Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim
Re: Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim
Vypadá dost hezky, za ty peníze. Zajímalo by mě, co tam mají za verzi Envy čipsetu, že to umí 10 I/O a k tomu přehrávat 192kHz. 2x MIDI je taky fajn. Ale uvědom si, že v tom racku jsou jenom konektory, vlastní pajšl s převodníky je na PCI kartě. Furt je to ale nesrovnatelně lepší než delta 1010LT od M-audio.Cyril píše:Budu kupovat zvukovku, poradte mi, prosim... Uvazuju o ESI ESP1010
Taky vynikající karta. Oproti té ESP1010 to má lepší převodníky a navíc tentokrát už jsou opravdu v té externí krabici. Ale zase tam nejsou ty preampy, 192kHz přehrávání (to tě asi trápit nebude), jenom 1x MIDI I/O a trošku chudší výbava na konektory.Co treba M-audio Delta 1010 (rack)?
Rozhodni si sám, jestli ti cenový rozdíl kolem 4000 CZK za to stojí. Pokud chceš něco s hodně vstupama kolem desítky, tak tyhle dvě jsou asi to nejlepší, co můžeš za svoje peníze dostat. Za víc peněz je možností víc v podobně RME, echo a E-MU (a dalších), což určitě sám dobře víš.
Kde jsi to vyčetl? Já z těch jejich materiálů vidím akorát to, že ten čip jede interně na linuxu (nikde to sice nepíšou natvrdo, ale z toho SDK je to jasné), ale na zdrojáky ovladačů jsem tam nenarazil. Ono je to teda asi jedno, hlavně že jsou specifikace.kexik píše:konnekt 8
su to prve zvukny s dice II chipom od alesisu. vyrobca chipu licencuje zdrojaky ovladaca pod GNU, takze je to mozno buduci standard v homerecordingu
M-AUDIO DELTA 1010
Tam by ti časem mohlo vadit, že nemá optiku a už jí nijak do budoucna nerozšíříš (ESP 1010 má jen optical out).
líbí se mi:
TC Electronic KONNEKT 24D (výhoda FW / nevýhoda 4 analog in/out)
E-MU 1820M (nejotevřenější systém)
EDIROL FA-101 (výhoda FW) - PLS, vysvětlí někdo, proč má optiku in/out, ale jen pro 2 kanály (9 a 10) - mate mě to jen proto, že namísto RCA Cinche S/PDIF je FA-101 opatřena optical konektory?
Řeším teď podobnou věc, takže se zapojuji do diskuze... Potřebuji buď rozšířit E-MU 1212m nebo ji prodat. A protože plánuji nové PC,
musím si položit zásadní otázku: Jakej M-Board? PCI nebo novější PCI-E?
Od toho se odvíjí další volba zvukovky...
Tam by ti časem mohlo vadit, že nemá optiku a už jí nijak do budoucna nerozšíříš (ESP 1010 má jen optical out).
líbí se mi:
TC Electronic KONNEKT 24D (výhoda FW / nevýhoda 4 analog in/out)
E-MU 1820M (nejotevřenější systém)
EDIROL FA-101 (výhoda FW) - PLS, vysvětlí někdo, proč má optiku in/out, ale jen pro 2 kanály (9 a 10) - mate mě to jen proto, že namísto RCA Cinche S/PDIF je FA-101 opatřena optical konektory?

Řeším teď podobnou věc, takže se zapojuji do diskuze... Potřebuji buď rozšířit E-MU 1212m nebo ji prodat. A protože plánuji nové PC,
musím si položit zásadní otázku: Jakej M-Board? PCI nebo novější PCI-E?
Od toho se odvíjí další volba zvukovky...
Sorry, já to zvažoval, ale protože se to nakonec týká hlavně tý zvukovky, s rozdílem, že mám hranici 15.000 Kč... Přeci můžem řešit, jestili bude lepší PCI nebo PCI-E nebo FW... Jestli máte teda jinej názor, tak já založím NEW TOPIC
. Ale pochybuji, že by to Cyrila nezajímalo...

Naposledy upravil(a) delay dne 13 črc 2006 09:31, celkem upraveno 1 x.
Re: Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim
ESI EST1010 je přímý nástupce C-portu od STAudia (kterou mám k největší spokojenosti doma už asi tři roky) a převodníky má samozřejmě v racku, ne na PCI kartě.Ctirad píše:Vypadá dost hezky, za ty peníze. Zajímalo by mě, co tam mají za verzi Envy čipsetu, že to umí 10 I/O a k tomu přehrávat 192kHz. 2x MIDI je taky fajn. Ale uvědom si, že v tom racku jsou jenom konektory, vlastní pajšl s převodníky je na PCI kartě. Furt je to ale nesrovnatelně lepší než delta 1010LT od M-audio.Cyril píše:Budu kupovat zvukovku, poradte mi, prosim... Uvazuju o ESI ESP1010
...hmm, i když jak na to koukám, tak u ESI si jistej nejsem. C-port je ale externí 100%.
mozem len potvrdit. mal som Deltu 66 a bola to rozpravka. latencie blizke nule, bezproblemovost, minimalna zataz CPU atd. Drivery od M-Audio su na PCi zvukarne urcite jedny z najlepsich, co sa o vacsine konkurencie povedat neda.
rovnako ak porovnavam predoslu m-audio FW410 a trerajsiu Emu 1212m tak v driveroch dostane Emu pekne na rit, pretoze ma horsie latencie, viditelne vyssiu zataz CPU a nez som ju akotak rozchodil, myslel som, ze chytim zopar infarktov
rovnako ak porovnavam predoslu m-audio FW410 a trerajsiu Emu 1212m tak v driveroch dostane Emu pekne na rit, pretoze ma horsie latencie, viditelne vyssiu zataz CPU a nez som ju akotak rozchodil, myslel som, ze chytim zopar infarktov
na strankach wavefrontu, co je byvala chip sekcia alesisu. a tiez na reporte z NAMM 2005, kde bol dice II uvedeny. su to pomerne zname veciCtirad píše:Kde jsi to vyčetl? Já z těch jejich materiálů vidím akorát to, že ten čip jede interně na linuxu (nikde to sice nepíšou natvrdo, ale z toho SDK je to jasné), ale na zdrojáky ovladačů jsem tam nenarazil. Ono je to teda asi jedno, hlavně že jsou specifikace.kexik píše:konnekt 8
su to prve zvukny s dice II chipom od alesisu. vyrobca chipu licencuje zdrojaky ovladaca pod GNU, takze je to mozno buduci standard v homerecordingu :)