lexicon alpha

Interní a externí zvuková rozhraní
alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

lexicon alpha

Příspěvek od alquadim » 28 zář 2008 19:30

Zdravim,

koupil jsem si USB zvukovku lexicon alpha a mam problem s instalaci.

Kdyz ji zapichnu do USB, nic se nedeje. Spravne by se mela alespon detekovat.

Nevite co s tim?

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 28 zář 2008 21:31

prvni se instalujou drivery ne?

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 28 zář 2008 22:13

Dle instrukci by se mela detekovat jako novy hardware, ale nic se po pripojeni do USB nedeje. Behem instalace to pise, ze nenasel ani tu zvukovku.

Nemeli jste nahodou podobny problem?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 zář 2008 22:43

skus ju dat do ineho USb portu ..

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 28 zář 2008 23:33

O USB portech to asi nebude.

Nakonec jsem restartoval pocitac, detekla se (i svitila), nainstalil jsem drivery a konec, zase zhasla. V Ovladacich panelech jsem tam mel Alpha In Out drivery, ale po dalsim restartu zase zmizeli.

Nemuze to byt integrovanou zvukovkou? Bohuzel se v BIOSu neda vypnout.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 zář 2008 00:26

integrovana zvkovka nemoze vadit .. skus iny USB port ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 zář 2008 01:04

alquadim píše:O USB portech to asi nebude.

Nakonec jsem restartoval pocitac, detekla se (i svitila), nainstalil jsem drivery a konec, zase zhasla. V Ovladacich panelech jsem tam mel Alpha In Out drivery, ale po dalsim restartu zase zmizeli.

Nemuze to byt integrovanou zvukovkou? Bohuzel se v BIOSu neda vypnout.
muze to bejt usb portem. uplne se vyhni usb hubum, a pokud mas moznost na desktopu zvolit, jestli port zepredu nebo zezadu, tak zepredu (nebo zezadu? uz nevim ;]). (neveril sem tomu, ale ted sem se setkal s tim, ze usb disk pres port na jedny strane desktopu nemel dost power a nebezel, pres port na opacny strane jo.)

(s tim, ze se na pc instalujou drivery az po detekci, se taky setkavam poprve.)

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 02:12

Asi ti bude USB, protoze to mam pripojene na notebook a tam jsou USB HUBy.

Neda se nekde nastavit napajeni na USB? Pres ani jedno USB to nefici.

Zvlastni je, ze se mi to jednou podarilo zapnout.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 zář 2008 07:31

nema ten drek pindolaka aj na externe napajanie?
imo je tvoj problem kombinacia povedaneho. samotne porty nemaju dost stavy ale sucasne nemozes zvuknu ani zapojit cez napajany hub... ak to napojis z adapteru, mohlo by to vyjst

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 09:33

Pindolaka na adapter bohuzel nema.

Napada vas jeste nejaky zpusob, jak to vyresit?

Brúdr
Příspěvky: 48
Registrován: 03 kvě 2007 11:17

Příspěvek od Brúdr » 29 zář 2008 10:45

Tahle zvukovka nepodporuje USB huby. To, že to máš na notebooku, nic neznamená. Podle počtu USB portů bude minimálně jeden kořenový (základní), musíš ho najít. Odinstaluj všechno co se té zvukovky týká. Po restartu se vykašli na návod a jako první nainstaluj ovladače a po restartu teprve připoj zvukovku. Mělo by to fungovat. Pokud ne, zkus to ještě někde na jiném PC a když to nepůjde, tak ji reklamuj!

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 29 zář 2008 10:49

zkusil bych to treba u kamose... pokud mu to bude bez problemu chodit, tak zkus trebas koupit pci bo pci xpress usb radic.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 12:46

Ono to pri instalaci prave potrebuje otestovat pripojeni zvukovky do USB.

Nejprve chce vyjmout USB kabel a dalsi krok je takovy, ze vyzaduje pripojeni do USB a potvrzeni. Pokud pripojeni zvukovky nazjisti (i kdyz kabel je v USB), neda se pokracovat v instalaci.

Pak je tedy problem nejdrive nainstalit ovladace a pak ji pripojit.

Ale jak rikam, jednou se mi povedlo pokracovat v instalaci, protoze zvukovka svitila (tedy znamka toho, ze do ni sla stava). To mi prave pripada divne, ze jednou to slo a pak uz zase ne.

Jeste to zkusim nekde na jinem PC a pak zvazuji vymenu za jinou. Jenomze mam obavu, ze se budu setkavat se stejnymi problemy. Proto zkousim vsechno mozne. Premyslel jsem, jestli neexistuje nejaka cesta pripojeni USB do toho notebooku pres jiny port tak, aby to nebyl HUB.

Jinak, tady jsou odkazy na NB a zvukovky, dalsi odkazy kterou zvazuji koupit:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000JKD

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -41803.php

O techto dalsich uvazuji:

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -23594.php

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -10223.php

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -18899.php

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -32308.php

Posledni ma fantom napajeni, ale to se asi taky bude napajet z USB, kdyz tam neni pripojeni na adaper do site, nebo jak to vlastne funguje?

Predem moc diky za ochotu a trpelivost, nejradejc bych ji zprovoznil bez vymeny.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 29 zář 2008 12:48

Jeste takovy nesmyslny dotaz.

Nevyresila by to instalace Windows Vista? Mam to na XP SP3.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 29 zář 2008 12:52

mel jsem podobny problem s midi klavesnici. zkus jestli to nemuze byt timhle.....
windows XP sou limitovany pouze 10 usb zarizeni... kdyz jsem v systemu zatrhl moznost zobrazit skryte zarizeni, mel sem ve slozce usb asi pres 20 USB zarizeni a ve zvukovych zarizenich asi 35. Je dulezite vsechny tyhle napul zobrazene zarizeni jedno po druhym odmazat. XP si pamatujou kazdy pripojeny usb zarizeni a jeho driver si ukladaji pro budouci pouziti. Driver proste byl nainstalovanej ale kvuli starym driverum, udrzovanym XPckama, nebyl schopen se nahrat.


http://support.rolandus.com/temp_mojo/k ... _ID=103868

Odpovědět