problem latence u zvukovek

Interní a externí zvuková rozhraní
Didgenaut

problem latence u zvukovek

Příspěvek od Didgenaut »

používám PC Dual Core T5500 1,66GHz, 1GB Ram, WinXP a zvukovku M-Audio MobilePre. Jako program používám ableton a celková latence mi dělá 26ms. Zkoušel jsem ještě ecterní zvukovku M-audio Audiophile ale latence byla skoro stejná, co s tím, aby se latence dostala do času pro live použití, tedy pod nějakých 10ms?

kexik

Příspěvek od kexik »

za predpokladu ze pouzijes efekty, latencia aj tak bude vysoko cez 20ms

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

efektu budu řešit HW, spíš jsem chtěl kompl používat jako looper

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Didgenaut: mno - a kde je problém? Tvůj setup ti nedovolí nastavit kratší latenci než 26msec nebo všechno kratší je nepoužitelné (lupance a tak)? 26msec mám já na svém prehistorickém stroji a ten nesahá tomu, co tu píšeš ty, ani po kotníky :-D

P.

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

těch přesněji 26 (12+14)ms odpovídá nastavení 128 samplů, což je nejnižší použitelné nastavení, při 80 už tam jsou lupance

kexik

Příspěvek od kexik »

128 samplov nie je 28ms ale 2.8ms (pri 44.1kHz)

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

kéž by mi to tak fungovalo

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Didgenaut: :-) to je legrace: popsal jsi nám nejnižší nastavení, které ti funguje, seknul jsi se v desetinné čárce a nakonec nám stejnak prosrzdíš, že to nefunguje :-D

Teď vážně: 128 samplů je těch pár milisekund, jak psal kexik výše. Čili nemůže být problém, při takhle malé latenci, protože píšeš, že takto je to nejnižší použitelné....

P.

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

jo, menší změna tam je, celková latence 26ms odpovídá 256 samplům, při 128 je to 14,6ms, což je stále příliš mnoho. jediné řešení, co mě napadá, je jiná zvukovka
4pavlii: poslední příspěvek jsm nepochopil ani po 10. přečtení.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Didgenaut: Mno tak ještě jednou a možná trochu jinak:

Buffer 128 samplů je 2,8ms
Buffer 256 samplů je 5,6ms

I kdyby jsme brali nakrásně dvojnásobek (IN a OUT), tak v prvním případě by bylo celkové zpoždění 5,6ms a ve druhém 11,2ms.

Pořád se nějak nemůžu dopočíta těch hodnot, které tu prezentuješ - hodně by pomohl screenshot z ASIO Control Panel zvukovky a případně i z relevantního Setup okna programu, ve kterém pracuješ.

P.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Takže M-Audio MobilePre má vlastní native asio? (to je otázka pro mě, protože to zrovna řeším :) ) ... a kde je tedy problém? máš nastaveno nejmíň, co nastavit jde, ale nějakým způsobem měříš skutečné latence, které jsou desetinásobné? A nezpůsobují to vážně spíš pluginy?

pharao

Příspěvek od pharao »

latence je peklo, mam 003 Rack, pri rozliseni 48khz, 24 bitu pri Buffer size: 64 Samples produkuje latenci 5,42 ms (predtim jsem mel M-Audio Firewire Solo, z toho jsem vymackl myslim 2ms) Na kytaru a klavesy je to v pohode, nepoznam to, ale pri nahravani bubnu pres klavesy se musim dycky "predelat" na to co slysim z beden.... kdyz napriklad pustim jen klik, a naboucham nejake midi, bez jakyhokoli zvuku, vsechny fajly jsou lehce pozadu... kdyz jsem zkousel pripojit externi Roland V-Drums a spoustet zvuky z Battery, zjistil jsem, ze se to neda pouzit.... pockat, ted kdyz o tom premyslim, to je v podstate zalezitost latence pri recordu midi???

kexik

Příspěvek od kexik »

skade mladenci beriete tie obskurne hodnoty? 64 samplov na 48kHz znamena latenciu 64*1/48000=0.0013333s=1.333ms. to je 64 samplov, ked je samplov 48000 za sekundu, jeden trva 1/48000 sekundy a je fuk kolko ma bitov... ak to merate nejakym prdimerakom, tak nezabudajte, ze ten merak musi pouzivat asio driver a nie wdm, cize to nesmie byt nejaka pripicna utilitka na meranie latencii gamesackych zvukoviek, nakolko profi karty bezia nativne na asiu a wdm je pridavny layer s pridavnym bufferom (aspon na m-audiach to tak urcite je).

kexik

Příspěvek od kexik »

pharao píše:latence je peklo, mam 003 Rack, pri rozliseni 48khz, 24 bitu pri Buffer size: 64 Samples produkuje latenci 5,42 ms (predtim jsem mel M-Audio Firewire Solo, z toho jsem vymackl myslim 2ms) Na kytaru a klavesy je to v pohode, nepoznam to, ale pri nahravani bubnu pres klavesy se musim dycky "predelat" na to co slysim z beden.... kdyz napriklad pustim jen klik, a naboucham nejake midi, bez jakyhokoli zvuku, vsechny fajly jsou lehce pozadu... kdyz jsem zkousel pripojit externi Roland V-Drums a spoustet zvuky z Battery, zjistil jsem, ze se to neda pouzit.... pockat, ted kdyz o tom premyslim, to je v podstate zalezitost latence pri recordu midi???
to mas obvykly problem s emulovanym midi pod cubase. napis do gugla "cubase ignoreportfilter" a citaj

pharao

Příspěvek od pharao »

kexik píše:
pharao píše:latence je peklo, mam 003 Rack, pri rozliseni 48khz, 24 bitu pri Buffer size: 64 Samples produkuje latenci 5,42 ms (predtim jsem mel M-Audio Firewire Solo, z toho jsem vymackl myslim 2ms) Na kytaru a klavesy je to v pohode, nepoznam to, ale pri nahravani bubnu pres klavesy se musim dycky "predelat" na to co slysim z beden.... kdyz napriklad pustim jen klik, a naboucham nejake midi, bez jakyhokoli zvuku, vsechny fajly jsou lehce pozadu... kdyz jsem zkousel pripojit externi Roland V-Drums a spoustet zvuky z Battery, zjistil jsem, ze se to neda pouzit.... pockat, ted kdyz o tom premyslim, to je v podstate zalezitost latence pri recordu midi???
to mas obvykly problem s emulovanym midi pod cubase. napis do gugla "cubase ignoreportfilter" a citaj
to neni tento problem, ale kdyz jsem pouzival cubase, tak jsem to jednou resil. problem je v tom (nebo si to alespon myslim), ze nez se dostane midi signal z klaves pres midi interface do DAW (Abletonu) "nakou dobu" to trva. je to opravdu mini latence, ale rychly jako tlesknuti to neni.

Odpovědět