Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Sabiani
Příspěvky: 360
Registrován: 25 dub 2013 15:18

Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Sabiani »

Uz tu niekto skusal agregaciu zvukoviek na PC?
U jablka to neni problem ale u PC to ide asi len takto:
Mam NI Komplete 6 a Roland MX-1 a obidve karty maju SPDIF, takze teoreticky by sa ta malo dat.
Otazka je aka bude latencia, jak to bude stabilne, atd..
Bolo by fajn zapojit vsetky syntaky do MX-1 a mat tak zopar dalsich priamych vstupov do DAW.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3247
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od pavlii »

Ano - buď to podporuje ovladač (nativní - což ASIO4ALL není) nebo se to musí řešit HW zapojením. Pak je ale nutné, aby bylo možno ve standardních ovladačích (nelze použít nativní - ASIO) nastavit zdroj synchronizace.

Pokud to nejde, tak se karty nezasynchronizují.

P.

Uživatelský avatar
Sabiani
Příspěvky: 360
Registrován: 25 dub 2013 15:18

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Sabiani »

No NI ma device manager kde si mozes nastavit SPDIF master alebo slave. U MX-1 nevim, nejak som na Roland strankach tuto informaciu nenasiel. Nebude stacit ked toto nastavim priamo na MX-1? Myslim ze sa tam da nastavit iba ze spdif signal bud prijima alebo odosiela + nastavit rovnaky sample rate? No budem to musis skusit sam aby som to otestoval...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22113
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Pytkin »

Sabiani : Treba rozlisovat 2 veci .. a to ze potrebujes pristupovat k obom zvukovkam naraz .. To niektore softy vedia .. A druha vec je , ze tie zvukovky musia byt synchronizovane (=mat spolocne hodiny) .. Pri drahsich mas WordClock .. S tym je to potom izi .. A ked ho nemaju a maju aspon SPDIF , tak kazda normalna zvukovka s SPDIF IN a OUT umoznuje prepnut interne hodiny na clock z SPDIFu .. Takze ich takto zosyncujes (jedna ide z internych hodin a druha je prepnuta na spdif IN) .. A nebudu sa voci sebe rozbiehat ..

Ale musim priznat , ze som prvy krat v zivote vyskusal Agregovany device v MAC OSX a dosral som sa z toho ..

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 194
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od €X•74 »

pytkin: a z coho si sa dosral, z toho ze to funguje ok alebo, ze ti to neslo?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22113
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Pytkin »

Ze to funguje jak vino .. odpojil som roland od zvukovky a len to zosedlo .. vsetko ostalo nastavene .. zapojil som ho a hned to zase nabehlo .. ziadne rebooty .. popici .. zemrel som z toho :)

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 194
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od €X•74 »

jo, tak potom som ta pochopil presne, len som sa chcel uistit :) ja takto isto fungujem.. a to este nehovorim o 64 virtualnych channels co ma OSX a mozes fungovat medzi viacermy DAWmi a roznymi sequencermi.. OSX ma toto fakt vymakane spravene..

hlavne je skvele ak mas vela syntakov co funguju po USB jak zvukovka a vsetky si ich z agregujes a chovaju sa ako jeden device

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od markuc »

Taky jsem se z toho dosral, když jsem takhle zapojil dvě karty při live nahrávání. Hlavně potom při mixu toho živáku, když jsem zjistil, že v některých stopách jsou podivné digitální pazvuky, se kterými nešlo udělat nic. Podotýkám, že se jednalo o dvě identické karty MOTU, který bych ve windows zapojil obě pohodlně za sebe přes firewire a bylo by hotovo. Což Mac neumí. Agregace v OSX je značně nespolehlivá ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22113
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Pytkin »

markuc : preco na macku nejde zapojit dve karty za sebou ? TO je predsa vec MOTU drivera , ci to podporuje .. Ne ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od markuc »

To netuším, ale na Win jdou tři za sebou a na Macu ne ..

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 194
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od €X•74 »

A FW chain nie je nezavysli na OS? Ale je pravda, ze dnesny OSX je strasna sracka, to co s tym spravili, vobec sa cudujem ze na tom nieco ide

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od markuc »

To nevím, ale ty zvukovky nemusí být za sebou na FW, může být každá v jiným portu ..

x.r.a.y.
Příspěvky: 20
Registrován: 08 zář 2016 16:25

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od x.r.a.y. »

Máme na iMacovi (Yosemite, El Capitan a Sierra) tři MOTU eth zvukovky + x synthů přes usb a funguje to bez problému od začátku zapojení (cca dva roky). Na PéCéčku (Win7) jsme měli čtyři zvukovky (2x Edirol 2496 a 2x Tascam US-1600 = synchro WC+S/PDIF) a taky to fungovalo, než se po neurčitým čase, rozhasilo synchro a šlo to... prostě to nešlo. Myslím, že je to určitě jednodušší na jabkách.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22113
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od Pytkin »

markuc : to je ale problem MOTU driverov .. nie OSX/MACu ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 803
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Multiple sound cards cez ASIO4ALL

Příspěvek od markuc »

Hele, tak to je zcela určitě nesmysl. Pokud by bylo možno ty drivery napsat tak, aby šlo řetězit zvukovky za sebe, MOTU by to určitě udělali. Uvědom si, že je to firma, která je orientovaná především na MAC, o tom svědčí i to, že jejich, mimochodem vynikající, Digital Performer byl celý léta jen pro Maca a až teď je i pro Windows. A drivery pro Windows mají vždycky velký zpoždění vůči aktuálnímu OS. O tom jsem se přesvědčil při komunikaci s jejich supportem ohledně driverů pro Win10, který dodnes nejsou .. Pro Mac to prostě takhle nelze.

Odpovědět