M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
semtam
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2009 15:16

M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od semtam » 25 čer 2009 15:27

Ahoj milí electrozóňáci :)

mám takový drobný problém, již několik let v klidu používám M-Audio Ozone jako svoji cestovní zvukovku a co se týče jejich samotných funkcí s ní nemám jediný problém.

Pobýval jsem nějaký čas v africe a tam vzhledem k jejich špatné el. síti, měl Ozone občas tendenci při zapnutí nějakých světel či jiných elektrických zařízení v domě, přestat přehrávat a jít do erroru a byl nutný restart pro opětovnou funkci (a do dalšího rozsvícení světel) - z čehož vyplývá že je citlivý na změny v elektrickém napětí.

Doma v čechách jsem tento problém neměl až do nedávné doby, kdy jsem si konečně pořídil lepší aktivní bedny, a protože jak víte Ozone nemá vlastní knob pro kontrolu výstupní hlasitosti, rozhodl jsem se ho zapojit skrze mixpult - mám dva menší behringry a problém o kterém vám píšu se objevuje v zapojení do obou --------

Ozone normálně hraje libovolně dlouho do sluchátek, ale v okamžiku kdy propojím byt jen jeden z jacků do mixpultu, do 5s ozone utichá bez jediného varovného signálu, a zároveň windows nevydají žádný zvuk (jako že by se odpojil), a to v tom okamžiku bedny ani nejsou zapnuté...

už jsem zkusil různé varianty zapojení do různých usb vstupů, do hubu, zapojení celé sestavy přes přepěťovou zásuvku, či jen její části ale problém neutichá--prostě v okamžiku kdy se elektrika mixpultu zasnoubí s elektrikou ozonu, je to na něj moc...
nesetkali jste se někdo s podobným problémem? lze to řešit?

dík za pomoc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od kexik » 25 čer 2009 16:06

skus zapojit cez dibox... ten ti jednak oddeli zeme mixu a pc, dvak posluzi ako VF filter. ale kvalita zvuku pojde do kytek

semtam
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2009 15:16

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od semtam » 25 čer 2009 16:21

děkuji, to by možná šlo zkusit....co ale myslíš tím že kvalita zvuku půjde dolů? bohužel o tu mi celkem jde (i tak není nejlepší, takže ještě zhoršovat....).. jiné řešení asi neexistuje?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od kexik » 25 čer 2009 16:52

to mas laptop, ci stolove pc?

semtam
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2009 15:16

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od semtam » 25 čer 2009 17:22

laptop, asus, amd 2 core, 2giga...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od kexik » 25 čer 2009 17:25

ak mas k zdroju laptopu vidlicu s dierou pre zemiaci kolik, skus na nom odzemnit zdroj. robi sa to tak ze original vidlicu odrezes a naskrutkujes tam nejaku z obchodu, kde ovsem nezapojis zemiacu dieru. tym sa obvykle z laptopu vytrati VF bordel

semtam
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2009 15:16

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od semtam » 25 čer 2009 17:42

dobrá, musím tedy do obchodu a vyzkouším to...ale ještě dotaz, teď jsem na základě tvé rady zkusil celý proces bez toho aby byl laptop v síti, a přes to problém nastal okamžitě znova...respektive ozone přestává fungovat ihned po restartu, ani neprojde do beden úvodní dingdong...i tak mi pomůže odzemnit zdroj počítače?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od kexik » 25 čer 2009 17:45

aha... v tom pripade odzemnenie samozrejme nepomoze
a vec je o dost zahadnejsia. vyskusaj iny kabel. do akeho vstupu na mixe to strkas? nie nahodou do mikrofonoveho so zapnutym phantomom?

semtam
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2009 15:16

Re: M-Audio Ozone přestane fungovat po spojení s mixpultem

Příspěvek od semtam » 25 čer 2009 18:16

ne ne, normálně in dva velký jacky, mám osm stop a zkusil jsem všechny, stejně jako tape in na dva cinche...ale asi jdu koupit celou novou sadu kabelů abych to vyzkoušel... vzhledem k tomu že problém se děje u obou mixů, předpokládám že není možné aby měly závadu oba, zvláště když minulý týden na jiném místě, ten menší mixák, ty samé bedny a ozone fungovaly absolutně bez problémů... (což mě vede ke vzpomínce že ale určitě s jiným kabely...inu..jdu pro ty kabely..díky moc zatím za rady...

Odpovědět