Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim

Interní a externí zvuková rozhraní
onehalph

Příspěvek od onehalph »

zdaji se mi zajimave ty dve zvukovky od TC electronics - ta s mensi vybavou je pod 10k

Cyril

Příspěvek od Cyril »

onehalph: vis typ/oznaceni?

kexik

Příspěvek od kexik »

konnekt 8

su to prve zvukny s dice II chipom od alesisu. vyrobca chipu licencuje zdrojaky ovladaca pod GNU, takze je to mozno buduci standard v homerecordingu :)

Ctirad

Re: Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim

Příspěvek od Ctirad »

Cyril píše:Budu kupovat zvukovku, poradte mi, prosim... Uvazuju o ESI ESP1010
Vypadá dost hezky, za ty peníze. Zajímalo by mě, co tam mají za verzi Envy čipsetu, že to umí 10 I/O a k tomu přehrávat 192kHz. 2x MIDI je taky fajn. Ale uvědom si, že v tom racku jsou jenom konektory, vlastní pajšl s převodníky je na PCI kartě. Furt je to ale nesrovnatelně lepší než delta 1010LT od M-audio.
Co treba M-audio Delta 1010 (rack)?
Taky vynikající karta. Oproti té ESP1010 to má lepší převodníky a navíc tentokrát už jsou opravdu v té externí krabici. Ale zase tam nejsou ty preampy, 192kHz přehrávání (to tě asi trápit nebude), jenom 1x MIDI I/O a trošku chudší výbava na konektory.

Rozhodni si sám, jestli ti cenový rozdíl kolem 4000 CZK za to stojí. Pokud chceš něco s hodně vstupama kolem desítky, tak tyhle dvě jsou asi to nejlepší, co můžeš za svoje peníze dostat. Za víc peněz je možností víc v podobně RME, echo a E-MU (a dalších), což určitě sám dobře víš.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:konnekt 8

su to prve zvukny s dice II chipom od alesisu. vyrobca chipu licencuje zdrojaky ovladaca pod GNU, takze je to mozno buduci standard v homerecordingu :)
Kde jsi to vyčetl? Já z těch jejich materiálů vidím akorát to, že ten čip jede interně na linuxu (nikde to sice nepíšou natvrdo, ale z toho SDK je to jasné), ale na zdrojáky ovladačů jsem tam nenarazil. Ono je to teda asi jedno, hlavně že jsou specifikace.

delay

Příspěvek od delay »

M-AUDIO DELTA 1010
Tam by ti časem mohlo vadit, že nemá optiku a už jí nijak do budoucna nerozšíříš (ESP 1010 má jen optical out).

líbí se mi:
TC Electronic KONNEKT 24D (výhoda FW / nevýhoda 4 analog in/out)
E-MU 1820M (nejotevřenější systém)
EDIROL FA-101 (výhoda FW) - PLS, vysvětlí někdo, proč má optiku in/out, ale jen pro 2 kanály (9 a 10) - mate mě to jen proto, že namísto RCA Cinche S/PDIF je FA-101 opatřena optical konektory?

:arrow:
Řeším teď podobnou věc, takže se zapojuji do diskuze... Potřebuji buď rozšířit E-MU 1212m nebo ji prodat. A protože plánuji nové PC,
musím si položit zásadní otázku: Jakej M-Board? PCI nebo novější PCI-E?
Od toho se odvíjí další volba zvukovky...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

delay: zaloz novy topic o pocitaci...

pci-e zvukovka je tusim na trhu len jedna..

delay

Příspěvek od delay »

Sorry, já to zvažoval, ale protože se to nakonec týká hlavně tý zvukovky, s rozdílem, že mám hranici 15.000 Kč... Přeci můžem řešit, jestili bude lepší PCI nebo PCI-E nebo FW... Jestli máte teda jinej názor, tak já založím NEW TOPIC :-). Ale pochybuji, že by to Cyrila nezajímalo...
Naposledy upravil(a) delay dne 13 črc 2006 09:31, celkem upraveno 1 x.

bodyia
Vybavení

Re: Poradte mi zvukovku do cca 10 tisic, prosim

Příspěvek od bodyia »

Ctirad píše:
Cyril píše:Budu kupovat zvukovku, poradte mi, prosim... Uvazuju o ESI ESP1010
Vypadá dost hezky, za ty peníze. Zajímalo by mě, co tam mají za verzi Envy čipsetu, že to umí 10 I/O a k tomu přehrávat 192kHz. 2x MIDI je taky fajn. Ale uvědom si, že v tom racku jsou jenom konektory, vlastní pajšl s převodníky je na PCI kartě. Furt je to ale nesrovnatelně lepší než delta 1010LT od M-audio.
ESI EST1010 je přímý nástupce C-portu od STAudia (kterou mám k největší spokojenosti doma už asi tři roky) a převodníky má samozřejmě v racku, ne na PCI kartě.

...hmm, i když jak na to koukám, tak u ESI si jistej nejsem. C-port je ale externí 100%.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

delay píše:M-AUDIO DELTA 1010
Tam by ti časem mohlo vadit, že nemá optiku a už jí nijak do budoucna nerozšíříš (ESP 1010 má jen optical out).
DELTA: S/PDIF digital I/O (coaxial) with 2-channel PCM

delay

Příspěvek od delay »

Cyril:
No, tohle to zrovna neřeší připojení ADDA převodníku :-), to by musela být 2x optika (třeba 8in / 8out) a to DELTA 1010 nemá. S/PDIF je jen 2-ch digitální I/O, na připojení třeba MD nebo CD rekordéru, nebo třeba grooveboxu, co má coax out (tak to mám já).

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

rozsirit deltu 1010 je najlepsie druhou deltou 1010 ... m-audio karty spolupracuju.

delay

Příspěvek od delay »

No, to je vlastně pravda, jeden maník někde na netu jich tam měl víc, ale nevim, jestli zrovna Delta 1010, ale bylo to M-AUDIO. V tom případě je to OK...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

mozem len potvrdit. mal som Deltu 66 a bola to rozpravka. latencie blizke nule, bezproblemovost, minimalna zataz CPU atd. Drivery od M-Audio su na PCi zvukarne urcite jedny z najlepsich, co sa o vacsine konkurencie povedat neda.

rovnako ak porovnavam predoslu m-audio FW410 a trerajsiu Emu 1212m tak v driveroch dostane Emu pekne na rit, pretoze ma horsie latencie, viditelne vyssiu zataz CPU a nez som ju akotak rozchodil, myslel som, ze chytim zopar infarktov

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:
kexik píše:konnekt 8

Kde jsi to vyčetl? Já z těch jejich materiálů vidím akorát to, že ten čip jede interně na linuxu (nikde to sice nepíšou natvrdo, ale z toho SDK je to jasné), ale na zdrojáky ovladačů jsem tam nenarazil. Ono je to teda asi jedno, hlavně že jsou specifikace.
na strankach wavefrontu, co je byvala chip sekcia alesisu. a tiez na reporte z NAMM 2005, kde bol dice II uvedeny. su to pomerne zname veci

Odpovědět