MOTU TRAVELER
MOTU TRAVELER
Dobrý den. Uvažuji o koupi této zvukové karty. Poprosil bych o objektivní sdělení Vašich zkušeností s touto zvukovkou. Jedná se mě hlavně o vstupní mikrofonní zesilovače - posouzení kvality (odstup signál/šum). Případně porovnání s jinými produkty v této cenové kategorii. Dík za info. 

Spise bych ti doporucil tak mesic pockat nez vyjede novej
Fireface 400 od RME.
Jsem presvedcenej , ze tahle karta proste nemuze zklamat.
Nova F400 by mela stat okolo 700 eur
http://www.rme-audio.com/english/firewire/ff400.htm

Fireface 400 od RME.
Jsem presvedcenej , ze tahle karta proste nemuze zklamat.
Nova F400 by mela stat okolo 700 eur
http://www.rme-audio.com/english/firewire/ff400.htm

Několik mých skromných poznatků MOTU vs. RME (všeobecných):
- RME téměř nulová poruchovost, s MOTU je to horší
- ovladače, stabilita karty v systému - jednoznačně RME
- monitor mixer RME Total Mix vs. MOTU CueMix - jednoznačně RME
- kvalita preampů a SUBJEKTIVNÍ dojem ze zvuku - jednoznačně RME
- MOTU má oproti RME pár výhod - umí přijímat a generovat SMPTE kód pomocí analogových in/out. MOTU má v balení HDR software AudioDesk, ale jenom pro MACA. Traveler jde napájet z baterie a má neodolatelně krásnou tašku
Je taky neuvěřitelně lehkej. MOTU má hezčí design 
- perlička: při softwarovém přepnutí samplovací frekvence je slyšet v Traveleru hlasité cvaknutí, nerozebíral jsem ho, ale vypadá to na nějaké relé či co
- RME téměř nulová poruchovost, s MOTU je to horší
- ovladače, stabilita karty v systému - jednoznačně RME
- monitor mixer RME Total Mix vs. MOTU CueMix - jednoznačně RME
- kvalita preampů a SUBJEKTIVNÍ dojem ze zvuku - jednoznačně RME
- MOTU má oproti RME pár výhod - umí přijímat a generovat SMPTE kód pomocí analogových in/out. MOTU má v balení HDR software AudioDesk, ale jenom pro MACA. Traveler jde napájet z baterie a má neodolatelně krásnou tašku

- perlička: při softwarovém přepnutí samplovací frekvence je slyšet v Traveleru hlasité cvaknutí, nerozebíral jsem ho, ale vypadá to na nějaké relé či co

Jeste k tomu, co pise Milan:
S tou "poruchovosti" je to asi pravda - ja jsem svoji prvni 828mkII musel vratit. Druha ale (nastesti) slape jako hodinky.
Jinak co se stability tyce - v zivote jsem nemel problem s driverama/stabilitou, takze tady pro me MOTU=RME
Ten Total Mix je u RME 100% lepsi, nez u MOTU CueMix, ale popravde i kdyby tam zadnej nebyl, nevadilo by mi to - nepouzivam ho - monitoruju z multitracku.
peetr1: btw, proc chces traveller? To uz je levnejsi koupit prave 828mkII. Pokud to chces do terenu, tak je to jasny, ale to bys pak nemohl uvazovat o Firefacu.
Jinak za ty pulrackovy krabice bych nechaval vyrobce zavirat, az by zcernali...
S tou "poruchovosti" je to asi pravda - ja jsem svoji prvni 828mkII musel vratit. Druha ale (nastesti) slape jako hodinky.
Jinak co se stability tyce - v zivote jsem nemel problem s driverama/stabilitou, takze tady pro me MOTU=RME
Ten Total Mix je u RME 100% lepsi, nez u MOTU CueMix, ale popravde i kdyby tam zadnej nebyl, nevadilo by mi to - nepouzivam ho - monitoruju z multitracku.
peetr1: btw, proc chces traveller? To uz je levnejsi koupit prave 828mkII. Pokud to chces do terenu, tak je to jasny, ale to bys pak nemohl uvazovat o Firefacu.
Jinak za ty pulrackovy krabice bych nechaval vyrobce zavirat, az by zcernali...
- Pavel Vantuch
ravi: malicka technicka 
FF400 umi i napajeni z Bus, takze s tim jde vyslapnout do pole.
Kazdopadne tip je to dobrej - delsi dobu po necem na FW silham

FF400 umi i napajeni z Bus, takze s tim jde vyslapnout do pole.
Kazdopadne tip je to dobrej - delsi dobu po necem na FW silham
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 28 bře 2006 10:26, celkem upraveno 1 x.
@ravi - dobré postřehy. Traveler je pro mě v této fázi levnější. Mám možnost ho koupit na inzerát za 20 tis. Jinak nic nemám proti 828mk - asi bych bez této příležitostné nabídky sáhl po tomto řešení. @Ravi - Můžeš mě prosím ještě něco napsat o kvalitě preampů a SUBJEKTIVNÍM dojmu ze zvuku - v porovnání s RME. Jinak půlrack u RME 400 mě taky mrzí, ale to bych snad překousnul. Na RME 800 v této fázi nemám chechtáky.
Ja ty preampy nikdy nijak zvlast nestudoval (zadnej Avalon od nich necekam, tak to ani nepitvam), ale nejsou zadnej pruser. S RME jsem MOTU taky nikdy nesrovnaval, ale podle jinejch lidi je to na stejny urovni.
I kdyz treba Milan tady pise, ze je RME jednoznacne lepsi - treba to tak bude.
Jinak nekde tady na ezone je recenze prave na MOTU 828mkII - je to asi skoro to samy, jako Traveller, tak na to koukni.
I kdyz treba Milan tady pise, ze je RME jednoznacne lepsi - treba to tak bude.
Jinak nekde tady na ezone je recenze prave na MOTU 828mkII - je to asi skoro to samy, jako Traveller, tak na to koukni.
jen muzu souhlasit s ravim - stabilita karty v systemu je naprosto stoprocentni - jestli jsi mel nejaky problem, tak hledej pricinu spis ve spatnem FW radici. Zvukovou kvalitu RME nedokazu posoudit - pac jsem nemel tu cest s zadnou RME kartou pracovat - ale MOTU je proste taky uplne v pohode - tak, ze ani nad zadnym jinym preampem nepremyslim. Ale samozrejme - vse je subjektivni 

RME FireFace 400 má oproti MOTU 828mkII nebo Traveler málo I/O, proto jsem nucenej vybírat mezi 828mkII a Travelerem. Vypadá to ale spíš na klasiku 828mkII, neboť má lepší řešení I/O nežli Traveler, ikdyž mě budou štvát ty zdířky blízko sebe
(ale to asi není ani u Traveleru lepší?). Doufám, že chytnu neporuchovej kus...