Nová slibná FW zvukovka od MOTU do 20.000,-

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 čer 2006 10:49

tankista: ked chces nosit fw kartu ku kamosom, kup si pcmcia s texasom a pcmcia adapter do pci... je to sice tak o liter a pol a z dva drahsie riesenie, ale mas co si chcel. ak to pravda s tym texasom pojde

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 čer 2006 11:02

Tankista: Mam Asus a6ja notebook je tam vsechno intel a opravdu jsem nezaznamenal ani jeden problem... funguje mi to uplne krasne..
Zkusil bych poridit nejaky lepci FW radic.... zeptal bych s v DISKu co doporucujou...



U toho prebuzeni podlemne bude stacit kdyz budes sledovat vstupni signal v DAW (ableton, cubase). By to melo ukazovat uplne presne kolik do vstupu jde... alespon mne to tak ukazuje...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 čer 2006 10:19

Tak jsem poridil znackovy FW radic Belkin, ktery pouziva TI chipset. Ma dokonce napajeni ze sraku pro hardisky, takze s napejenim karty pres fw by nemel byt nikdy problem... (Tahle firma dodava radice do pocitacu Apple, takze co uz by melo vic chodit s Motu, nez tohle.)

Problemy se zlepsily, uz muzu jet ve vsech rozlisenich. 96 je nadale nepouzitelna, protoze zatez na muj Atlon XP 2800+ i pri nejvyssich latencich je extremni. Pri 48 to uz pouzivat jde, zatez je prakticky stejna jako u me predesle karty Edirol FA-66. Jen mi je divne, ze pri latenci 9ms (vic jak 10 nejsem ochoten akceptovat) a zatezi procesoru na cca 60% uz zacina v audiu praskani atd., to edirol snesl i 90 a vice... !!! Takze to je pro me zklamani.

Dale mam problem s tim, ze z nekterych neprofi aplikacich (jak uz jsem psal nemam zvlastni comp pouze na hudbu) nejde ovladat hlasitost teto karty, je proste konstantni. A vzhledem k tomu, ze dodavany software to tez neumoznuje, nezbyva trapne pidi tlacitko, ktere je fakt blbe umistene (jeste horsi je to sluchatkove, protoze u nej je navic jack od sluchatek a nevim jak vy, ja mam asi misto rukou lopaty, ale fakt mi dela problem ho otocit...) A to nehovorim o tom, ze diky tomu nemam nadale uz moznost tyto aplikace zeslabovat dalkovym ovladacem... Jedna se konkretne napr. BSplayer anebo Fly 2000 TV - jediny ovladac, ktery maka s mou TV kartou...

U TV karty mam dalsi problem, ta sice uz rovnez jede ve vsech frekvencich, ale s pomerne hlasitym praskotem, pouze v 96 je cista. Vzhledem k tomu, ze ale si nedokaze po ovladacich motu sama vyzadat svou frekvenci, je tu otravne prepinani... Kdyz totiz zapnu Ableton, ktery z vyse uvedenych duvodu zateze musim pouzivat ve 48, a pak ho vypnu, tv karta pri pristim zapnuti naskoci taky ve 48, a to praska... musim tedy manualne prepnout v ovladacich motu... po takovem prepnuti a zapnuti tv karty je v ni na na displeji motu podobny lcd jam, jako pred zakoupenim noveho radice a je doprovazen drobnym praskotem...

Takze celkove musim rict, ze jsem pomerne zklaman, prestoze jsem asi uz udelal vse, pro hladky chod, co bylo v myxch silach, a vazzne uvazuji o vraceni teto karty...

(Zvuk, preampy atd. samozrejme super, o tom zadna, ale co je mi to platne...)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2006 12:12

No nic proti, ale já bych prostě profi kartu používal jen v audio aplikacích na muziku - žádný systémový zvuky, TV karta, WinAmp a podobný prkotiny. Na to existují karty SB nebo integrobaný na desce IMHO. Takže takhle by se dost rapidně zvedla jak stabilita systému, tak i všeho okolo a netřeba se zabejvat z mého pohledu ptákovinama, proč mi nejde u BSplayeru pracovat se zvukem. :-)
Námitku, že zvukárna má sakra pracovat vždy a všude neberu :-D asi jsem moc konzervativní, hehe

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 22 čer 2006 12:33

no mna by to paradne nasralo keby zvukovka za 20000 robila taketo problemy, podla toho co pises je to nepouzitelna karta
.... pride mi ale prinajlepsom zvlastne ze sa to chova horsie nez ten edirol..

a pavlii : zvukárna má sakra pracovat vždy a všude! :mrgreen:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2006 12:36

2Solarfall: ale jo :-) já jen, že když jsem si před lety kupoval tu Yamahu a ono mi mrzlo občas nějaká gameska nebo tak, nelaboroval jsem nad tím a začal jí důsledně používat POUZE ve WL a Cubase - takže jako tester v tomhle směru naprd, ale žádný problémy jsem nikdy se systémem neměl :-)

P.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 čer 2006 12:45

Tu uz nezostava asi nic ine iba dufat ze MOTU spravia nove opravene ovladace a to coskoro.
Rozmyslal som nad touto kartou, ale asi som dorozmyslal :(

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 čer 2006 13:19

pavlii píše:No nic proti, ale já bych prostě profi kartu používal jen v audio aplikacích na muziku - žádný systémový zvuky, TV karta, WinAmp a podobný prkotiny. Na to existují karty SB nebo integrobaný na desce IMHO. Takže takhle by se dost rapidně zvedla jak stabilita systému, tak i všeho okolo a netřeba se zabejvat z mého pohledu ptákovinama, proč mi nejde u BSplayeru pracovat se zvukem. :-)
Námitku, že zvukárna má sakra pracovat vždy a všude neberu :-D asi jsem moc konzervativní, hehe

P.
To bych ale musel mit bud 2 kompy anebo pripojeny 2je bedny nebo 2 zesiky a porad prepinat na kompu defaultni zvukovku v systemu... Tak to sorry, ale to ani nahodou, na to nemam bud chechtaky (1. pripad) anebo se mi to prici (2. pripad) a hodim radsi cely vybaveni do bazaru a za usetrene penize kopim nejlepsi baskytaru na svete, na kterou si v usetrenem case krasne zahraju...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2006 13:35

2tankista: v poho - já jsem sice tvůj příspěvek použil jako odrazový můstek, ale klídek ;-) já mám do SB připojený normálka PC bedny, Yamahou krmím mixpult a monitory. V mém případě občas přepojuji (jak jinak než růčo) výstup ze SB do jedný šavle na mixáku.... Ale pryč od toho - já chtěl akorát podotknout, že za svou osobu by mě zajímalo akurát jestli ta zvukovka fachá bez problémů v Cubase a WaveLabu - problémy ve Win prostředí by mě nijak nedokázaly rozhodit. Ale nebyl to útok ani v nejmenším!! :-)

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 čer 2006 13:46

Tankista: Kontaktuj prodejce a jestli ti nepomuzou vyresit tyhle problemy, tak bych ji vymenil z a jinou... jestli ji mas z disku tak to urcite pujde...

Jinak jak jsem uz rikal: jsem s ni naprosto spokojenej a zadnej problem s ni nemam zvukovka prehrava vsechno jak z ruznejch playeru tak z DAW a to na jakych chci hodinach.. Jasny je ze na 96khz bude cpu 2x zatizene...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 čer 2006 14:02

pavlii: neboj, ja to jako utok neberu ani v nejmensim. vsak se tu nebavime o tom, zda je lepsi sw nebo hw, porp. na kolika bpm je lepsi delat muziku, ne? Od toho tu maj borci uz nekolik jinych auditek...

ekeaze: furt vaham, ale lehce nervoznim, 14 denni lhuta mi uz vyprchava, casu na testovani a rozmysleni je malo, mam zrovna jeste honicku v praci, takze ted ani nespim, abych procet ty diskuze o UltraLite po webu a vsechno to ozkousel... :-( Ona totiz neni zadna dalsi volba, FireFace 400,- Multiface? Oboje vyznamne drazsi sranda (Kdyz to chci prenaset, tak budu u Multi potrebovat jeste 2 karty..., Fireface navic jeste neni, kdo mi zaruci, ze nebude mit taky problemy..)

Kdyz to vemu kolem a kolem, tak se asi musim smirit s tim, ze idealni neni nic, ani v tyhle cenovy relaci. Pokud tomu casem malinko upgrejdnou ovladace, tak vlastne proc ne... Maly knofliky se daj vydrzet, i kdyz je to otrava... Skoda, ze tomu neudelali SW ovladani (treba taky casem). TV kartu muzu zkusit koupit jinou (beztak bude brzo digital, a je to mene problematicka vymena, nez jinou poloprofi zvukovku...) Este kdybych tak rozchodil ty ruzny playery, jako ty... NEVIM, SAKRYS,NEVIM, a cas bezi...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 čer 2006 14:22

tankista:
Mě u E-MU pomohli DX drivery, měl jsem podobnej problém (WinAmp, Games a sampl frekvence). Ale není to zas FW, tak to nebudem srovnávat...
BTW: Co máš za basu (taky pleju)...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 čer 2006 14:26

inak je tu este moznost naroutovat onboard zvuknu do motu cez spdif... hlasitost vo win aplikaciach pojde ovladat cez mixer onboardu a kvalita zvuku neutrpi... tak aby sa aj pavlii nazral aj koza ostala cela :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2006 14:35

2kexik: hehehe, naozaj skvele si to povedal - raz aj ja som mal takisto stejnů myšlienku :-) hehe - takže SB AWE64 Gold mám naroutovanou přes S/PDIF do té Yamahy a jako nástroj pro SF banky je to paráda, na kterou si vůbec nemůžu ztěžovat :-)

Kdo by mi chtěl dát krátkou lekci ve slovenštině, budu od 24.6. do 30.6. ve Velkém Medere v termálkách :-)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 čer 2006 14:45

2kexik: to je zajimave reseni :-)) Ovsem nejsem si jisty, jestli mam na onboard zvukovce spdif...

delay: jak to myslis, ze to vyresily DX drivery? Mmch: basu mam klasickou 4ku Cort, takova stredni trida, mam na ni delenej midi snimac a k tomu Axon AX 100 prevodnik. S midi prevodnikama jsem si ale uzil snad jeste vetsi legraci nez s touto zvukovkou... Nakonec jsem zjistil, ze s basou vlastne poradne nefunguje zadnej, a ze je lespi a mozna i jednoduzsi se naucit hrat na piano. Takze do budoucna to harampani hodlam vymenit za javor/topol sendwitch made by Jurkovic ala Jazzbass

Odpovědět