MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 říj 2008 12:42

upman píše:No ja musim tady teda souhlasit s Lupem - moje TC uz je skoro na ceste pryc, proste abych hral nekde na live a soustredil se na to, ze mi karta mozna odleti do aleluja, na to proste nemam. Drivery tam sice jedou, u me na masine to jde, ale jakmile to vezmu s kamosem na notasovi, tak to jde do kelu metodou nahodneho uletu. Navic chci prejit na Maca a tam ma teda TC fakt mizernou povest, co jsem tak mohl nacist. Tj. nechci byt v situaci, ze dam 25 litru za Maca a pak mi nebude fachat zvukovka, no z toho bych se uz vazne podelal.

Takze, naprosty souhlas - cas by se mel venovat spise tvorbe nez kecani o tom, jaka ma ktera karta prevodniky, napajeni, co je lepsi, atd. Nehlede na to, ze firmy, ktere to vyrabeji snad vedi, co delaji a pokud by se jednalo z pohledu HW fakt o sunt, asi by na trhu moc dlouho nevydrzely. Osobne se budu moc vyjadrit pristi tyden, az problehne vymena, protoze budu mit vlastni zkusenosti jak s TC Live, tak s MOTU.
hmm, sem rad, ze sem zustal u pci zvukovek a nenechal se zviklat na firewire.

KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

Příspěvek od KUFY » 23 říj 2008 14:45

upman píše:Ne, stejne tak jako TC sem nemel moznost vyzkouset. Ale beru to z disku, takze pokud bude stat za hov.. tak jim ji zase vratim a vyberu si od nich jinou. Je to solidni firma + podle zakona na to mam pravo. Navic, me osobne zajima spis stabilita a variabilita, nez kvalita zvuku na prvnim miste. Nakonec, az pudju (pokud se toho nekdy doziju :) ) delat finalni vec, tak zajdu stejne do studia, kde mi vysledek prejedou profi mansinkama.

Uz na zacatku jsem se rozhodoval mezi MOTU a TC a sel jsem do TC kvuli lepsimu zvuku. Ano, obzvast pres DSP efekty to je proste nadhera, ale ta stabilita :( ta je fakt k nas... Pokud by TC slapalo jak ma, nemenil bych ani za zlaty prase. Ale protoze neslape, tak hold pujdu cestou MOTU a UAD, jak jsem chtel jit driv.

No a jak pisou vsude na netu, MOTU je stabilni, variabilni a zvukove dobry, takze to snad nebude blba volba. No a pokud bude, zase budu menit, ale to uz snad ne :)
ok, tak nezapomen napsat vysledek.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 říj 2008 15:02

martinrx píše:
Pytkin píše:upman : ak to chces k macu . tak by som hladal nieco co je viac mackoveho .. trebars tie symphony , duet , atd ...

trochu nechápu tvůj příspěvek. není nic víc macovské než MOTU - oni jsou zaměřeni primárně na apple platformu, jelikož svůj vynikající software editor dělají jen ve verzi pro mac. samozřejmě z obchodních důvodů píšou drivery pro svůj hw i pro win......

samozřejmě že apogee je zvukově lepší ale to tu řešil upman už na začátku. poměr cena výkon.... :)
Mne to pripada viac macovske .. A su tu velmi pozitivne ohlasy od majitelov priamo na fore ..

len moj nazor ..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 23 říj 2008 17:26

jasně, apogee je taky firma směrovaná na apple. s tím souhlasím - je to určeno profesionálům. já jen že MOTU taky- ten je sice zvukově horší (nicméně to je TC taky) , ale duet asi nevyřeší jeho požadavky a symphony je zase finančně náročný. :)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 říj 2008 17:40

on hlavne upman ten mac zatial nema. apogee ma ten trapas ze na pc vobec nejde

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 30 říj 2008 11:30

nakoniec sa mi predsa podarilo dostat pod suknu mojej 828 - najlepsie, co sa dalo s kompaktom odfotit -

http://uloz.to/895331/828.ZIP

rad si precitam komentare ku konstrukcii. vdaka.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 30 říj 2008 15:53

kexik, ani Ty? zaujimal by ma nazor na to hajendove interne napajanie.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 lis 2008 08:10

no, napajanie je v tejto cenovej neobvykle masivne, TRI trafa sa len tak nevidia (aj ked tie "hlavne" maju mizerne jadra ktore budu najskor zdrojom pekneho 50Hz bordelu vsade naokolo (nehucia btw?))

zbytok je ale obycajna stredna trieda a zo vsetkeho njviac mi uprimne povedane pripomina Behringer, jeho digitalne krabice su osadene hodne podobne, vsade les jrc4580, co teda ziadny slavny zvuk neslubuje, prevodniky sice najvyssia rada akm, ale opat nic co by vybocovalo smerom k hiendu. uplne lacne hodiny, vazne som cakal samostatny hodinovy chip (ktory kompenzuje napriklad teplotny drift) a nie obycajny krystal (v tomto su napriklad behringrie krabice na tom lepsie ;) ) atd
fakticky ten zdroj je z tych fotiek asi najpozitivnejsi zazitok

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 01 lis 2008 08:24

vdaka!
behringer hovoris. ja som to tusil. takze predsa len je to hajend.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 10 lis 2008 09:52

Cao,

tak uz mam doma motu a 1. vikend s kartou za sebou, takze:

Porovnani:
a) vymena TC a MOTU pres Audiotek no problema, super firma/komunikace
b) MOTU je mnohem lehci a mensi
c) MOTU nema problemy s tim, kdyz se vypne/zapne behem prace, tj. bez rebootu OS. Proste naskoci a pracuje jak ma.
d) nepodarilo se mi shodit drivery, ani verzi 1.0, ktera uz ma sve nasledovniky
e) zvuk: interni DSP neskutecne. Mam-li srovnavat s TC, tak na stejne urovni, akorat TC je vice user-friendly v nastavovani, tj. ma presety, pricemz na MOTU si musim vsechno nakroutit sam. Ovsem EQ, Compresor, Limiter a Reverb davaji zvuku neskutecnou vahu.
f) SW je intuitivni, hezky udelany, TC na tom ale byla podobne
g) display - proste bomba, s kartou se da v pohode delat i bez compu, vsechno se da v klidu nastavit pres display.
h) hlasitosti - v porovnani s TC dava MOTU tak o 50% vyssi vystup, jestli maji silnejsi zesilovac nebo co nevim, kazdopadne na max. hlasitost se neda jet v zadnem pripade.
i) DSP mohu nahazet na kolik chci kanalu, oproti MOTU, kde to bylo limitovani

Co mi ale naopak chybi?
a) 2x phones, jsou zde pouze 1x
b) funkce phones "Mute mani", alias kdyz zarazim jack, vypne se ihned vystup do monitoru a jede pouze do sluchatek
c) dedikovany volume konob. MOTU sice ma knoby, ale ale nejsou implicitne prirazene na ovladani hlasitosti
d) VST nastroje/efekty - MOTU je nema, nebo jsem je nenasel, tj. prace s efektama v DAW bude ciste pres CuteMX sw od MOTU

Na co si dat pozor?
a) z vyroby jsou vsechny vystupy na mixu nastavenen jako MUTE. Stravil jsem asi 20min tim, ze jsem zkousel vsemozne kabely, nadaval na shit ovladac a svoji tupost, nez jsem na to prisel. V manualu o tom neni ani zminka.
b) lupani do beden - TC to mela krasne odstinene, MOTU nikoliv, tj. pri zapnuti/vypnuti to lupne do beden. Nastesti ne na max, ale i tak to je neprijemne

Co jsem jeste nerozchodil (radu pls)?
a) nepodarilo se mi poslat main out pouze do sluchatek. Bud hlavni monitory hraji, nebo ne. Je to urcite nejaky figl/blbost, ale zatim proste nevim
b) oblibeny SPDIF - zatim jsem ho nerozchodil, ale nedal jsem tomu moc casu.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

Příspěvek od KUFY » 12 lis 2008 18:29

Dik za srovnani, jinak ja ted nemam jak to zjistit protoze sem bez karty, ale myslim ze jsem to taky nastavoval, melo by to byt v ty nastavovaci konzoli kde nastavujes sampl. frekvenci atd, tak tam by melo jit naroutovat co ti pujde do sluchatek a co do mains.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 03 úno 2009 16:40

Zdravim, zacal jsem se zajimat o MOTU ULTRALITE MK III a nepodarilo se mi nikde vycist jestli je mozne audio ze softu (Cub. apod.) routovat do DSP a zase zpet. Predem diky.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2009 17:32

Jde to. Osobne to delam tak, ze na jednotlivych stopach mam nastaveny spec EQ a DSP (maximizer, leveler, atd.) na IN, takze pokud nahravam, zvuk jde z klaves do zvukovky, skrze DSP a v Abletonu pak jiz nahravam efektovany zvuk.

Stejne lze pouzit send/return samozrejme, jako klasicky mix. Co to ale nema, je VST ve forme DSP efektu, to maji treba TC. To se mi vazne libilo, ale nakonec se bez toho klidne obejdu.

Jinak mk3 fakt doporucuji, bezproblemovy chod, drivery slapu, bezva stand-alone rezim, proste pohoda.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 03 úno 2009 17:53

upman: diky. Upresnim dotaz: Lze poslat signal ze stopy v softu na vstup CueMixu? Cim vic o tom ctu, tim vic se mi zda ze ne.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2009 18:04

Hmm, tak to mam pocit, ze ne - resp. jeste sem si s tim nehral, melo by to ale jit, ne?

Asi bych to delal tak, ze bych stropu 1 poslal treba na kanal 4-5. Tim bych zvuk dostal do karty. No a ve stope 2 bych nahraval kanal 4-5, ktery by prosel uz pres DSP. Totez jde aplikovat snad i pres sned/ret, ale sam sem zatim nezkousel.

Testni a dej vedet
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět