu na 2 ms, takze za ty penize jsem spokojen... bez lupancu a podobnych zpozdenin... takze jednim slovem, ASIO4ALL vrele doporucuji... jen je treba si s nim pohrat...

Odpovědět