MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Caute, MOTU ma neskutecnou latenci, ted jedu na 124ms ale klido bych asi mohl i niz, ciste sila zvyku. Absolutne neresim latenci, mel jsem audiophile a s motu nesrovnatelne - kvalita, stabilita, ovladani, DSP on board.

S latenci fakt mit problem nebudes.

BTW 2 all;

Prisel jsem na to, jak poslat main out konecne do sluchatek, samozrejme to je mega easy. Pusti se MOTU Audio setup a tam se master out nastavi na Phones misto na Out1-2 (tam mam ja bedny). Jednoduche a facha to :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

upman píše:Caute, MOTU ma neskutecnou latenci, ted jedu na 124ms ale klido bych asi mohl i niz, ciste sila zvyku. Absolutne neresim latenci, mel jsem audiophile a s motu nesrovnatelne - kvalita, stabilita, ovladani, DSP on board.

S latenci fakt mit problem nebudes.

BTW 2 all;

Prisel jsem na to, jak poslat main out konecne do sluchatek, samozrejme to je mega easy. Pusti se MOTU Audio setup a tam se master out nastavi na Phones misto na Out1-2 (tam mam ja bedny). Jednoduche a facha to :)

Este jedou diky moc za helfa !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od Pytkin »

124 ms ? to je strasne vela .. skorej si asi myslel buffes 128 bytes .. ne ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Pytkin píše:124 ms ? to je strasne vela .. skorej si asi myslel buffes 128 bytes .. ne ?
Jo to snad doufam myslel, protože ja mel na delte pri nejakym hodne vytizenym projektu nastaveno 256buffer, coz je tusim kolem 20ms.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Pytkin píše:124 ms ? to je strasne vela .. skorej si asi myslel buffes 128 bytes .. ne ?
Jasne, sorrac chlapi, zrovna sem vcera zkousel jeden techno set a byl jsem v zajeti bytes :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od kexik »

TOM-Thak píše:
Pytkin píše:124 ms ? to je strasne vela .. skorej si asi myslel buffes 128 bytes .. ne ?
Jo to snad doufam myslel, protože ja mel na delte pri nejakym hodne vytizenym projektu nastaveno 256buffer, coz je tusim kolem 20ms.
len pre poriadok, 256 samplov je pri 44100Hz 5.8ms in, 5.8ms out, takze 5.8 pri playbacku, 11ms pri nahravani/efekteni

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

upman: Tak MOTU už je od Thomanna na cestě.
Můžu se prosím zeptat, co je v balení? Je tam Firewire 6/6pin Kabel ?
Díky!

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od boolocks »

Když jsem kupoval já motu nedavno, tak jsem tam kabel měl, ale nevím jak je to u ultralite...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

boolocks píše:Když jsem kupoval já motu nedavno, tak jsem tam kabel měl, ale nevím jak je to u ultralite...
boolocks: Díky!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak karta dneska dorazila.. ale k mému překvapení mi panáčkové z Thomanna strhli prachy 2x!! jednou v pátek při tom, co jsem zadával objednávku a zadal VISA údaje pro placení kartou.. a po druhé včera, když už karta byla dávno na cestě ke mě. Dooost podivné.. tak doufam, že s nima bude normální jednání. Nějaká zkušenost?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak MOTU je doma :)
O víkendu jsem trošku testoval. Moje dojmy - instalace driveru bez problému. Zatím žádný drop out nebo spadlé asio ani FW driver.
Co se tyce zvuku, tak spokojenost.. v podstate hraje to skoro tak jak jsem predpokladal. Zaznam je lepsi a ASIO a latence maka taky dost dobre.
Hlavne, co me potesilo - utahne to vytizenejsi projekt bez prskani, nez treba moje byv. delta.. tzn. nemusim prepinat na vysoky buffer a pritom to
stejne hraje dobre. Konstrukcne mi tam vadilo jen par malickosti - knoby jsou dost male a blizko u sebe tzn. ovladani na panelu je trosku pruda
a pak jeden knob je nejaky povytazeny resp. ten plast na nem.. takze asi z vyroby, ale nicemu to nevadi (max. vzhledu) + ovladac hlasitosti sluchatek
ma dost jemny krok tzn. nez se posunete treba o 4dB na hlastisoti tak se trosku ukroutite (ale od toho je i soft).
DSPcko v pohode, jeste musim vymyslet, jak ho krom recordingu vyuzit v praxi.. treba jako insert efekt EQ.. asi pres return a pak to projet zpet do PC.

No to je tak vasi vsecko.. takze spokojenost.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak »

Nemůžu přijít na jednu věc.. dá se nějak udělat interní loopback, že mi do nějakého vstupu pujde některý z výstupů ? tzn. např. mi pojede ve winampu internetové radio a budu nahrávat do cubase? Chtělo by to nějak naroutovat signál v Cue Mixu.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP »

Koupil jsem si hybrid verzi a připojuju to přes USB2.
Všecko je ok, jenom MIDI z kláves blbne. Je nepřesné, klávesy zůstávají znít, občas zahraje uplně jiný tón než má.
Děje se to na notebooku s W7 i na PC s XPčkama.
Nesetkali jste se s něčím podobným?
Nemáte nápad čím to může být, či jak to spravit?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1618
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman »

Hmm, ze by Windows ;) Vypada to na spatny driver, resp. kolizi driveru s jinym zarizenim. Nejhorsi je pichnout zvukarnu do stejneho busu jako mys, to pak dela neplechu. Doporucuji odpojit vsechny USB serepeticky bez kterych se da zit (predpokladam, ze nejses magor a nepichas to pres USB hub!) a zkouset prehazovat z jednoho USB do dalsiho. Napr. na mem starem PC jsme mel nektere USB porty USB2 a nektere USB1.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 474
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP »

Zkusím. Díky. Každý nápad je dobrý.
Zajímavé je, že audio jede naprosto v pohodě.
Čekám na odpověď od soudruhů z MOTU, ale už je to dva dni a furt nic.

Odpovědět