Odesla mi zvukovka

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Odesla mi zvukovka

Příspěvek od Ondra P. » 25 úno 2006 12:47

Zdravim... Nedavno jsem si koupil novej notebook ASUS A6Ja. Dnes rano jsem zjistil ze slysim nejake ruch v audio signalu ze zvukovky ESI quatafire610. Bylo mi to fak divny protoze pred ASUSEm jsem mel Toshibu notebook a tam byl signal naprosto cisty. Tak jsem odpojil napajeni notebboku ze site a hle kdyz to jelo na baterky tak jsem zadnej ruch neslysel. Parkrat jsem napajeni u notebooku vypojil a zapojil a co se stalo.... Zvukovka prestala uplne fungovat. Sice ukazuje ze do ni leze elektrika ale nereaguje na propojeni prez Firewire (zkousel jem ji pripojit i k jinymu PC a je proste mrtva). Nemuze to byt nahodou tim z ASUS ma nejeke problemy s napajenim a zvukovku odpalil. Nedavno jsem slysel neco takoveho jako ze do USB portu odvadi vic elektriky a ze pak vydrzi min dlouho, kdyz jede na baterky.... Navic jsem slysel ty ruchy v audio ignalu i kdyz byla zvukovak vypnuta. to zanmena ze do firewire portu musi neco list co tam nepatri.. No kdyby jste nkdo mel nejake informace o tom ASUSU A6Ja tak bych byl stastnej. Nerad bych koupil novou zvukovku a stalo se to znovu...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 úno 2006 14:07

... mmno to nevim, ale co tak mam zkusenost tak u FW se stava ze kdyz dojde ke spatny shode okolnosti pri zapojovani (proste se nejdriv spoji urcitej drat driv nez jinej) tak odchazej FW radice v tech zvukovkach. Pokud vim tak se to specielne stava u TASCAM FW1884 a u toho FW rozhrani pro DM24 ale co jsem cet v SOS kde o tom vysel krasnej clanek tak je to obecnej problem (esli chces tak ten clanek nekde najdu).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 25 úno 2006 15:49

Dik moc... na 100% ve zvukovce odesel ten FW radic.. no co nadelam...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 úno 2006 16:15

Ten clanek je tady (jestli mate nekdo pristup k SOS): http://www.soundonsound.com/sos/oct05/a ... sician.htm

mj. se tam pise (doufam, ze me pro kratkej uryvek nebude nikdo zalovat ;-] ):

M Audio and Tascam both recommend that all Firewire connections and disconnections be made with the power to both the device and the computer switched off, and while Edirol maintain that their interfaces can be hot-plugged, they still prefer that you avoid doing it regularly, 'just in case'. Firewire peripherals that have their own mains power supplies should normally be treated in the same way: plug them into your computer's Firewire port, then switch them on, then switch on your computer. However, there may be exceptions, so always follow any attachment and power-up advice given by the peripheral manufacturer.

Ok, tak volny preklad:

MAudio i Tascam doporucuji pripojovat i odpojovat fireware zarizeni ve vypnutem stavu vsech zucastnenych zarizeni i pocitace, zatimco Edirol deklaruje ze jejich zarizeni muze byt pri/od-pojovano za behu, nicmene nedoporucuji to delat pravidelne - jen pokud je to nutne. Pripojeni FW zarizeni, ktera maji vestavene napajeci zdroje, lze osetrit stejnym zpusobem, tedy pripojit je k FW portu pocitace, pak zapnout zarizeni a nakonec zapnout pocitac. Nicmene i tady mohou existovat vyjimky, kazdopacne byste meli dodrzovat rady a doporuceni popsane vyrobcem zarizeni.
Naposledy upravil(a) safa dne 25 úno 2006 22:02, celkem upraveno 3 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 25 úno 2006 16:50

tosouveci, mam taky kvatafirku... pochopil jsem spravne ze kdyz jeji vypinac necham forever v poloze "on" taxe nic nemuze stat???

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 25 úno 2006 17:40

jeste bych se chtel zeptat k tomu napajeni notebooka... kdyz jsem mel jeste funkcni tu quatafire zvukovku tak mi delala hrozny ruchy do audio signalu.. po vytazeni napajeni z notebooka vse zmizelo... zajimlo by mne jak mohlo napajeni z notebooka rusit signal na firewire zvukovce ktera ma napjeni svoje....
Tet mi to sami dela i v interni zvukovce, ale to tak ze je to naprosto nepouzitelny... hlavne nejvic kdyz notebook pracuje z diskem (disk jsem do nej daval jiny, takze neni original co tam byl, ale je od stejny firmy ale rychlejsi)
Zdej zvukova ukazka :
RUCH

Myslite ze to muze byt spatny zdrojem co ma notebook?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 25 úno 2006 18:01

ekeaze: dobry track:)
safa: nejak mi nejde prelozit ten vynatek z clanecku, jen me zajima jestli jsem to s tím power buttonem pochopil správně

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 25 úno 2006 18:27

Fractal :D

Takze jsem zjistli ze neni problem v notebooku, no proste kdyz zapojim audio signal z notebooku primo do zesilovace tak signal je naprosto cisty... a jakmile to jde prez mix tak to bzuci, ale mix je v naprostym proadku HW syntaky maj uplne cistej zvuk.
Tak mne napadlo jestli to neni zemenim, protoze kdyz vemu kabel zapojim ho do mixu a sahnu na Jacku na hrot (tip) tak se ozve hrozny huceni a bzuceni a jakmile sahnu na kovovou konstrukci mixu tak vse zmizi....

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 25 úno 2006 19:16

ekeaze. Nemal si nahodou ku tej zvukovke pripojene nejake zariadenie, ktore bolo napajane z elektrickej siete ? nejake klavesy, alebo nieco podobne.
Ja som mal nieco podobne v robote... sice je to z uplne ineho sudka.. ale ked som mal ustrednu a telefon spojeny s notebookom ktory bol na zdroji tak mi to robilo rozne ruchy...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 25 úno 2006 20:45

ekeaze: no takze ted uz je fse fpoho?

nekdy dela bordel i prodluzka, je lepsi koupit tu co usmernuje prekmity a ma pojistku

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 25 úno 2006 20:54

no zvukovka je vhaji... tam odesel urcite ten FW radic... urcite to mohlo byt tim co sem psal safa... (anglicky taky moc neumim).

Problem je v tom ze ten ruch tu mam furt... a to mi cely studio jede prez UPSku... nekde jsem slysel ze u nejakejch notebooku dela problem zemneni...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 úno 2006 21:16

ekeaze píše: Myslite ze to muze byt spatny zdrojem co ma notebook?
... presne tak .. uz jsem se s tim setkal ze zdroj k NTB delal se zvukem divy ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 25 úno 2006 23:09

Zem ma furt zalubom robit problemy... svinucha hnusna.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 26 úno 2006 09:54

presne tak... Zemneni jedno..... Sem si udelal prodluzovacku, kde jsem odstrihnul zemneni, pripojil k notebooku a vse je jak ma byt.... :D

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 26 úno 2006 11:53

proboha..... (ano dela se to tak casto) nezapomen si ji poradne oznacit abys ji pak nepouzil na neco jineho kde by chybejici zem mohla delat problemy v extremu zabijet.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Odpovědět