MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras »

zajimave srovnani motu828mk3 a hiendu Great River MP-2NV, UA 2-610 - vcetne zvukovych ukazek
http://forum.recordingreview.com/f85/pr ... mk3-16135/

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak když jsem si to tady o té MOTU pročetl, tak mám dost smíšený pocity.
Uvažoval sem o MOTU Ultralite MK3 / TC konekt 24D / Steinberg MR816 X / Focusrite Saffire PRO 40

Jak to tu čtu tak nakonec asi nezbyde neš šetřit a pořídit Fireface400, protože se chci vyhnout hlavně problémům s drivery (Win Xp SP3, Kouwell TI firewire).

vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras »

budiz utechou, ze MkIII je o neco vyse nez starsi MkII, o ktere se tady ve foru psalo, ma lepsi clock, slusny prevodnik, analogova signalova cesta je ale porad vsude resena standarnima operakama "za pakatel" JRC4580, tj. zadny hi end.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

vras píše:budiz utechou, ze MkIII je o neco vyse nez starsi MkII, o ktere se tady ve foru psalo, ma lepsi clock, slusny prevodnik, analogova signalova cesta je ale porad vsude resena standarnima operakama "za pakatel" JRC4580, tj. zadny hi end.
Tak to je otázka no.. já začal na Esi Juli@ pak sem měl Delta 1010LT a chtěl bych si už koupit něco na "dýl" hlavně se symetrickýma vstupama a více vstupama a ovladacema na ktery bude spoleh. Co se tyce prevodniku tak to tezko rict.. nevim, jak by to melo hrat lip.. track co mi hraje dobre na monitorech a syntak, ktery kdyz se pretoci do kompu tak nema sum.. a mikrofonni predzesilovace vubec nepotrebuju.. takze tezko rict, co od toho cekat.
Kazdopadne fireface je dost penez.. ale asi sazka na jistotu.. a v kategorii do 15ti tisic asi stejne nic moc extra neporidim.

vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras »

protože se chci vyhnout hlavně problémům s drivery (Win Xp SP3, Kouwell TI firewire)
ja mam Motu 828mkIII firewire asi rok a mam ji docela rad, drivery slapou celou dobu jako hodinky (na rozdil od jinych zvukovek, kterych jsem se postupne zbavil -- no, nerad bych to zakriknul:-), ma to SPDIF in/out, ADAT in/out, clock in/out, takze to pouzivam jako stabilni rozsiritelny zaklad a s externimi ADDA neni problem uspokojit i ty nejnarocnejsi pozadavky...

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 372
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od mando »

ak ide o zvuk a spolahlivost za lepsie peniaze ako RME urcite by som sa pozrel na karty od Echo Audio

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

mando píše:ak ide o zvuk a spolahlivost za lepsie peniaze ako RME urcite by som sa pozrel na karty od Echo Audio
Ta Echoaudio AUDIOFIRE12 nevypadá marně.
Vstupů má až až, teď ještě otázka jak je na tom ten driver. Čeho bych se chtěl vyvarovat neni jen spolehlivost driveru pro firewire, aby se karta vždy najela, ale navíc potom samotná práce s ní. Když jsem měl např. deltu a vytížil sem projekt tak s novýma ovladačema nebo starýma to začlo prskat, přičemž vytížení procesoru bylo třeba jen na 50% a plug iny byly většinou Powercore a UAD a i když jsem třeba chtěl přetočit něco z viruse do kompu a namutoval jsem všechna VSTi tak už se to stejně nechytlo.. musel sme pro to dělat separátní projekt tam to vyjet a pak zpět naimportovat do původního jinak se to natočilo s chybama.. prskaní apod. Takže to je ještě taková jedna věc, ve které bych si docela rád polepšil.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Jo a jeste - Na ty motu se mi zase bezesporu libi ta vybava.. jak ta Ultralite tak ta 828 MK3 maj dost slusnou vybavu. Pokud ta karta ma aspon nejaky uchazejici prevodniky a drzi ovladac tak to asi zase az tak totalne zly nebude.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 372
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od mando »

u Echa by som sa driverov urcite nebal, pre vacsiu vybavu pozri napr. Echo Layla

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Vrele doorcuji, mam cca rok (mk3 ultralite) a naprosta stabilita, ted prechod na MAC OS a svete div se - pamatuje si vsechna nastaveni, slape jako hodinky. Zkusil jsem hafo jinych karet, ale motu = best.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

upman píše:Vrele doorcuji, mam cca rok (mk3 ultralite) a naprosta stabilita, ted prechod na MAC OS a svete div se - pamatuje si vsechna nastaveni, slape jako hodinky. Zkusil jsem hafo jinych karet, ale motu = best.
OK diky ;) na Gearslutz jsem četl, že ten driver s novým firmware taky dobře drží.. a při nejhorším budu mít 14dní na to jí vrátit, protože
kartu objednám přes internet. Jako za ty prachy si myslim, že je to dost vybavená karta :oops:

Tak díky za postřehy!

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Jo, ja to udelal podobne - nejdriv TC Konnekt Live, ale nestabilita driveru byla fakt na zabiti - tak jsem se domluvil (audiotek, doporucuji) a oni mi ji vymenili s doplatkem za MOTU. A tedy si nemam na co stezovat, jedina vec, co me fakt stve je fakt, ze si ani za boha nemuzu vzpomenout, jak dat main out na 'mute' a nastavit, aby mi sel zvuk jenom do sluchatek. Byla to nejaka magie s mixerem, ale proste si na to ne a ne vzpomenout. To TC to meli vychytane - stacila zastrcit jack a uz se vsechno routovalo do sluchatek.

Fakt moc pekna karta a interni DSP je fakt husty, EQ to ma neskutecny a limiter, skoda mluvit.

vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras »

co me fakt stve je fakt, ze si ani za boha nemuzu vzpomenout, jak dat main out na 'mute' a nastavit, aby mi sel zvuk jenom do sluchatek.
O mute v internim mixu taky nevim, je tam pouze separatni cudl level out pro phones a separatni level out pro main. Ultralite neznam, ale 828 umi hardwarove preroutovat phones kam chces, u ultralite to bude mozna podobne, takze hlavne je nutno phones naroutovat jinam nez leze hlavni main a napr. v cubase uz je to pak parada, tohle se resi pres Control room. Muzu pak pohodlne prepinat mezi nekolika monitory a sluchatky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

2upman: No ja ji asi taky objednam z audioteku, i kdyz s nima zase takovou uplne super zkusenost nemam.. ale vetsinu veci tam stejne objednavam.
Tenkrat jsem tam neco reklamoval a kdybych jim nezavolal asi 3x tak se nic nedelo, ale nakonec se to vyresilo v pohode, jen to trvalo asi 2 mesice.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Aha - mozna sem lama, ale mel jsem za to, main out = vysledny mix, takhle mi prijde, ze to je jenom routing zvuku. Ono se to delalo nejak tak, ze jsem bus prepnul z main out na phones, ovsem ted sem to zkousel a neslo to :) Je to nejaka kravina, jednou uz sem na to prisel, ale zapomnel a ted zase potrebuju :D

Odpovědět