Ovladače ECHO AudioFire 12

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Bobo1
Příspěvky: 3
Registrován: 05 dub 2018 04:02

Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od Bobo1 » 05 dub 2018 04:34

Ahoj!
Pár let vlastním FireWire zvukovku Echo AudioFire 12. Se zánikem XPček nastal problém, protože s ovladači deklarovanými přímo na https://echoaudio.com/pages/windows-drivers se mi ji nedaří rozjet ani na W7 ani na W10. U těch desítek bych to ještě pochopil, výrobce ukončil podporu na W8. Po připojení PC zvukovku normálně detekuje, vyžádá si ovladače, instalace proběhne bez problémů, ve správci zařízení je řádně nainstalovaná. Záznamový software, (používám Cubase, kvůli MIDI editacím kláves, Audition 3.0 a CS6), ji už ale buď nenajde nebo hlásí absenci ASIO ovladačů, které jsou přitom součástí instalace. Nejde spustit ani MIX Console. Na starém PC byla navíc vidět i v nastavení zvuků, dala se nastavit jako výchozí prostředek. Pod W7 ani W10 už vidět není. Zkoušel jsem to rozběhat i na jiných PC, ale všude se to projevuje stejně. Vím, že dnes už tato karta patří k těm starším, ale fungovala bezvadně a taky nebyla zrovna nejlevnější. Ještě mě napadá - staré PC mělo FireWire rozhraní integrované na desce (ASUS P5W DH DeLuxe), PC na kterých jsem to zkoušel, mají FireWire jako PCI-E karty... Netušíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes?

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 265
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Re: Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 09 dub 2018 17:49

Ahoj - AudioFire 4 funguje na W7(64) i Win 10 bez problemu (Cubase a Studio One 3) - externi FW radic(neni to TI) v PCI .... mel jsem ji jako rezervu .... treba to ma s necim konflikt .....treba to nema rado PCIe ale jen PCI .....

Bobo1
Příspěvky: 3
Registrován: 05 dub 2018 04:02

Re: Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od Bobo1 » 09 dub 2018 18:47

Jo, na tom by mohlo něco být. To mě nenapadlo. Díky za radu. Zkusím to.

Bobo1
Příspěvky: 3
Registrován: 05 dub 2018 04:02

Re: Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od Bobo1 » 14 dub 2018 20:28

Tak, nevím. Zkusil jsem vyměnit PCIe řadič za PCI (mám starší v rezervě) a po reinstalaci se to chová úplně stejně. Takže v PCIe - PCI to asi není. Pokud ti to fungovalo, můžeš prosím poslat návod, jak jsi to rozběhal? Jsem trošku v koncích...

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 265
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Re: Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 05 kvě 2018 21:02

Ahoj -omlouvam se ale moc tu nejsem posledni dobou....hele zitra to otestuji .... ,mam Ryzna CPU... MB...nevim ale mam v ni PCI ve ktere je zavesena RME .. tak to vytahnu a strcim tam PCI FW radic ..nainstaluji ECHO Audio ovladace ...pripojim prevodnik a napisu ti zda to bezi nebo ne ...Win 10 pro 64bit.....ve starem PC to bezelo ..... v pripade ze to pobezi ti muzu poslat moji PCI FW kartu nebo i ten prevodnik aby si to otestoval na svem HW ....zda to neni treba prevodnikem ...
Naposledy upravil(a) synth_synth_synth_synth dne 05 kvě 2018 21:06, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 756
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Ovladače ECHO AudioFire 12

Příspěvek od nixx » 07 kvě 2018 08:39

Zkusil bych pro jistotu i jiný FW kabel.

Odpovědět