Nová zvuková karta do 10.000,-

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 12:05

najlepsie softverove firmy su belgicke :mrgreen:

N.D.
Příspěvky: 11
Registrován: 30 bře 2006 13:16

Příspěvek od N.D. » 31 bře 2006 12:13

kexik: A ktoré?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 14:57

N.D. : imageline predsa :) (je to taky sukromny vtipek, vyrabaju fruity loops, ktorych som fanaticky pouzivatel)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2006 16:14

N.D : tak ako hovori kexik .. Skusenosti s Audiophile 192 nemam .. Ma oproti 2496 lepsie prevodniky (papierovo) a dakto (matucha?) tu pisal ze zvuk je podla neho horsi ako 2496 .. Takze na tvojom mieste by som siel do Audiophile 2496 .. K tomu ten protools Mpowered ..

K tomu protools .. Ja ho moc nepoznam .. par krat som s nim robil .. nemal som pocit ze mi nieco vadi .. celkom prehladne .. to logic je pre mna totalne neprehladny .. mne vyhovuje steinberg (to je tym ze ho poznam skoro 20 rokov) .. Ked ale hovoris ze robis s VSTi hlavne .. Tak si pozri ako je na tom protools s podporou VSTi a vobec VST (efekty atd .. ) Viem ze na efekty ma PT platformu RTAS .. co by nemusl byt problem .. vacsina efktov je aj v tomto formate . neviem ako instrumenty .. ProTools ma jednu velku nezanedbatelnu vyhodu .. Si kompatibilny so svetovym standardom.. Jednak si lahko schopny robit v hocktorom velkom studiu .. Jedna si s tym studiom projektovo kompatibilny ..

Ja by som to zhrnul .. Ak ti nevyhovuje steinberg .. Logic sa neda na PC .. Tak Protools je jedna z moznosti .. Ak ti vyhovuje .. Kup si Audiophiele 2496 .. Je to vyborna karta .. Ma stereo analogovy vstup a vystup (na nahravanie a monitorin) .. Ma digitalny vstup a vystup (na pripojenie digitalnych zariadeni) a MIDI vstup / vystup (midi keyboard , sync .. ) .. Proste kompletna vybava na vsetko co potrebujes .. Kvalita je absolutne vyhovujuca .. A stoji par korun.. Ja si dobre pamatam ako som ju pred par rokmi kupoval kamaratovi kupoval za 10.000 .. dnes stoji 4 ..
Vzdy sa po nejakom case mozes rozhodnut a kupit nieco lepsie .. tam ale moc neni na vyber .. Tak DELTA 1010 (nie LT) , alevo niektoru FW .. Poshook ale signalizuje dost velke problemy s FW410 .. Takze tam by som bol opatrny ..

Okrem teda spominanych softwarov mas moznost Samplitude , Ableton Live, Sonar.. Tam uz je na zvazenie aky HW pouzit .. Tam uz sa da ist do niektorej EMU .. Alebo ja teda mam absolutne najlepsie skusenosti (aj vacsina ludi z okolia to potvrdzuje ) s RME kartami . Tam uz by ale bolo treba sa zamysliet nad cenami .. kolko chces do toho investovat ..

Aha .. kokot som .. precita som si tvoj prvy prispevok .. a hned teda je jasne co chces .. karta do 10.000 .. Protools alebo Cubase SL ..
Takze .. Zavisi skorej od softwaru .. napred sa rozhodni asi tam .. Aj protools .. nevahaj a Audiophile 2496 .. Radsej si za usetrene peniaze kup monitory , alebo aspon dobre sluchatka .. Ak Cubase .. Tak do 10 sa s RME asi nezmestime .. Takze mozno EMU .. S tym nemam skusenosti ale EMU uz jednu kartu robilo a zle dopadla .. Neni mi ta firma sympaticka .. Ja by som aj v pripade Cubase osobne asi kupil ten Audiophile 2496 .. To je lacna karta .. ked za rok zistis , ze chces nejaku inu , tak audiophilku predas a rozhodne na nej tak vela nestratis .. Ako START je to dobra investicia ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 dub 2006 16:30

No a co Esi Juli@? Co rikas, Pytkine?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2006 16:44

Cyril : neviem .. ESi som nikdy nemal nic v rukach .. Cize moje veskere susenosti = 0

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 01 dub 2006 16:59

N.D.
Asi bych taky doporucil M-Audio 2496.
Je to levne- necele tri tisice a pry stabilni.
Stabilita je absolutene nejdulezitejsi v tehle cenove tride. Zazraky v kvalite rozhodne necekej nikde! Ale bude na tvorbu a slusne zvukove vysledky stacit.
Pro zacatek a rozjezd a pochopeni spousty veci je to dobra karta. A az ti vsechny veci dojdou pri dalsi praci s cubase nebo s protools , tak sam pochopis jakou presne profi kartu (za 15,20,50,tacu) potrebujes. Kolik vystupu a konkretni vybaveni a specifika atd.

N.D.
Příspěvky: 11
Registrován: 30 bře 2006 13:16

Příspěvek od N.D. » 02 dub 2006 11:12

Díky moc Pytkinovi a Martinovi. Rozhodl jsem se pro Audiophile 2496. A zřejmě pro Cubase SL :-), abych to moc nelámal přes koleno. Díly moc.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 dub 2006 11:21

2N.D.: Rozhodol si sa velmi dobre. mimochodom ja pouzivam Cubase SE3 (pozor nemylit si s LE) a nejako nemienim zatial kupit upgrade na SL3 (to len tak na okraj, ak chces usetrit nemale prachy a pritom mat kvalitny soft).

N.D.
Příspěvky: 11
Registrován: 30 bře 2006 13:16

Příspěvek od N.D. » 02 dub 2006 11:32

dano: Jaký je rozdíl mezi SE3 a SL?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 dub 2006 11:37

N.D. píše:dano: Jaký je rozdíl mezi SE3 a SL?
Na stranke Steinberg sa dozvies uplne podrobne rozdiely medzi SE3/SL3/SX3. Ja ti poviem len tolko, ze pokial si robis home studio, tak vsetko, co spravis na SL3 spravis aj na SE3 po vacsine rovnakymi funkciami a v pripade ze tam nebudu to spravis viacerymi krokmi a obides to... A tych usetrenych 10 tacov radsej oplieskaj inde.... Ja som mal najskor v plane co najrychlejsie kupit upgrade na SL3, no akosi ma k tomu stale nic nenuti:-)

N.D.
Příspěvky: 11
Registrován: 30 bře 2006 13:16

Příspěvek od N.D. » 02 dub 2006 11:42

Prostuduji to, díkes!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2006 12:32

N.D. to je fakt .. za 10 litrov si mozes kupit trebars daky VST instrument .. Pises ze chces vseto legalne .. Trebars Steinberg VST I Collection za 6000 Sk:

Balík obsahuje 5 VST nástrojov: Groove Agent SE virtual drummer, The Grand SE piano module, D?cota SE analog modelling/FM synthesizer, Virtual Guitarist Electric Edition SE a ALion SE virtual sampler za super cenu.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 dub 2006 12:46

Pytkin: To je super pack a teraz mi napadlo ze existuje aj pack Studio Case za 9600Sk, v ktorom je:

Cubase SE 3 (Audio/MIDI sequencer - 48 stôp, VST, VSTi, ASIO, atď.)
Groove Agent SE (drumm machine)
HALion SE (sampler)
The Grand (piano)
D'Cota SE (analogsynth)
Virtual Guitarist Electric Edition SE (elektrická gitara)
Virtual Bassist SE (basgitarista)

Mimochodom by ma zaujimalo v com su tie VSTi okresane...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2006 13:14

dano : jo .. ten Studio Case je vlastne este vyhodnejsi :) ja by som sa nebal okliestenych verzii .. Vzdy je to lepsie ako nic ..

Odpovědět