MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od KUFY » 21 říj 2008 10:29

Uvazuju o koupi tohoto prcka, ma nekdo zkusenost? Sice ted uz vim, ze motu je absolutni low-end (z jednoho tematu zde), ale ty penize na rosetu atp proste nemam :( . Konecne by to byla karta ktera ma spdif, takze bych k ni mohl pripojit synt digitalne. Mival jsem 896HD, tak me zajima jestli bude ta ultralajtka treba zvukove horsi atd..Dik

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 říj 2008 10:39

Třetí generace od ECHA jsou opravdu horší než druhá... Na všem se šetří, MADE IN CHINA... Zvukově slyšitelný pokles. Jeslti to tak je i u MOTU bohužel nevím.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 říj 2008 11:16

ja si nemyslim ze motu je low end.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 říj 2008 11:22

Low End určitě ne, ale snad i vté diskuzi to bylo podáno lehce s nadhledem.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 říj 2008 11:23

kdyz se podivam co ta karta umi, a jeji cenu, , za ty penize to neni zla volba

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 říj 2008 13:04

No a mate ji nekdo? Co reference od real users? Mam moznost vymenit TC za MOTU, akorat na TC je zvuk fakt bomba, holt s tema driverama to je na backoru, ale da se. Menit/nemenit?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 21 říj 2008 13:06

(sorry za lehci OT) tc a drivery na backoru? to by me zajimalo, muzes to pls trochu rozebrat?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 říj 2008 13:22

nooly píše:(sorry za lehci OT) tc a drivery na backoru? to by me zajimalo, muzes to pls trochu rozebrat?
Mam TC Konnekt Live, WinXP sp3 ENG, Ableton 7, musim jet na beta verzi, jinak mi pri vyskoceni z abletonu vytuhne pocitac (karta jede s radosti sama). Oficielni drivery tohle zpusobovaly, beta je v pohode. Jedine, co nemuzu rozchodit za zadnou cenu, je SPDIF Kurzweil PC3x vs TC Konnekt Live (to uz ale resim v jinem topicu). Co jsem ale cetl na forech, kdyz sem resil svuj trabl se spdif, tak to me uplne polozilo, mam obrovske stesti, ze mi karta slape. Na druhou stranu je ale zvuk naprosto dokonaly (hlavne DSP plugin FabrikC) a je fakt, ze na driverech makaji. Pokud chces poridit, dej si majzla, abys nemel fireware s TI chipsetem, to je zjevne nejvetsi problem (ja mam nastesti Kouwell).
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 říj 2008 13:25

motu je, jak se rika, prosumer bordering on semi-professional ;]

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 říj 2008 13:35

Dej si majzla na TI... HEHE
Po X let zpátky platí TI za nejkompatibilnější FW chipset... A v tom Kouwellu máš co za chipset?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 říj 2008 13:47

No ja tvrdim jenom to, co tvrdi lidi na forech - ohledne TC karet. A muzu potvrdit i ze sve zkusenosti - externi FW pcmcia karta s TI chipsetem mi kartu ani nepripojila.

Co je v Kouwellu nevim, ale asi ne TI, protoze mi to slape od zacatku (resp. nemam zadne problemy s konektivitou). Je to tenhle: http://kouwell.mironet.cz/kouwell-kw582 ... e+dp36142/
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 říj 2008 15:01

to je fakt zaujimave .. TI sa vzdy povazovalo za najlepsi chipset a zaruka toho , ze vsetko bude korektne fungovat ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 21 říj 2008 15:08

podle me spis nejvetsi trable vzdycky byly s via chipama..
kouwell myslim dava via a nec. nec a ti jsou povazovany za dobry reseni, myslim, ze je to stejny u usb radicu i fw
edit: tak co jsem vycet tak upmanuv kouwell ma zrovna ti chipset :-) takze kouwell dava vsechny tri hlavni vyrobce..

upman: podle me si tu informaci nekde spatne pochytil - obracene ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 říj 2008 15:18

podla minimalne 3 roznych internetovych obchodov je Kouwell KW-582V2 osadeny TI chipsetom ;)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 říj 2008 16:02

Napr:
TC Konnekt x32 does not work on:

- 3 years old and up firewire 800 32/64 bit cards ( texas instruments chipset ) -Belkin, Lacie and etc
- 1 year old and up combo Firewire 400 and 800 32/64 bit cards ( texas instruments chipset ) -ST Lab,
- 1 year old PCI EXPRESS 1X combo Firewire 400/800 cards ( VIA -OHCI compliant chipset ) - ST Lab
- 1 year old PCI EXPRESS 1x combo Firewire 400/800 and USB cards ( VIA - OHCI compliant chipset ) - ST Lab

TC konnekt x32 is detected and installed only when it is connected
on the obsolete 8 years old VIA based 32bit PCI card or on the newer
firewire 400- USB combo 32 bit PCI card ( Via OHCI compliant chipset )
from ST Lab.

Koukam, ze je to prast jak uhod :D
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět