Problém s Emu 1212m

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Drumer » 29 říj 2010 16:41

Ahoj,přestala mi ze dne na den fungovat zvukovka.V Patchmixu mi ukazuje že to hraje,ale přes adat ani da převodník do beden neleze žádný zvuk,takže problém bude zřejmě v kartě.Zkoušel jsem ji vyndat a vyčistit,ale nic se nezměnilo.Stalo se vám to někomu?Nevíte co s tím,nebo co by to mohlo být? :(

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Drumer » 29 říj 2010 20:24

Tak uz to jede,chyba byla v Pci slotu v Pc,zvukna je v pořádku :wink:

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Scout » 12 led 2011 17:46

Zdravím, zajímalo by mne zda vám emu1212 funguje správně ve windows 7. Mám poslední Beta verzi ovladačů pro Win7 ty se zdají v pohodě ale Patchmix pro Visty (pro win7 patchmix na stránce není) ze stránek Emu se mi po startu Windows nespustí automaticky jako to fungovalo u Windows XP ale musím jej zpouštět sám. Potom se Patchmix asi 10min! nahrává a až potom je možné slyšet zvuk z PC.
Guitar Rig4 jsem nedokázal rozchodit vůbec a na XP fungoval přes ASIOall dobře.
Možná jsem to napsal trochu zmateně ale zajímalo by mě jak to řešíte. Vážně uvažuji se vrátit na XP.
Díky.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od komasix » 13 led 2011 09:24

Ahoj tohle mne taky dost zajímá (chci w7)... ale všiml sem si že tady má někdo v popisu 1616m a windows7 a nemůžu si vzpomenout kdo... snad se někdo ozve.
btw drivery pro XP náhodou nefungujou? na zahr. forech sem četl že na w7 běhaj bez problemu.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Vlad » 13 led 2011 09:31

zdar, to jsem ja. Mam 1616m na W7 64bit. nejdriv jsem pouzival drivery na Visty, ale ted mam nainstalovany ty novy beta drivery. Vse funguje.
A kdyz obcas ne, musim dock "restartovat" - stane se ze je vse zapnuty ale nejde zvuk ven. Patchmix nic neukazuj. Tak dock vypnu a zapnu a nabehne to.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Scout » 13 led 2011 12:01

Jasný mám taky ty Beta drivery a fungují asi dobře ale bez Patchmixu to "nehraje" a jde mi o to že se mi tam nahrává 10 minut a Guitar Rig4 mi nejde rozchodit...:roll:

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Vlad » 13 led 2011 12:48

bez Patchmixu ti to hrat nebude, to je pravda.Musi bejt spustenej. Posli nejaky nahledy obrazovek, takhle popsany to je moc vseobecny

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od safa » 14 led 2011 20:21

Na mym testovacim stroji i na notebooku (1616M PCMCIA) to nabiha normalne ... tedy myslim hned a bez reci. Bez Patchmixu to samozrejme nehraje protoze to nevi jak to ma hrat a kudy ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od komasix » 15 led 2011 12:20

S jakejma driverama ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od safa » 17 led 2011 20:50

S tou betou co je tady: http://connect.creativelabs.com/emu/default.aspx (E-MU PCI/PCIe Windows 7 Beta Driver - June 2010 (0404/1212M/1616/1616M/1820/1820M)) . Fakt ale je ze pres to netocim denne, ale co jsem to zatim parkrat chvili (par hodin) pouzival tak bez problemu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Dreamgate » 09 lis 2012 11:11

Potřebuji poradit, ale nevím jestli se to nebude týkat více PC než karty 1212m.

Prodal jsem kartu 1212m dívčině, která potřebovala zvýšit výkon, kvůli vst nástrojům. Do teď měla pouze integrovanou Realtek a problém spočíval v tom, že v Cubasi SX při vyšším počtu vst (cca 7)nástrojů jí prskala zvukovka. Jela na ovladačích ASIO4ALL.
Bohužel se tak děje i se zvukovkou 1212m s E-MU ovladačemi :( Logicky se problém odstraní při zvýšení latence na 50-100ms, ale to už je pak velké zpoždění.
Operační systém má XP sp3, Pentium (R) D CPU 2.66GH 1 GB RAM. Co se týká nástrojů, tak má Vanquard, nějaký Moog plus další syntezátory, nic moc náročného.
Nevíte kde by mohl být problém?

Předem moc díky.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od delay » 09 lis 2012 11:20

Problém je ve vytíženosti CPU, čím nižší latence, tím vyšší zátěž pro CPU a menší výkon pro VST projevující se praskáním ASIO. Samozřejmě hrajou roli i drivery a architektura zvukovky, ale v tomhle případě je to spíš o výkonu PC. Zkus jí poradit, aby vždy měla při komponování aktivní pouze jeden VST instrument, výsledný mix může dělat i s vysokou latencí a tudíž i větším výkonem. Pokud to potřebuje live, tak má smůlu, lepší PC...

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Dreamgate » 09 lis 2012 11:43

Delay: díky moc.
Trochu jsem si tohle myslel a obával se toho, že to bude problém PC, respektive CPU. Na live to nemá, takže Tvoje rada s komponováním na jednom nástroji a s výsledným mixem s větší latencí je super!Díky

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od delay » 09 lis 2012 12:04

Asi by si musela vždycky udělat audio export pro potřebu pomocné stopy příslušného VSTi, pak ho deaktivovat a ladit další, dokud nepřistoupí k mixu... Je to torchu vopruz, ale dá se tak fungovat...

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Problém s Emu 1212m

Příspěvek od Dreamgate » 09 lis 2012 12:15

Jj to je taky možnost, takhle jsem to dělal kdysi já na starším PC. A když jsem si pak koupil silnější PC, tak jsem byl trochu nesvůj z toho, že můžu mít najednou všechno pouze v midi. Byl jsem prostě navyklý na zvukový loopy. Ještě by možná mohla k těm vyexportovaným stopám nechat jeden nebo dva další VST klidně zapnuté, jestli jí to praská při vyšším počtu.

Odpovědět