Problém s Edirol FA-101

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 23 pro 2010 19:18

Zdravím lidi, snad mi pomůžete. Vlastním tuto zvukovou kartu již několik let a je perfektní a dosud pracovala bez problému. Včera sem kartu zapojil po stěhování a zničeho nic mi přestal komunikovat FW výstup s této zvukovky. Tudíž vy co víte přesně jak tato zvukovka vypadá, tak jsou na pravé straně dvě kontrolky jedna modrá spodní (power) a vrchní červena, která signalizuje právě onu komunikaci FW výstupu. No po zapojení a zapnutí mi pouze kontrolka problikne a dál se mi nehlásí. Tudíž zde odpadává problém a nebo možnost odzkoušení přeinstalaci ovladače, jelikož při instalaci postup ovladače vyžaduje plnou komunikaci této karty. Jakykoli reset této karty je nemožný jelikož přímo na kartě tato možnost není a nebo si jí nejsem aspon vědom. Zvukovku sem vyzkoušel i na dvou PC, takže jakykoli problém s mým PC taky odpadá. Vůbec si nevím rady a vypadá to spíš na opravu a odeslání do autorizovaného servisu ROLAND, ale zkusím napsat ještě zde třeba vás něco napadne.
PS: zkusil sem i dva FW kabely.

EDIT: nasel sem tady na foru, že jste už něco podobného řešili a problém byl v adaptéru, no tak jěště to vyzkouším s jiným adaptérem a uvidíme.

EDIT2: No tak zkoušečka mi ukázala, že by tedy trafo mělo být v pořadku a ukazuje její správné hodnoty. Takže ještě vyzkouším jedno originál trafo od kámoše, ale vypadá to na odeslání do autorizovaného servisu od Rolandu. No jen doufám, že mi ji opraví jestli tam opravdu poputuje... :( kupovat novou se mi nechce.

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 24 pro 2010 14:02

No tak přes BUS, tedy napájení s FW je to to samé takže servis. Snad to bude opravitelné :( to je fakt nadělení pod stromeček :(

EDIT: No takže zvukárna pofrčí do servisu bohužel :( i na druhém trafu stejného typu se chyba stále projevuje, takže jen snad doufám, že mi závadu v autorizovaném servisu odstraní, nechce se mi moc kupovat novou :(, když sem s touhle spokojen...

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od Bedobus » 25 pro 2010 18:22

ja so, mal ten isty problem zatial so, ho neriesil, pretoze ju mam ako druhu mobilnu kartu. Predpokladam ale ze to bude asi novym ovladacom, ktory som si stiahol. Vyskusaj to zo starsim ovladacom.

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 25 pro 2010 18:57

Hm díky za odpověd, ale počítám, že to nepůjde jelikož se nedostaneš k tomu abys instalaci dokončil, jelikož při spuštění instalace tě to v průběhu požádá o zapnutí karty a pak to chce aby začla s počítačem komunikovat, což karta odmítá, takže sem v mrtvém bodě.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od Bedobus » 25 pro 2010 19:16

Presne to iste sa mi stalo tiez. Vyskusal som aj ine PC. Pocitac ju nevidi. Pochybujem ale ze by bola odidena karta. Dufam ze nie.

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 25 pro 2010 19:18

No dobře, ale řekni mi schválně jak chceš dokončit instalaci?
EDIT, ne ze by ho pc nevidelo, ono nemuze, karta uz ze sebe nevydava impuls, takze tak, proste ja o vidim na servis... ale jestli te neco napadne budu rad :)

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od Bedobus » 25 pro 2010 19:25

No vyskusal som ju na desktope a chytila sa. Na notebooku na VIste64bit sa nechyta. Pozri sa ci mas povo;eny adapter Firewire. Vyskusaj ci ju pocitac vidi bez ovladaca. Ked ano problem je v ovladaci.

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 25 pro 2010 19:27

Pockej jak povoleny adapter?
EDIT: to je dokola, hele tyhle veci vyzkouset proste nemuzu rotoze zvukovka se mi nehodla a nebo odmita s kompem spojit tudiz nemuzu s pocitace nic resit, ale problem mohu resit jen na zvukarne, coz vlastne nemuzu protoze na zvukarne primo neni zadna moznost resetu nebo tak.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od Bedobus » 25 pro 2010 19:45

Komp ju nevidi ked je vypnuty FW port. To si skontrolujes v device manageri. Vyskusaj aj nejake ine fw zariadenie ci ti ide na kompe. Este moze byt zly kabel aj to sa mi uz stalo.

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od tical » 25 pro 2010 21:04

No hele ja nevim jestli jsi cetl poradne ty me prvni prispevky, ale vse tohle sem uz zkousel, takze ve skratce jeste jednou: dva kompy, dva adaptery roland psb-1u, dva FW kabely, funkce bus na karte, a dva radice FW a v device manazeru se mi oba samozrejme hlasi, tedy 3 fw radice jelikoz kamos ma na kompu taky ze jiny :)

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Problém s Edirol FA-101

Příspěvek od Bedobus » 26 pro 2010 01:19

No uz ma nic ine nenapada asi je fakt mrtva ;(

Odpovědět