Presonus AudioBox 1818 VSL

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 02 kvě 2012 12:33

Nazdar,

co si myslite o koupi Presonus AudioBox 1818 VSL? Nemate s tim nekdo zkusenosti?

Je DSP podporovan i primo v DAW (napr. Ableton), nebo jej lze
vyuzit pouze u VSL? Pokud v DAW neni podporovan, nelze toho docilit
napriklad nejakym sendem?

Uvedu priklad:

- Do zarizeni zapojim bici, basu, zpev, saxofon, tedy 4 vstupy.

- Pro kazdy tento vstup chci v DAW (bavme se treba o Abletonu)
priradit treba ekvalizer a reverb s vyuzitim DSP, ovsem pro kazdy
vstup zvlast (tedy kazdy vstup by mel jinak nastaveny ekvalizer a
reverb). Ven do beden by to slo samozrejme slyset s timto vyuzitim a
nastavenim DSP - nulova latence.

- Pri nahravani zaznamenat cisty signal techto 4 vstupu (z beden stale
uslysim prirazene DSP efekty).

- Pak, pri opetovnem prehrani slyset nahravku i s presne nastavenymi
ekvalizery a reverby s vyuzitim DSP, (jako pri nahravani) i kdyz
nahravka bude zaznamenana cista bez efektu.

Jinymi slovy bych rad, abych v DAW vyuzil tohoto DSP. Pripadne (jak
jsem se zminil) by se to dalo mozna posilat z DAW do VSL pro kazdy
kanal zvlast?

Pokud to AudioBox 1818 neumi, nemate zkusenost s nejakou jinou
zvukovkou, ktera toto zvlada bez problemu? Cena obdobna pls.


Predem Vam diky za ochotu a preji prijemny den.

S pozdravem

S.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od Wohma » 02 kvě 2012 13:19

A k cemu ti to bude? Audioboxy nemaji dedikovany DSP procesor, vsechno to stejne pocita procesor. Takze si muzes klidne zavesit ekvalizer nebo reverb z VST a budes to mit nastejno.
Co vim, tak DSP procesor pro efekty maji treba zvukovky Focusrite, ale jestli se daji pouzit jako VST v DAWu, to si z hlavy nejsem jistej. Amorph nebo nekdo jinej bude vedet.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 02 kvě 2012 13:48

Pokud tomu dobre rozumim, tak maji DSP:

http://muziker.cz/nahravaci-studio/usb/ ... 8-vsl.html

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 02 kvě 2012 13:52

Monitoring s rozsáhlým signálovým procesorem téměř s nulovou latencí
26 x 8 DSP mix
StudioLive™ 16.0.2 Fat Channel kompresor, limitér, expandér, high-pass filtr, a semi-parametrický EQ pro každý analogový vstup a DAW Return
2 stereo efektové sběrnice s reverb a delay
Více než 50 Fat Channel DSP presety pro vylepšení záznamu nástroje a vokálu

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od Wohma » 02 kvě 2012 13:59

Vyrobce NIC o DSP nerika, prave naopak:
Using your computer CPU and PreSonus Virtual StudioLive™ (VSL) software, AudioBox VSL-series interfaces provide reverb and and delay effects and the same Fat Channel compression, limiting, semi-parametric EQ, and high-pass filter, as the PreSonus StudioLive™ 16.0.2 digital mixer— all with inaudible latency.
U mixazni matice pouziva pridomek DSP velmi volne. Nicmene je potvrzenou informaci, ze Audioboxy zadny DSP cip neobsahuji, tudiz tam nemuze byt nic v pravem smyslu DSP. Vse pocita procesor.

EDIT: Ostatne to, co jsi vyjmenoval, je tam pod nasledujici odrazkou: Obsažený řídící software Virtual StudioLive™ (VSL), spravuje:

Kdyby tam byl DSP procesor, tak se s tim pochlubi, to si muzes byt jist. Nekolik let delam popisky a tyhle PR metody znam.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od mando » 02 kvě 2012 14:45

wohma ma pravdu, inak toto je zaujimave http://forums.presonus.com/posts/list/135/16888.page

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 02 kvě 2012 14:50

No jestli je to vazne PR trik, tak to na tom max. vydela ceska posta, prodejci budou nasrani, ze se jim to vraci a zakaznici jak by smet.

Neni to spise tak, ze tomu pomaha a tim padem zatezuje procesor minimalne? Pripadne tomu pomaha tak, ze latence je nulova, tedy bez zpozdeni? To si ale nedovedu vysvetlit, co by tomu pomahalo, takze je to asi blbost? U DAW efektu je prave diky te minimalni latenci nemozne uzit si cisteho zvuku napr. pri reverbu - i to minimalni zpozdeni zkresluje a hrat i s minimalnim zpozdenim je neprijemny nezvyk.

BTW, zminil jsi se o Focusrite, co by jsi doporucil, pls?

http://www.audiotek.cz/product-38124-fo ... pro-24-dsp - lec tam je mene vstupu

pripadne

http://www.m-audio.com/products/en_us/F ... tra8R.html

?

Diky za radu.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 02 kvě 2012 14:56

U M-Audio si vsimam, ze DSP je jen pro delay a reverb. Potreboval bych urcite navic jeste alespon ekvalizer, bez nej se clovek neobejde.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od Wohma » 02 kvě 2012 15:11

Latence neni nulova, dokonce i vyrobce pise "inaudible latency", coz je neco jineho nez zero-latency nebo latency-free. Jediny realny prinos bych videl v tom, ze ty efekty u VSL a ten Fat Channel muzou byt dobre optimalizovane, ale to muzou byt klasicky VST efekty taky. Takze tam IMHO zadnej realnej prinos oproti efektovani VSTckama v DAWu neni.
Jinak ja zrovna ted pred chvilickou nahraval napad hranej cistou kytarou s reverbem (Kjaerhus Free Classic Reverb) a latenci jsem zadnou nepostrehl. Reaper mi hlasi 7.4 ms roundtrip (slo by i niz, ale hravam se simulacema aparatu a ty hodne zerou, tak si nechavam rezervu), tim reverbem to mozna trochu poskoci, ale do 10 ms se zcela jiste vejdu.

Ekivivalentni zvukovka u Focusrite bohuzel, jak jsem ted zjistil, ten DSP procesor nema: http://www.audiotek.cz/product-35933-fo ... ire-pro-40
Ma ho az Liquid 56ka, ale ta ho zas pouziva na mixovani a emulaci predzesilovacu, o efektech nevim.

Ekvalizer IMHO nikdo takhle nabizet nebude, zpravidla neni treba. Tyhle efekty jsou urceny takrka vyhradne na usnadneni monitoringu pri nahravani zpevu atd.
Pokud potrebujes dedikovane DSP pro ruzne efekty, kup si UAD kartu.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od mando » 02 kvě 2012 15:20

DSP maju USB produkty od Rme - Babyface, Firefice UC / UCX / UFX
este napr. Steinberg UR824 / MR816 CSX, Yamaha N12, TC Impact Twin

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od Wohma » 02 kvě 2012 17:26

No jo, ale pokud chce 8 vstupu, tak to by si uz musel sakra priplatit. To uz je asi lepsi koupit to UAD.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od alquadim » 03 kvě 2012 13:05

Ok, takze pokud tomu dobre rozumim, tak je v podstate jedno, jestli ten presonus ci Fast Track Ultra 8R, resp. Fast Track Ultra 8R se zda byt lepsi alespon v tom, ze ma DSP? A nemate nejaky tip na UAD zvukovku pls? Vsem moc diky.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Presonus AudioBox 1818 VSL

Příspěvek od mando » 03 kvě 2012 13:17

UAD su DSP karty, ale to mozes vyriesit rovno hocijakymi efektami v DAW

Odpovědět