Presonus FireStudio Mobile - problem s instalaciou
-
Presonus FireStudio Mobile - problem s instalaciou
Nazdar! Prosim vas, potrebujem poradit. Nedavno som kupil na domace účely tuto externu firewire zvukovku, ale mam problem pri instalacii... Postupoval som podla manualu- nainstaloval som pribaleny softwer+ovladace->restart pocitaca->pripojenie zvukovky (cez 6 pin 1394), teraz malo nasledovat rozoznanie noveho hardweru, ale bohuzial:( skusal som preinstalovat ovladace jak na onboard 1394, tak najnovsie ovladace od presonusu, ale nic. potom som zobral zvukovku kamaradovi co pouziva ten isty OS co ja, dokonca ma na maticnej doske ten isty FW chipset (TI TSB43AB23), co je podla manualu podporovany chipset, a jemu to islo uplne bezproblemov:( Pre informaciu, bezim na Windows 7 64 bit, dalej hned prve co ma napadlo je ze ci nemam v biose vypnuty onboard 1394 function, ale je enabled, takze ani v tom to neni, inac zvukovka po pripojeni blika na modro-cerveno (co znamena ze nefunguje spravne, ale energiu zo zdroja bere), takze chybny FW port na maticnej to zrejme tiez nebude... Som uz fakt bezradny, prosim kazda rada je vzacna. Dakujem!
Re: Presonus FireStudio Mobile - problem s instalaciou
... jsou 64 bit ovladače??.... mrkni taky na Presonus forum.Já tam vždycky našel řešení...
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..
-
Ano su to 64 bit ovladace... forum presonus som presiel, len jeden clovek tam mal podobny problem ( s tym rozdielom ze jemu to fungovalo, ale z nicoho nic prestalo), a na konci temy napisal ze to bolo nejakym zlym kontaktom vo FW porte, ze ho stlacil kombinackami ci co to a islo to... lenze to neni moj problem, kontakty su v pohode, pocitac aj zvukovka su uplne nove....
zkoušej: odinstaluj vše - znovu instalaci - nezapojuj HW - restart - zapoj HW do USB, mimochodem který vývod firewire na zvukovce zapojuješ? .. já mám spojený ten blíže k okraji.
- skus jiný USB na PC...
- nebo: opačně - zapoj Mobile do PC, instalace ... třeba se chytne..
mimochodem - istalovat musíš dva programy: Studio One a Presonus Universal Control (Mix)
.... vydržet !!! nebo forum pam Motoko (v angličtině - nech si Tvůj problem přeložit a pošli mu ho..)
- skus jiný USB na PC...
- nebo: opačně - zapoj Mobile do PC, instalace ... třeba se chytne..
mimochodem - istalovat musíš dva programy: Studio One a Presonus Universal Control (Mix)
.... vydržet !!! nebo forum pam Motoko (v angličtině - nech si Tvůj problem přeložit a pošli mu ho..)
-
skusam to uz 3 dni, takze odinstalovane a nainstalovane hocijakym sposobom a v hocijakom poradi to uz bolo naozaj asi 50 krat, zapajal som to do obidvoch FW vstupoch na karte, a 1394 port na doske mam len jeden (s tym usb si sa asi pomylil kedze to je firewire karta). inac neviem kdo je motoko, a zacinam pochybovat ze by mi mohol pomoct, kedze pribudol novy symptom - zamrzanie kompu... obcas ked zapojim kartu, pocitac bud zamrzne alebo sa restartuje... Moze to byt problem v maticnej doske? Viac by som sa urcite dozvedel keby som zapojil ine firewire zariadenie, lenze ziadne nemam ani nepoznam niekoho kto ma, alebo by som mohol kupit pridavnu pci firewire kartu a skusit to na nej, keby to islo znamenalo by to chybny port 1394 na maticnej doske a tym padom by som ju isiel drbnut vyrobcovi o hlavu.
sto raz opakovana rada: skus iny fw kabel, podla moznosti drahy a kvalitny
-
Hned v prvom prospevku som pisal ze kamaradovi to islo jak vinko hned na prvy raz s tym istym kablom...
Ok.Jasně jsem myslel firevire konektor.
.. zkus ještě připojit ext.napaječ k Pres.Mobile - a instaluj znovu... ale také je možné že bude v čudu FW 1394 na motherboardu. Chce to vyzkoušet s nějakým jiným FW zařízením, aby jsi vyloučil tuto závadu.
variantně : přidej do desky další FW lištu a na ní to zkus.
montek
.. zkus ještě připojit ext.napaječ k Pres.Mobile - a instaluj znovu... ale také je možné že bude v čudu FW 1394 na motherboardu. Chce to vyzkoušet s nějakým jiným FW zařízením, aby jsi vyloučil tuto závadu.
variantně : přidej do desky další FW lištu a na ní to zkus.
montek
-
No jedine riešenie uz vidim len v reklamacii MB... keby mi ju vyreklamovali, zobral by som asus, Gigabyte ma veru sklamal...
A co prepnout na legacy driver? Presonus to doporucuje. Jinak ot: Me se ta zvukovka porad zadrhavala, ani milion reinstalu, hodiny stravene ladenim systemu a mesicni mailovani s presonus supportem nic nevyresilo, takze bych to shrnul tak ze sou to proste piče vyjebane a prestoze neumi napsat funkcni drivery na win tak se tvari ze na tom karta beha...ja se nakonec nasral, prodal lenovo a koupil mac...Od te doby v me dusi zavladl mir a klid.
-
problem vyrieseny - vyreklamovana zakladna doska, diagnoza nefunkcny fw port...
Možná trochu mimo téma, ale nevím, kde se vzal ten mýtus, že Gigabyte jsou dobré mainboardy...Podle mých zkušeností jsou nejlepší desky od Intelu a když není zbytí, tak ASUS...
Ja som zas musel menit motherboard Intel za Asus, taktiez kvoli blbnucemu FW portu. Podla mna je najrozumnejsie kupit za 30Eur PCIe/FW radic a nespoliehat sa na tie vstavane. PCIe zbernica hadam bude fungovat aj na Gigabit-ke.