MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 11:22

mONOGRAm píše:moja 828mkII usb ma vstup na sietovku 230V. mam teda highendovu motu? 8)
828 je v tejto cenovej jedna z mala vynimiek... ale ako pise pytkin
btw nunu 828 mal a nebol zo zvuku nadseny, co si pamatam

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 22 říj 2008 11:27

zhanam schemu, zatial bezuspesne. ak by som sa skor dostal ku vhodnemu skrutkovacu, hodim sem foto

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 22 říj 2008 11:29

ok, moze byt teda aj velmi zle navrhnute napajanie sietovym kablom?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 11:35

mONOGRAm píše:ok, moze byt teda aj velmi zle navrhnute napajanie sietovym kablom?
ze vahas :)
klasicky priklad su vsetky digitalne krabice od behringru. ale aj tam ma digital oddelene napajanie a analogova cast je napajana +-15V

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 22 říj 2008 12:09

8) ok, opravna otazka c. 2 - moze byt navrhnute horsie, ako z ext. trafa?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 říj 2008 12:24

No, já pořídil Yamaha 01x (není to teda jen zvukovka, je to kontroler a digi mix), je taky na 220, ale uprostřed kabelu má takovou tu klasickou "krabičku" co maj třeba Notebooky. Zvukově sem jí porovnával s Laylou 24/96 v PCi a neslyšel sem rozdíl, což je pro mě zásadní.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 12:46

mONOGRAm píše:8) ok, opravna otazka c. 2 - moze byt navrhnute horsie, ako z ext. trafa?
samozrejme, teoreticky je mozne vsetko. jedno napajanie je ale prakticky problem a neexistuje riesenie, ktore sa da oznacit za hi-end. hi-end su riesenia bez kompromisov a toto kompromis je. to mas ako napajat koncovy zosilovac z autobaterky. ide to, robi sa to, ale ziadny koncak do auta nehra tak dobre ako ten na 220V ( ked sa porovnava jedna kvalitativna uroven, samo)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 23 říj 2008 08:34

ad topic: vysral bych se na tady ty samozvane vedatory a nuly co nikdy zadnou dobrou hudbu neudelali a ridil se srdcem a vlastnima usima :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 říj 2008 08:43

jo, vsetci si kupte motu ultralite, lupo vravi ze je to bomba a on je popularnejsi ako jezis kristus, takze to musi vediet

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 23 říj 2008 08:52

souhlasim... kazdeho volba, bud delat hudbu, vydavat desky a nebo o tom jen tlachat na forech a delat kulovy :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 23 říj 2008 10:16

No ja musim tady teda souhlasit s Lupem - moje TC uz je skoro na ceste pryc, proste abych hral nekde na live a soustredil se na to, ze mi karta mozna odleti do aleluja, na to proste nemam. Drivery tam sice jedou, u me na masine to jde, ale jakmile to vezmu s kamosem na notasovi, tak to jde do kelu metodou nahodneho uletu. Navic chci prejit na Maca a tam ma teda TC fakt mizernou povest, co jsem tak mohl nacist. Tj. nechci byt v situaci, ze dam 25 litru za Maca a pak mi nebude fachat zvukovka, no z toho bych se uz vazne podelal.

Takze, naprosty souhlas - cas by se mel venovat spise tvorbe nez kecani o tom, jaka ma ktera karta prevodniky, napajeni, co je lepsi, atd. Nehlede na to, ze firmy, ktere to vyrabeji snad vedi, co delaji a pokud by se jednalo z pohledu HW fakt o sunt, asi by na trhu moc dlouho nevydrzely. Osobne se budu moc vyjadrit pristi tyden, az problehne vymena, protoze budu mit vlastni zkusenosti jak s TC Live, tak s MOTU.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 říj 2008 10:26

upman: motu si si uz vyskusal?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 23 říj 2008 10:42

Ne, stejne tak jako TC sem nemel moznost vyzkouset. Ale beru to z disku, takze pokud bude stat za hov.. tak jim ji zase vratim a vyberu si od nich jinou. Je to solidni firma + podle zakona na to mam pravo. Navic, me osobne zajima spis stabilita a variabilita, nez kvalita zvuku na prvnim miste. Nakonec, az pudju (pokud se toho nekdy doziju :) ) delat finalni vec, tak zajdu stejne do studia, kde mi vysledek prejedou profi mansinkama.

Uz na zacatku jsem se rozhodoval mezi MOTU a TC a sel jsem do TC kvuli lepsimu zvuku. Ano, obzvast pres DSP efekty to je proste nadhera, ale ta stabilita :( ta je fakt k nas... Pokud by TC slapalo jak ma, nemenil bych ani za zlaty prase. Ale protoze neslape, tak hold pujdu cestou MOTU a UAD, jak jsem chtel jit driv.

No a jak pisou vsude na netu, MOTU je stabilni, variabilni a zvukove dobry, takze to snad nebude blba volba. No a pokud bude, zase budu menit, ale to uz snad ne :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 říj 2008 11:48

upman : ak to chces k macu . tak by som hladal nieco co je viac mackoveho .. trebars tie symphony , duet , atd ...

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 23 říj 2008 12:29

Pytkin píše:upman : ak to chces k macu . tak by som hladal nieco co je viac mackoveho .. trebars tie symphony , duet , atd ...

trochu nechápu tvůj příspěvek. není nic víc macovské než MOTU - oni jsou zaměřeni primárně na apple platformu, jelikož svůj vynikající software editor dělají jen ve verzi pro mac. samozřejmě z obchodních důvodů píšou drivery pro svůj hw i pro win......

samozřejmě že apogee je zvukově lepší ale to tu řešil upman už na začátku. poměr cena výkon.... :)

Odpovědět