Problém s Emu 1212m

Interní a externí zvuková rozhraní
calave
Příspěvky: 2
Registrován: 09 lis 2012 22:28

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od calave » 11 lis 2012 17:20

Ahoj, to jsem já, vyřešila bych problém s Emu 1212m posílením RAM? Do jeké míry?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od delay » 11 lis 2012 18:33

RAMkou si pomůžeš akorát, pokud máš problém při načítání rozsáhlejších bank, ale na praskání - latenci to nebude mít nejmenší vliv.

calave
Příspěvky: 2
Registrován: 09 lis 2012 22:28

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od calave » 11 lis 2012 21:47

takže mi to teda neumožní zvýšit počet nástrojů? Všechny banky se mi načítávají v pohodě, jen když použiju větší počet nástrojů tak to můj comp nestíhá. Mám základní desku ASUS P5LD2 (používám to už 8 let), šlo by k tomu pořídit nějaký slušnější procesor, nebo musím koupit komplet nové PC? Jaký výkon to má minimálně mít?
:shock:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od delay » 12 lis 2012 07:57

No, s tou RAM, to záleží na tom, jestli ti program záhlásí "Not Enough Memory" "Out of Memory" apod. Koukni do správce úloh na vytíženost RAM, já takhle nedokážu posoudit. Každopádně to nesouvisí s praskáním při přehrávání. To je způsobené vytížením CPU - V Cubase to vidíš (F12). Zkus vypozorovat, který z nástrojů ti zabírá nejvíce CPU a zkus ho prostě převést na audio (mixdown) a následně to VSTi vypnout, pracuj na zbytku a ve finále si zvyš latenci na nejvyšší.

8 let starý PC je už celkem OUT. Mám P5B Deluxe, CPU E6600 a to je taky celkem bída, zřejmě něco podobnýho. Nevím jaký máš ten procesor, ale asi nikdo zde by ti neporadil investovat do procesoru na starej board. Asi budeš mít lepší ušetřit na novej základ. Minimálně desku + CPU, některé komponenty by jsi třeba mohla použí ze starého... RAM (nevím jak kompatibilita), HDD, skříň, zdroj, grafiku...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od dano » 12 lis 2012 10:21

delay píše:8 let starý PC je už celkem OUT.
zavisi od toho, na co. ja mam comp od 2007 roku pana, a zatial necitim ze by mu nieco chybalo. ale asi to bude o tom, ze stale pouzivam takmer rovnake softy ako vtedy...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od delay » 12 lis 2012 10:28

dano píše:
delay píše:8 let starý PC je už celkem OUT.
zavisi od toho, na co.
To bylo myšleno vzhledem k problému slečny, čili několik VSTi a nejnižší latence.

PtJaa
Příspěvky: 6
Registrován: 05 říj 2012 14:20

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od PtJaa » 12 lis 2012 14:22

Ten počítač slečny, podle původního postu DreamGatea, má Pentium D 2.6GHz. To byly Netburst procesory a mají výkon méně než poloviční vůči dnešním procesorům na stejné frekvenci - odpovídalo by to tak dnešním 1.2 GHz. E6600 je proti tomu tak dvojnásobně rychlé (a navíc opravdové dualcore).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2012 14:29

aj pentium D bol opravdovy dualcore ..

PtJaa
Příspěvky: 6
Registrován: 05 říj 2012 14:20

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od PtJaa » 12 lis 2012 14:40

Ano, moje chyba, ten procesor je opravdu dualcore.

Odpovědět