PCMCIA zvukovka

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

PCMCIA zvukovka

Příspěvek od bokonon » 21 pro 2006 13:56

ahoj, shanim zvukovku do T60 thinkpadu do pcmcia ale neni toho moc na vyber. hledam neco v cene a kvalite m-audia transit (tu mam jako druhou v rukavu) ... pro pcmcia jsem narazil pouze na audigy 2 (nechci) nebo pak echo indigo (ale to je uz trosku drazsi). potrebuju to na poslech hudby a pripadne praci v sonaru (staci 1 vstup). zatim mam sennheisery PX100, uvazuju nad studiovymi monitory. diky za pripadnou radu.

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 21 pro 2006 14:54

To bych si radši koupil Audiophile do USB nebo do Firewire a nebo tohle -

http://shop.audiopro.cz/katalog/e-mu/1616M.htm

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: PCMCIA zvukovka

Příspěvek od Tudy » 21 pro 2006 15:18

bokonon píše:...staci 1 vstup...
...uvazuju nad studiovymi monitory..
Potom skutečně Echo Indigo IO (1 stereo vstup/ 1 stereo výstup včetně sluchátkového "zesíku")
Navíc nezabere moc místa kolem notebooku (narozdíl od Soundblasteru)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 10 led 2007 22:07

a zlepsi se mi podstatneji zvuk s echo indigo i na sennheiserech px100 oproti intel high definition audio integrovane zvukovce? .. ptam se abych vedel, jestli tu zvukarnu nekoupit az pak s tema st. monitorama.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 11 led 2007 00:17

obavam se, ze zmenu ani moc nepoznas.
IHDA skocili s kvalitou hodne kupredu.
musim rict - z vlastni zkusenosti, ze levna rada m-audio do 7tisic je zvukove o nicem .
daleko lepe jsou na tom echo s emu
pokud by si chtel slyset "nepatrny" rozdil , musel by si jit minimalne do echo fire2 , 1616m




k latenci
pokud nainstalujes asio for all
www.asio4all.com , dostanes se na stejnou latenci jako s m-audio, echo atd

ma ten tvuj pad spdif ?
(vetsinou je to kombo konektor ve sluchatkovem vystupu)

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 18 lis 2007 11:23

spdif asi nema, rad bych se zeptal jeste k echo indigo na ten vstup. je vhodný na mikrofon? nebo je to jedno?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 lis 2007 11:27

SPDIF nemá a pokud vím, tak má jeden linkový stereo-vstup (a jeden stereo-výstup). Takže to není jedno a budeš potřebovat ještě mikrof. preamp.

Více o kartě zde: http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,29 (nutno okopírovat celý odkaz)
Naposledy upravil(a) Tudy dne 18 lis 2007 13:30, celkem upraveno 1 x.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 18 lis 2007 12:04

aha, a co m-audio audiophile firewire? ten ma spdif, da se na tutu kartu pripojit mikrofon bez preampu?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 lis 2007 12:56

bokonon píše:aha, a co m-audio audiophile firewire? ten ma spdif, da se na tutu kartu pripojit mikrofon bez preampu?
Nedá a za ty peníze ta karta vůbec nestojí.
Co takhle e-mu 0202 nebo 0404 do USB?

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 18 lis 2007 13:12

jj ty vypadaji slusne :P diky

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 18 lis 2007 13:32

jedna otazecka, divam se E-MU 0202 a pry nema Phantom, nevim co to je, neni to prave preamp na mic? ... potrebuju zvukovku, co ma sluchatkovy prezesilovac a mikrofonovy preamp. moc se nevyznam co se tyce techniky. delat na tom chci v sonaru, pouzivat sluchatka a nahravat mikraky.

edit, fantom je napajeni pro kondenzatorove mikraky?
Naposledy upravil(a) bokonon dne 18 lis 2007 13:35, celkem upraveno 1 x.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 lis 2007 13:34

Tak to spíš tu 0404.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 lis 2007 13:34

Bokonom: Phantom je napájení 48V pro kondenzátorové mikrofony.
Než ale položíš další takovou základní otázku, zadej požadovaný výraz, kterému nerozumíš do hledání...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 lis 2007 15:54

MMno pokud potrebujes Phantom tak bud 0404USB a nebo se k 0202 da dokoupit phantomovy napajec (Behringer PS400). Spis bych videl problem v tom, ze 0202 ma jen jeden mikrofnni vstup (ten druhej je jen linkovej) takze pokud chces nahravat dvojickou mikrofonu tak by to chtelo 0404USB. Nebo samozrejme pouzit ext. mikrofonni pream coz ti resi jak phantomy tak dva kvalitni mic predzesilovace. Je to pravda zase investice navic, na druhou stranu je to investice kterou nemusis udelat hned nebo dokonce vubec, pokud to nebudes potrebovat. Krome toho je 0202 levnejsi.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět