NI nebo Focusrite ?

Interní a externí zvuková rozhraní
tr4nc3t0p14

Re: NI nebo Focusrite ?

Příspěvek od tr4nc3t0p14 »

Tiez je uz nejaky ten rocik na trhu... kazdopadne vyzera zaujmavo... :)

hubert

Příspěvek od hubert »

Roland UA55, 1010 a 1610 su skvele karty...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

mne na kartach ako UA55 vadi ze nemaju oddelene ovladanie hlasitosti sluchadiel a line vystupu. pakaren je ze aj ked strcis sluchadla, tak monitory hraju dalej. pre mna velmi otravna vec a kartu diskvalifikuje.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zavisi co clovek robi .. ja si zase neviem predstavit zivot bez nejakeho volume controlera, kde ovladam hlasitost , kde ovladam sluchatka (moje aj umelca) , kde mam talkback atd .. cize nejaky monitor station alebo daco podobne musi lezat na stole .. a vtedy su dake HW ovladace na zvukovke uplne zbytocne ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Kazda karta ma nejake plusy a nejake minusy. Ja som sa len snazil poradit v danej cenovej kategorii spolahlive karty, ktore mi presli rukami a mam ich odskusane. Ked sa budem chce hrabat v tom co sa mi kde nepaci tak v pohode najdem nieco na kazdom vyrobku vo vesmire.

tr4nc3t0p14

takze hubert tu UA55 radis pred US 2x2 ? :

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

azda karta ma nejake plusy a nejake minusy.
toto je jasne. clovek musi najst kartu ktorej minusy mu nevadia.

UR22 nema line in vstup, vsetko ide cez preampy. toto je minus s ktorym prezijem kedze som in-the-box :) pre ineho je to dealbreaker.

hubert

Příspěvek od hubert »

Ak chces dobru kartu a mat zvlast regulaciu sluchadiel a výstupu tak Tascam US 2x2 alebo Presonus iTwo z toho co som tu spominal...Ak ti nevadi ze nemas zvlast regulaciu na sluchadla, tak Roland UA55.

tr4nc3t0p14

tak nakoniec som siel do tej Roland Quad Capture.
spojazdnenie/instalacia bez jedineho problemu behom 5 minut. ovladac paradny stabilny :) ziadne lupance ci praskanie ci uz vo win alebo DAWoch. zvuk je cistejsi.. predsa len to ten nanopatch dzubkal...
Dakujem vsetkym hlavne tebe Hubert

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Zdravím, dokáže Steinberg UR 22 fungovať bez PC len s napájaním cez USB ? Z INPUT 1,2 do LINE OUTPUT keď je MIX nastavený na input. Vďaka

msmucr

Příspěvek od msmucr »

anthea_x píše:Zdravím, dokáže Steinberg UR 22 fungovať bez PC len s napájaním cez USB ? Z INPUT 1,2 do LINE OUTPUT keď je MIX nastavený na input. Vďaka
Nezkoušel jsem konkrétně UR22, ale myslím, že Ti to takhle fungovat nebude. Platí to téměř obecně pro všechny zvukovky napájené z USB.
Např. Focusrite 2i2/2i4 a malé Presonusy potřebují připojení k počítači, aby se rozběhly všechny obvody.
Technický důvod je ten, že zařízení se po zapojení do USB portu musí přihlásit jako low-powered s odběrem do 100mA. Potom proběhne tzv. enumerace a host (PC) si přečte ze zařízení jeho deskriptor, kde je napsaná plná spotřeba, následně poskytne host celý požadovaný proud (do 500mA) a v zařízení se zapnou všechny jeho obvody (např. převodníky, preampy..). Tohle chování je součástí USB standardu.
Tzn. když to zapojíš do nějakého USB nap. zdroje, který sice může dávat pořád 1A, nedojde tam k enumeraci (zařízení si se zdrojem "nepopovídá") a tudíž to nikdy úplně nenaběhne.

Jiná situace je u zvukovek, které jsou od začátku míněny i jako analogový monitor kontroler (např. UR28M, SPL Crimson) nebo vyšších modelů, co mají ext. napájení a dá se u nich uložit nastavení DSP mixu pro samostatný provoz bez počítače (např. Focusrite 6i6 a vyšší, UR44, UR824).

Co jsem nikdy nezkoušel, jsou malé zvukovky, které jsou připojitelné k iPadu (iTrack Solo, UR12), tam je vždy ještě samostatný napájecí konektor, protože iPad s camera connection kitem nikdy nedá plný proud. Jak se to bude finálně chovat bez iPadu je otázka, která záleží na tom, jak je udělaný firmware.

Michal

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Vďaka, toto mi mení plány.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

anthea_x píše:Vďaka, toto mi mení plány.
Btw. před pár dny někdo nabízel UR44 za 5500,-Kč na midi.cz

Michal

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

msmucr píše:
... Jiná situace je u zvukovek, které jsou od začátku míněny i jako analogový monitor kontroler (např. UR28M, SPL Crimson) nebo vyšších modelů, co mají ext. napájení a dá se u nich uložit nastavení DSP mixu pro samostatný provoz bez počítače (např. Focusrite 6i6 a vyšší, UR44, UR824). ...
Jedná s sa o funkciu "Stand-alone" ?

hubert

Příspěvek od hubert »

Ano, vtedy funguje zvukovka ako monitor mix alebo predzosilnovac. Vie takto fungovat viacero zvukoviek vacsinou tych co maju vlastne napajanie okrem USB. Teraz napriklad pouzivam TASCAM US 1608 a ta bez pocitaca funguje ako 8 kanálový preamp. Cize 8 vstupov je natvrdo nasmerovanych na 8 vystupov. Co je dobre je aj to, ze ak mam notas zatvoreny v sleep mode tak zvukovka funguje a vsetko co mam do nej zapojene tak hra do monitorov. Cize ak si chcem len nieco vyskusat, ani nemusim otvarat notas...

Odpovědět